Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Usunięcie logowania w programie autoit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Kupiłem source pliku...gdyż myślałem że dam radę wszystko ogarnąć

Dopiero teraz pomyślałem, że plik ten miał w sobie coś w deseń logowania do programu. Mianowicie, działa to na zasadzie logowania się do programu danymi z forum. Program ten łączy się z forum po czym sprawdza dane i jeżeli są poprawne to wyświetla się ta GŁÓWNA część programu. Problem w tym, że forum już od kilku lat nie działa i nie ma jak używać tego programu. Czy można funkcje "logged" oraz "loginattempt" jakoś pominąć i sprawić aby od razu wyświetlał sie program? Z góry dziękuję

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Mam kod. Problem w tym, że jeśli normalnie usunę te dwie funkcje to program nie kompiluje się. Odwołania do tych funkcji nigdzie nie ma. Jestem raczej amatorem w te klocki a bardzo zależy mi na tym programie. Jeśli byłby ktoś, kto usunie mi te logowanie to proszę o pw. Oferuje 100 like ( 10 dni)

A jelsi nie to proszę o wskazówki

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Nie wystarczy usunąć samo logowanie, trzeba usunąć albo ustawić na stałą wartość ( ta właściwą ) warunek który jest sprawdzany 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano
Func loginattempt()
	GUISetState(@SW_DISABLE, $guilogin)
	GUICtrlSetState($btnlogin, $gui_hide)
	$progressbar = _guictrlcreategif(@ScriptDir & "\patch\images\progress\or_0.gif", "", 160 - (80 / 2), 190)
	Global $username = GUICtrlRead($inptusername), $password = GUICtrlRead($inptpassword)
	Global $passcryptattempt = _crypt_hashdata($password, $calg_sha1)
	$passwordcheck = BinaryToString(InetRead($rootwebloader & "/interactive/infos/password_check.php?a=" & $username & "&b=" & $passcryptattempt & "&c=-", 1))
	If $passwordcheck = 1 Then
		FileDelete("rememberme.one")
		If GUICtrlRead($checkbox0_0) = 1 Then FileWriteLine("rememberme.one", $username & @CRLF & $password)
		logged()
	EndIf
	MsgBox(0, "Error", "Sorry, that user name or password does not match our records. Please re-check your entries and try again.")
	_gif_deletegif($progressbar)
	GUICtrlSetState($btnlogin, $gui_show)
	WinActivate($guilogin)
	GUISetState(@SW_ENABLE, $guilogin)
EndFunc

Func logged()
	$lastversionloader = BinaryToString(InetRead($rootwebloader & "/interactive/infos/status.php?get=a", 1))
	If $lastversionloader <> $version Then update()
	For $clist = 0 To $maxidcheats
		Local $lastversion = BinaryToString(InetRead(Execute("$RootWebStuff" & $clist) & "/interactive/infos/status.php?get=a", 1))
		Local $lastupdate = BinaryToString(InetRead(Execute("$RootWebStuff" & $clist) & "/interactive/infos/status.php?get=b", 1))
		Local $status = BinaryToString(InetRead(Execute("$RootWebStuff" & $clist) & "/interactive/infos/status.php?get=c", 1))
		GUICtrlSetData(Execute("$idStuff" & $clist), "||" & $lastversion & "|" & $lastupdate & "|" & $status)
	Next
	Local $getuserid = BinaryToString(InetRead($rootwebloader & "/interactive/infos/user.php?a=" & $username & "&b=0", 1))
	Local $getuseremail = BinaryToString(InetRead($rootwebloader & "/interactive/infos/user.php?a=" & $username & "&b=1", 1))
	Local $getusergroup = BinaryToString(InetRead($rootwebloader & "/interactive/infos/user.php?a=" & $username & "&b=2", 1))
	Local $getexpireddate = BinaryToString(InetRead($rootwebloader & "/interactive/infos/user.php?a=" & $username & "&b=3", 1))
	GUICtrlSetData($userusername, "Username: " & $username)
	GUICtrlSetData($userid, "User ID: " & $getuserid)
	GUICtrlSetData($usergroup, "Group: " & $getusergroup)
	GUICtrlSetData($useremail, "Email: " & $getuseremail)
	FileDelete($rootuser & "/data.one")
	FileWriteLine($rootuser & "/data.one", $username & @CRLF & $passcryptattempt)
	If $getusergroup = "Premium" Then
		Local $vpartedge[2] = [310, 75]
		Local $vparttext[2] = [$getusergroup & " -> Expire in " & $getexpireddate, ""]
		$statusbar = _guictrlstatusbar_create($guiappdesktop, $vpartedge, $vparttext)
	EndIf
	GUISetState(@SW_HIDE, $guilogin)
	GUISetState(@SW_SHOW, $guiappdesktop)
	While 1
		$nmsg = GUIGetMsg()
		Switch $nmsg
			Case $gui_event_close
				Exit
			Case $idstuff0
				Global $alphaidstuff = $alphaid0, $idstuff = 0, $processstuff = $alphaid0 & ".exe"
				GUICtrlSetData($labelstatus, "Ready to load " & $alphaidstuff & ".")
			Case $btnload
				If $alphaidstuff = "none" Then
					MsgBox(0, "Error", "Please, select your hack or bot first.")
				ElseIf ProcessExists("NostaleX.dat") = 0 Then
					MsgBox(0, "Error", "Please, run Nostale first.")
				Else
					loadstuff()
				EndIf
		EndSwitch
		Sleep(5)
	WEnd
EndFunc

