Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam opinii] Pierwszy serwer.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Od razu na wstępie przepraszam za kolejny temat, choć każdy jednak ma trochę inną wiedzę i zapotrzebowanie. Wracając, chciałbym założyć swój serwer ts3, lecz chciałbym aby był on czynny 24/7 i nie musi być wielki.. Teraz chodzi mi o to. Czy założenie takiego serwera jest płatne, jeśli tak to ile, a może są jakieś darmowe? Czy jeśli mam zmienne IP na routerze, czy to ma sens? Na początek miałby to być taki dla znajomych, do zapoznania się trochę w tej dziedzinie. Dziękuję za odpowiedzi, wynagordzę plusikami. Pozdrawiam.

Opublikowano

W sensie mogę o ile te kilka złotych to nie za dużo :). Oraz czy można te parę złotych sms'em. Bo PayPal etc nie posiadam. A zwykły przelew to w takim przypadku trochę kiepsko :)

Opublikowano

Teraz tak, prosiłbym o jakieś naprowadzenie. Jestem na stronce, co tam trzeba kupić, aby robić dalej? Trochę zielony jestem, ale wszystkiego da się nauczyć prawda?

Opublikowano

@topic Szczerze mówiąc polecam arubacloud.pl na pierwszy serwer, koszt vpsa to ok 4zł, a jak odbierzesz voucher to masz prawie na rok serwer (nie jestem najlepszym matematykiem). Tylko trochę wysiłku i masz serwer na ts3 i inne pierdółki za free. 

Pozdrawiam R...­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...