Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Obiekty do World Editor

teusz0724k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak zrobić aby można było ustawiać obiekty w World Editorze? Pobrałem przykładowe pliki drzew z 2 folderami property i tree, w folderze tree są pliki .dds i .spt jak je dodać do World Editora?

tumblr_me3px1cAsX1rll4sdo1_500.gif                                                             

Opublikowano

W folderze property trzymasz pliki z rozszerzeniami prb pre prt

W folderze MPCforum pliki gr2

W folderze tree pliki spt

Przechodzisz do zakładki z obiektami i dodajesz je tam - http://prntscr.com/9vkd4z

Nie wiem jaką wersję WE masz Ty

@teusz0724k

Pokaż SS, bo ja nie używałem innej wersji niż tej z ss ode mnie :D

Opublikowano

A są jakieś wersje WE ?  ^^

Mam tą starą z filmików (niebieska ikonka) WorldEditor_en

@Algade

Tutaj zdjęcie

11kcpyw.jpg

+ nie za bardzo ogarniam dlaczego jak pobrałem WorldEditor by Remix to wyskakuje błąd że nie ma surki, a jak odpale mojego starego WorldEditora to jest, oraz nie ogarniam co z tymi folderami? tworze je tam gdzie client gry? mam tylko pliki dds oraz spt, robię folder w cliencie tree i wrzucam same spt, po wybraniu New Objects nie ma nic 

tumblr_me3px1cAsX1rll4sdo1_500.gif                                                             

Opublikowano

1) Na dysku d tworzysz folder ymir work wrzucasz do niego zawartosc tree, MPCforum etc co chcesz

2) W folderze clienta wrzucasz rozpakowane property - tam gdzie binka

3) Textureset i terrain - Tutaj ustawiasz jak chcesz w textureset podajesz sciezki do terrain

4)Jak masz nowe drzewa wrzucasz pliki z rozszerzeniami z property do property obojetnie jak chcesz - jesli ich nie masz bedziesz musial stworzyc podajesz w nich sciezke do modelu etc wzoruj sie na innych ewentualnie w worldedicie new object i podajesz sciezke najlepiej na dysku D.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Właśnie też mam w tym problem chce uzywac drzewa do map editor to nie odczytuje mi wyskakuje mi jakis failed albo jak odpalam nową mape to wyskakuje ze nie ma pliku sura_gr2 ja nie wiem o co w tym chodzi czy te pliki mam wgrac czy co 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...