Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy w świecie Wow'a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od niedawna zaczołem przygodę z wowem na prywatnym serwerze "PandaWoW 5.4.8 x100" i jestem kompletnie zielony i mam parę pytań odnośnie gry

1.Pierwsze podstawowe pytanie: Jaki jest cel tej gry ? Robienie Dangeonów Raidów , BG  czy jest jeszcze coś co zachęca ludzi do grania ?

2.Jakie są dobre profesje pod huntera i jak z nich korzystać ?

3.Co to są gems ,enchants ,consumables ?

4.Jakie "bonusy nwm jak to się dokładnie nazywa" w przedmiotach do PVE i PVP ?

5.Co to jest garnizon ?

Proszę o dokładne wyjaśnienie wszystkich wątków :P

Z góry dzięki :)

11760463123807208205.jpg

Opublikowano (edytowane)

Witaj.

1.Szczególnie właśnie robienie raidów inst no i oczywiście PvP jeżeli to już Ci się znudzi możesz także porobić stare instancje, raidy z poprzednich dodatków do gry co jest też ciekawe... Są też achivmenty(osiągnięcia gry) za które dostajesz np tytuły, mounty, pety co jest dosyć fajną sprawą... Jeszcze możesz robić różne questy eventowe (eventy w grze występują w jakieś święta np Wielkanoc) i za to dostajesz też ciekawe itemki, achivy, mounty ale wątpię że na prywatnym serwerze wszystkie eventy i achiwy działają dlatego uzbrój się w cierpliwość ;p 

2.Dobre profesje dla hunta do Leatherworking i Skinning, hunt może w krótkim czasie zabijać dużo mobków z których pozyskujesz skóry(skinning) a następnie robisz z nich w Leatherworking itemki pod Twoją postać np całego seta pod PvP więcej  znajdziesz tutaj http://www.wowhead.com/guide=1639/mists-of-pandaria-leatherworking-overview#leatherwork-pvp-mail-gear. Gdy już będziesz miał wszystko co potrzebne możesz zarabiać nie małe siano na sprzedaży skór i wytwarzaniu itemków dla kogoś :)

3.Gems to są gemy, wkładasz je do np butów i dają jakieś tam statystyki.

Enchants to tzw enchy wkładasz je do łuku i są bardzo przydatne.

Consumables o ile się nie mylę to wszelkiego rodzaju jedzenie potiony i flaski- też dają lepsze staty na jakiś czas.

4.Z bonusami to zależy pod co grasz tak ogólnie to pod PvP na pewno crit, pvp power i mastery a pod PvE crit, haste, mastery...

5.Garnizon to garnizon ;p Twój własny kawałek ziemi na którym budujesz sobie jakieś budynki, robisz tam różne questy itp itd. Z tym że garnizonu nie ma na dodatku MoP, powstał on dopiero na Warlords of Dreanor ;)

No i to by było na tyle mam nadzieje że pomogłem w razie pytań wal.

PS; nie wkurza Cię na tym serwie że lata pełno rusków? :D

Edytowane przez Galnik
Opublikowano

W razie chęci zapraszam na priv, można pograć w systemie Recruit a Friend. Gdybyś chciał wylvlować postać to jest to bardzo szybka sprawa bo w party mamy dodatek duży do expa. Wtedy robi się tylko dungeony. Można w ten sposób sobie postacie wylevelować.

ulpdoa6f345.png

Opublikowano (edytowane)

Znacie jakieś prywatne serwery od cataclysmu w górę z normalnym mnożnikiem expa z dobrze rozwiniętym AH + trochę osób ?

Atlantiss.eu jest godny uwagi ?

Edytowane przez bombayu87

11760463123807208205.jpg

Opublikowano (edytowane)

Znacie jakieś prywatne serwery od cataclysmu w górę z normalnym mnożnikiem expa z dobrze rozwiniętym AH + trochę osób ?

Atlantiss.eu jest godny uwagi ?

Atlantiss jest to najmniej zbugowany cata w całej historii privów wowa. Jak najabrdziej polecam!

No i dużo polaków gra.

Jak coś moge ci pomóc mam 23 lvl paladyn :D

Edytowane przez DiabloXPL
Opublikowano

Na atlantisie masz exp x1 to dobry serwer tak jak pisał Diablo najmniej zbugowany tylko wkurza fakt że admini są Polakami a udają że nimi nie są i mają "nas" gdzieś..

Z serwerów mop polecam Ci Firestorm(pandashan) exp x5 mało bugów tylko że jest tam online tak 1k ludzi, nie wiem czemu tak mało osób tam gra.

Najlepszy z serwerów WoDa to chyba Ashran, lecz wolałbym poczekać jeszcze trochę na pierwszy Polski serwer BlackHand.pl na razie serwer jest w fazie beta testów mam nadzieje że to będzie serwer godny polecenia.

Opublikowano

Tak jak kolega powyżej napisał Atlantiss to najlepsza opcja, świetnie oskryptowany itp. jak to jeden z YouTuberów zajmujących się recenzowaniem prywatnych serwerów WoW powiedział, serwer jest genialny. O Firestorm się nie wypowiem bo nie grałem ale za to Ashran... ehh... szkoda gadać, skrypty itp. płakać się chcę, odradzam to wciąż zdecydowanie za wcześnie żeby się spodziewać przyzwoicie oskryptowanych serwerów WoD.

Opublikowano

Mam pytanko rozpocząłem grę na serwerze wow circle na patchu 5.4.8 i mam pytanko odnośnie questów mam 18lv i postanowiłem wybrać się do wetland i nie mam nigdzie questów i tutaj moje pytanie powinienem wbić 20-25lv i dopiero udać się do tej krainy czy to jest błąd ze strony serwera ?

11760463123807208205.jpg

Opublikowano

Przecież w każdej stolicy masz tablicę, która Cię kieruje do odpowiedniej krainy. Tak btw. najlepszego serwera to Ty nie wybrałeś... życzę Ci powodzenia.

Opublikowano

A no tak zapomniałem o tablicach.. 

Atlantiss ma mało bugów ale jak chcesz zostać przy serwerach mopa to polecam Firestorm. Napisz PW to pogramy razem jak chcesz.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@1361622928-U485574.pngGalnik

Firestorm ma chyba najgorszy serwer MoP. Nawet Warmane ze swoim kradzionym od Firestorma silnikiem ma lepiej odbugowany serwer.

Najlepszym serwerem MoP jest wow.freakz.ro

- 2k graczy

- Polacy

- Raidy/Dungeony 10/10

- PvP nawet zbalansowane

Wszystko to powiedziane z mojego doświadczenia.

Jedynym minusem tego serwera są rumuni, niechętnie kontaktujący się po angielsku. Ale lepiej rumuni niż mix Brazylijczykow i Rosjan ;)

8.jpg