Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niewidoczny skin w grze, jak naprawić ten błąd?

FlyGamingPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak Mam premium... Chciałbym na YT zacząć serię Minecraft Retro... Wszystko Gotowe. Java Pobrana... lecz, nie widać mi skina. Oczywiście czytałem na stronie minecraft.net ten cytat ''Note: Skin changes in Minecraft version 1.7.9 and future versions should happen immediately. If you are playing version 1.7.8 or an earlier version, skin changes may take up to an hour to be applied. If you are playing version 1.3 or earlier, skin changes will not be reflected in-game.'' .Czy mógł by mi ktoś dać launcher na którym skin mój by działał. Z góry THANKS za pomoc.

Opublikowano

Widać podstawowego skina -steve? Jaką wersje minecraft chciałeś użyć?

//
     The cake is a lie!

//

/

Opublikowano

"If you are playing version 1.3 or earlier, skin changes will not be reflected in-game." = "Jeśli grasz na wersji Minecraft 1.3 lub wcześniejszej skin nie będzie widoczny w grze."

Jeśli chcesz mieć skina w wersjach poniżej 1.3 musiałbyś bawić się plikami gry podczas każdej zmiany wersji. Poza tym, skoro retro to chyba powinien być powrót do Steve'a, czy nie?  ;) 

Dla upartego krok po kroku: (Uwaga trochę to zawiłe)

W folderze z grą ( .minecraft ) wchodzimy w folder "versions", w nim szukamy folderu z wersją, na której chcemy pograć. Kopiujemy go i wklejamy ((W tym samym folderze, ale zmieniona nazwa. Ja będę używał wersji alpha 1.1.2_01) z "a1.1.2_01" na "a1.1.2_01 - Kopia") Wchodzimy w plik który utworzyliśmy i zmieniamy na taką samą nazwę dwa pliki, które są wewnątrz. wejdź w plik z rozszerzeniem ".json" ( za pomocą np. Notatnika) i w pierwszej linijce na samym początku ( która wygląda tak: {  "id": "a1.1.2_01",  "time": "2013-08-06T13:00:00+02:00",  "releaseTime": "2010-09-23T00:00:00+02:00",  " "old_alpha",) widzimy coś takiego: (...) "id": "a1.1.2_01",  "time":(...).
Jak widać tu też jest nazwa folderu więc i tu zmieniamy na (...) "id": "a1.1.2_01 - Kopia",  "time":(...) Następnie wchodzimy w plik z końcówką ".jar" za pomocą winrar'a. Skin który chcesz mieć musi się nazywać "char.png" Odpowienio nazwany skin wrzuć do tego właśnie folderu. Edytuj profil na którym chcesz grać, i zaznacz "a1.1.2_01 - Kopia".

W wersjach Beta robi się to trochę inaczej, więc jeśli cię ta instrukcja nie zniechęciła to napisz na mi PW, a wszystko ci powiem co, gdzie, i jak.  :)

//
     The cake is a lie!

//

/

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Temat do zamknięcia... Pobrałem Crystal launcher i nie działało jak się zalogowałem na premium więc postanowiłem zalogować się na non-premium, I DZIAŁA! Dziękuję wszystkim za pomoc.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...