Func loadstuff()
	GUISetState(@SW_DISABLE, $guiappdesktop)
	GUICtrlSetState($btnload, $gui_hide)
	$progressbar = _guictrlcreategif(@ScriptDir & "\patch\images\progress\or_0.gif", "", 325, 238)
	$myrelease = BinaryToString(InetRead($rootwebloader & "/interactive/infos/password_check.php?a=" & $username & "&b=" & $passcryptattempt & "&c=0", 1))
	$rootwebstuff = @ScriptDir & "\patch\stuff\" & $idstuff & "\" & $alphaidstuff & ".exe"
	InetGet(Execute("$RootWebStuff" & $idstuff) & $myrelease, $rootwebstuff, 1)
	If FileExists($rootwebstuff) = 0 Then
		MsgBox(0, "Error", "You should log in.")
	Else
		$mystuffrunned = ShellExecute($rootwebstuff)
		ProcessWait($mystuffrunned)
		waittoendbot()
	EndIf
	_gif_deletegif($progressbar)
	GUICtrlSetState($btnlogin, $gui_show)
	GUISetState(@SW_ENABLE, $guiappdesktop)
	GUICtrlSetState($btnload, $gui_show)
	WinActivate($guiappdesktop)
EndFunc

Func waittoendbot()
	GUISetState(@SW_HIDE, $guiappdesktop)
	ProcessWaitClose($mystuffrunned)
	FileDelete($rootwebstuff)
	Exit
EndFunc

funkcje odpowiedzialne za logowanie.

mógłby ktoś usunąć logowanie aby działało to bez logowania się ? z góry dziękuję

@Phoenix_PL

@Ktosiu

r9n9FM7.jpg

Opublikowano
Func loginattempt()

GUISetState(@SW_HIDE, $guilogin) ;tu znika okienko logowania (nazwa)
    GUISetState(@SW_SHOW, $guiappdesktop) ;prawdopodobnie tutaj pokazuje się okno programu (też nazwa)
    While 1
        $nmsg = GUIGetMsg()
        Switch $nmsg
            Case $gui_event_close
                Exit
            Case $idstuff0
                Global $alphaidstuff = $alphaid0, $idstuff = 0, $processstuff = $alphaid0 & ".exe"
            Case $btnload
        EndSwitch
        Sleep(5)
    WEnd
EndFunc

Powinno zadziałać  :yay: .

