Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Crafting i gathering?

Bagietka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Do tej pory nie do końca rozumiem jak działają gildie. Przeglądając poradniki, najbardziej podpasowało mi połączenie: crafting - Soul Wardens i Merry Potters, gathering - Tree Fellers i Trappers Alliance. Czy zarobek (i oczywiście crafting materiałów potrzebnych mi) z tych gildii będzie opłacalny, czy może powinnam wybrać inne? 

c:

Opublikowano

Powiem tak,skup się na jednej gildii w craftingu gdyż wyjdzie ci to bardziej opłacalne niż skupianie się na dwóch,jeśli chodzi o gatherning to wybierasz po prostu to co potrzebne jest pod gildie nad którą chcesz się skupić. :) Przynajmniej ja tak robię i cóż wydaje mi się że to na początek dobry sposób.

A tu podam link aby można było zobaczyć co z czym. :)

http://www.bladeandsouldojo.com/topic/12466-good-crafting-guideinfo/

Opublikowano

Wiem co z czym, dlatego też wybrałam takie gildie. Skupiłabym się w takim wypadku na craftingu w Soul Warden, bo  ­to do niej dobrałam 2 gildie zbierackie (do Merry Potters pasuje tylko jedna z nich). Tylko pytanie, czy będzie to dla mnie opłacalne?

c:

Opublikowano

Wszystkie gildie są opłacalne,przynajmniej w późniejszych cap'ach,tutaj również jest pytanie czy grasz z kimś (mam tutaj na myśli grę typowo teamową) czy sama,jeśli z kimś to gildie nie mają praktycznie znaczenia bo możecie sobie dobrać tak byście byli samo wystarczalni i cóż goldem ze sprzedaży dzielić się również wspólnie,jeśli solo to jak powiedziałem każda gildia jest opłacalna może nie tyle z craftingu (bo tutaj przedmioty dla cb najczęściej będą potrzebne) ale z getheringu gdyż je chcąc nie chcąc będziesz sprzedawać nie ważne co wybrałaś gdyż dla graczy grających solo w końcu się przyda coś co ty wytwarzasz i sprzedajesz a ceny są dla każdej gildii jak na razie porównywalne jak zauważyłem,więc crafting wybierz taki byś miała z niego rzeczy potrzebne dla Ciebie jak już wspomniałem i najpewniej już taki masz wybrany a z getheringu na wszystkim teraz możesz zarobić. :)

Opublikowano

Powiem tak,skup się na jednej gildii w craftingu gdyż wyjdzie ci to bardziej opłacalne niż skupianie się na dwóch,jeśli chodzi o gatherning to wybierasz po prostu to co potrzebne jest pod gildie nad którą chcesz się skupić. :) Przynajmniej ja tak robię i cóż wydaje mi się że to na początek dobry sposób.

A tu podam link aby można było zobaczyć co z czym. :)

http://www.bladeandsouldojo.com/topic/12466-good-crafting-guideinfo/

Nie może się kupić na jednej gildii craftu ponieważ Merry Potters i Soul Warden są od siebie zależne w pewnym sensie, Soul Warden potrzebuje od Merry Potters Refiners'ów, które są wymagane do stworzenia Transformation Stone'ów, można je kupić od graczy ale to nie jest opłacalne. 

­Do tej pory nie do końca rozumiem jak działają gildie. Przeglądając poradniki, najbardziej podpasowało mi połączenie: crafting - Soul Wardens i Merry Potters, gathering - Tree Fellers i Trappers Alliance. Czy zarobek (i oczywiście crafting materiałów potrzebnych mi) z tych gildii będzie opłacalny, czy może powinnam wybrać inne? 

Ja mam zamiast Trappers Alliannce wybrałem Green Thumbs to jest bardziej przydatna w Merry Potters.

没我爱

Opublikowano

Ja mam zamiast Trappers Alliannce wybrałem Green Thumbs to jest bardziej przydatna w Merry Potters.

No właśnie zauważyłam, że potrzebuję mułu od Green Thumbs przy craftowaniu potrzebnego mi kamyczka, więc również wybrałam ostatecznie tę gildię. :D

­

c:

Opublikowano

No właśnie zauważyłam, że potrzebuję mułu od Green Thumbs przy craftowaniu potrzebnego mi kamyczka, więc również wybrałam ostatecznie tę gildię. :D

­

I moim zdaniem jak grasz nawet w grupie to rób ten craft, cały czas coś craftuj/zbieraj przecież to i tak robi się samo, a niektóre składniki jak Moonwater Tear będziesz miała taniej ponieważ w grupie możecie bidować przedmioty w Dungach na 1 miedziaka, w dodatku Moonwater Transformation Stone jest drogi w 24h wytarzasz 10 takich kamyczków, a do wbicia broni do Siren to potrzebujesz 4 takich więc 6 możesz sprzedać bądź dać znajomym.

没我爱

Opublikowano

Nie może się kupić na jednej gildii craftu ponieważ Merry Potters i Soul Warden są od siebie zależne w pewnym sensie, Soul Warden potrzebuje od Merry Potters Refiners'ów, które są wymagane do stworzenia Transformation Stone'ów, można je kupić od graczy ale to nie jest opłacalne. 

Nie zrozumiałeś co chciałem napisać. Miałem na myśli żeby nie skupiać się na dwóch gildiach bo tutaj tylko straty będą ale skupić się na jednej gildii (o gathering mi chodzi) większość gildii potrzebuje czegoś od innej gildii i w taki sposób to działa ale mając rzeczy z gatheringu potrzebne do wytworzenia czegoś (najczęściej rzeczy w gatheringu ma się w nadmiarze) to kupno rzeczy do craftingu jest bardziej opłacalne niż kupowanie wszystkiego po trochu bo jak napisałem tutaj wychodzi się na minus nie na plus,a skupiając się na jednej rzeczy w craftingu można sporo zaoszczędzić,przy czym drugą gildię rozwijać powoli szczególnie że jak napisała gra w team'ie więc tutaj problemu raczej z niczym mieć nie powinna,ja gram solo praktycznie więc jak napisałem skupianie sie na jednej wybranej przez nas gildii i doborem do niej gatheringu jest jak narazie według mnie najbardziej opłacalne. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...