Opublikowano
Func loginattempt()

GUISetState(@SW_HIDE, $guilogin) ;tu znika okienko logowania (nazwa)
    GUISetState(@SW_SHOW, $guiappdesktop) ;prawdopodobnie tutaj pokazuje się okno programu (też nazwa)
    While 1
        $nmsg = GUIGetMsg()
        Switch $nmsg
            Case $gui_event_close
                Exit
            Case $idstuff0
            Case $btnload
        EndSwitch
        Sleep(5)
    WEnd
EndFunc

Powinno zadziałać  :yay: .

(6005) : ==> "EndSwitch" statement with no matching "Switch" statement.:
EndSwitch

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Logowanie jest potrzebne do ściągnięcia i uruchomienia programu , bez konta właściwego z premium nie ma sensu 

To jest tylko kod loadera a nie kod bota 

Trochę bez sensu używać starych wersji botów/programów  do nowej wersji gry. 

Opublikowano

Logowanie jest potrzebne do ściągnięcia i uruchomienia programu , bez konta właściwego z premium nie ma sensu 

To jest tylko kod loadera a nie kod bota 

Trochę bez sensu używać starych wersji botów/programów  do nowej wersji gry. 

a nie da rady "zmienić" z premium na zwykłego zarejestrowanego usera? kolega ma konto. Załóżmy, że dałby mi je. Wtedy zamiast premium bot musiałby działać na "Registered"

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

To po co zmieniać cokolwiek w kodzie ? Na premium wszystko działa jak należy

Opublikowano

To po co zmieniać cokolwiek w kodzie ? Na premium wszystko działa jak należy

forum jest od dawna nie działające, więc nie ma jak tam zakupić premium. Autor na innym forum dał mi source abym mógł tego bota używać. wiem, że jest możliwe używanie go bo kilka osób się chwaliło, iz on działa

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

To już twój problem dopasować sobie stary kod do nowej wersji gry, jeśli w ogóle ci ruszy. Bez dostepu do serwera aktualny kod nie działa i nie będzie działał 

Opublikowano

O wersję gry już bym się nie martwił. Hacki sprzed 3 lat (azti) działają do dzisiaj bez aktualizacji

Powtarzam - jest opcja odpalenia tego bota?

1) usunięcia logowania

2) ustawienia, aby uprawnienia "premium" miał użytkownik z rangą "Registered"

Z góry dziękuję za odpowiedzi

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Potrzeba wyniku z logowania, chyba myślący człowiek zrozumie że go nie dostanie do czasu aż się ZALOGUJE na serwer a nie że będzie udawał że się zalogował.

Włam się na serwer i ściąg wymagany plik , żadne zmiany statusów premium nie  zadziałają bo tobie chyba ciężko wytłumaczyć ze bez pliku co ściąga przy logowaniu się do serwera nie uruchomisz. 

Nie wiem na co liczysz że ktoś na podstawie opisów poprawi kod nie widząc go? Popraw mi błędy w zadaniach które leżą w szkole zamknięte w szafie to na tej samej zasadzie poprawię ci za darmo cały kod bota by działał. 

Zresztą poprawić mozna go tylko grając w grę a nie bawić się w notatniku bez sprawdzenia działania. 

Masz przecież kod bota jak to napisałeś to po co w ogóle zajmujesz się loaderem ?

Opublikowano

Potrzeba wyniku z logowania, chyba myślący człowiek zrozumie że go nie dostanie do czasu aż się ZALOGUJE na serwer a nie że będzie udawał że się zalogował.

Włam się na serwer i ściąg wymagany plik , żadne zmiany statusów premium nie  zadziałają bo tobie chyba ciężko wytłumaczyć ze bez pliku co ściąga przy logowaniu się do serwera nie uruchomisz. 

Nie wiem na co liczysz że ktoś na podstawie opisów poprawi kod nie widząc go? Popraw mi błędy w zadaniach które leżą w szkole zamknięte w szafie to na tej samej zasadzie poprawię ci za darmo cały kod bota by działał. 

Zresztą poprawić mozna go tylko grając w grę a nie bawić się w notatniku bez sprawdzenia działania. 

Masz przecież kod bota jak to napisałeś to po co w ogóle zajmujesz się loaderem ?

Te wszystkie zmienne, które korzystają z tej strony można po prostu zdefiniować z oczekiwanymi wartościami, np.

$getusergroup = "Premium" 

Albo w ogóle pozbyć się ifów i tak wszędzie, gdzie próbuje pobrać dane (oczywiście muszą być zgodne) ._. .

Co to da, że tutaj ktoś Ci pozmienia kawałek kodu, jak nie wiadomo co się dzieje w reszcie programu  -.- .

Opublikowano

Włam się na serwer i ściąg wymagany plik , żadne zmiany statusów premium nie zadziałają bo tobie chyba ciężko wytłumaczyć ze bez pliku co ściąga przy logowaniu się do serwera nie uruchomisz.

Jak zdobyć wynik z logowania? Po zalogowaniu się i odpaleniu bota kod (decompiler) się nie zmienił pomimo że 5 gier (free, kolejne już dla premium) się nie zmienił

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

@Kyosha

To że jedne cheaty działają przez x lat(pewnie dzięki patternowi, o ile ten bot nadpisuje/czyta pamieć gry) nie znaczy, że wszystkie muszą (choć nie mówię, że jest tak akurat w tym wypadku)

Jak zdobyć wynik z logowania?

Podpatrzeć w debugerze/wyprintować

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

@Kyosha

To że jedne cheaty działają przez x lat(pewnie dzięki patternowi, o ile ten bot nadpisuje/czyta pamieć gry) nie znaczy, że wszystkie muszą (choć nie mówię, że jest tak akurat w tym wypadku)

Jak zdobyć wynik z logowania?

Podpatrzeć w debugerze/wyprintować

trzeba dodać następującą funkcję czy pobrać osobny program? w edytorze autoit nie ma żadnych logów po załadowaniu się programu

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Wiele botów z tego typu zabezpieczeniami dział tylko po zalogowaniu na konto, sprawdza też na bieżąco stan serwera czasem ściąga pliki wymagane do bota albo samego bota. Kod może być tylko programem sterującym głównym hackiem. 

Zresztą wielkie g..o podałeś o co w ogóle chodzi, jaki to jest bot ( tylko grę można się domyślić nostale )

By w ogolę ruszyć z botem trzeba  się zalogować i dowiedzieć co jest ściągane z serwera, czy jest czy nie jest to wymagane do działania bota.  Jeśli to był płatny  bot to bawet mając kod nic się nie osiągnie bez odpowiedniego przerobienia całego kodu ( no powiedzmy kilku-kilkunastu linijek kodu w całym bocie )

Opublikowano

Te wszystkie zmienne, które korzystają z tej strony można po prostu zdefiniować z oczekiwanymi wartościami, np.

$getusergroup = "Premium"
Albo w ogóle pozbyć się ifów i tak wszędzie, gdzie próbuje pobrać dane (oczywiście muszą być zgodne) ._. .

Co to da, że tutaj ktoś Ci pozmienia kawałek kodu, jak nie wiadomo co się dzieje w reszcie programu -.- .

Oczekiwane wartości nie działają, usunięcie ifów i wybranie tego odpowiedniego aby bot działał również nie działa.

Inne pomysły? Pobrałem debuger ale nie rozumiem co on robi. Może ktoś mi wytłumaczyć jak sprawdzić "zmianę kodu" kiedy bot jest uruchomiony? Z góry dziękuję

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Jak to co robi, sprawdza, analizuje co się dzieje po kolei w kodzie. Twoim zadaniem jest poszukać tego co chcesz znaleźć. Skoro nie wiesz nawet czego szukać to musisz się dowiedzieć. 

Akurat to co masz szukać nie będzie błędem i jedyna możliwość to analizować program linijka po linijce.

Po raz kolejny ci napiszę, bez zalogowania się i nie masz możliwości uruchomienia bota bo coś mu chyba  brakuje albo jest to wymagane do działania, jakaś zmienna itp. Masz kod to sobie poszukaj co. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...