Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Losy ziemi

ROGOSLINE2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo 

Ostatnio naszła mnie refleksja na temat przyszłych wydarzeń na Ziemi. Jakie stanowisko macie w tym wątku? Przedstawcie je bo jestem ciekawy waszego zdania.

Uważam że w Europie i Rosji będzie coraz większy chaos za sprawą USA która się zrówna gospodarką z Chinami czy nawet będzie znacznie silniejszym narodem.

Jestem także ciekawy co sądzicie o nowym porządku świata, illuminati masonerii etc. blue beam władza pieniądze lucyfer

pozdro

Opublikowano

Osobiście wierze w NWO i tym podobne rzeczy.

Niestety zwykli ludzie mogą tylko spekulować czy takie rzeczy istnieją czy nie.

VNp6c2U.png

Opublikowano

USA jedyne do czego dąży to do upadku, a nie zrównania się z Chinami. Za niedługo wszystko będzie produkowane w chinach jak mówi klasyk, ale to prawda. Europa upadła już dawno. 

Opublikowano

jeżeli stworzy sie konflikt Rosji z Nato i zmiecie cała Europe USA umocni swoja pozycje gospodarcza tak jak to mialo miejsce podczas 1 i 2 wojny światowej, oskarzajac Rosje o agresje zostania na nia nalozone sankcje w celu zamrazania aktywa struktur rosyjskich powodujac umorzenie setek miliardow dolarow a to z kolegi łagodzi dług USA. Wojna na obcych terenach to coś, co ocaliło gospodarke usa wiecej niz raz..

Opublikowano

jeżeli stworzy sie konflikt Rosji z Nato i zmiecie cała Europe USA umocni swoja pozycje gospodarcza tak jak to mialo miejsce podczas 1 i 2 wojny światowej, oskarzajac Rosje o agresje zostania na nia nalozone sankcje w celu zamrazania aktywa struktur rosyjskich powodujac umorzenie setek miliardow dolarow a to z kolegi łagodzi dług USA. Wojna na obcych terenach to coś, co ocaliło gospodarke usa wiecej niz raz..

Fakt, jedynym wyjściem USA jest wojna, tak samo jak jedynym wyjściem Hitlera była wojna (ale również jego jedynym celem). W 40' III Rzesza gdyby nie wojna musiałaby ogłosić bankructwo. 

Sankcje na Rosję.  xD Rosja trzyma w szachu cały świat, Ameryka nawet nie pierdnie.

Arcymistrz
Opublikowano

USA wykona zły ruch i się Rosja obudzi na nowo. Później wojna, poleci kilka atomówek i umrzemy.

Zawsze też rozwój techniczny doprowadzi do połączenia się kontynentów, upadnie republika, biało-czarny pan z melonem na głowie podbije wszystkie kraje i utworzy na nowo Pangeę. 

Ewentualnie będzie jakiś skok technologiczny, zacznie się "zwiedzanie" (ekspansja to się chyba nazywało) kosmosu, odkrywanie minerałów i późniejsze wojny - między sobą, albo z inną cywilizacją (tak, myślę, że istnieje, ale prędzej Słońce sobie zgaśnie niż zbadamy pozostałe galaktyki wraz z rozszerzalnością Wszechświata). 

Lub też po tym skoku powstaną połączenia między Ziemią i inną, pozwalającą na przeżycie planecie. Później będzie jakiś spór i oto mamy Star Wars.

Opublikowano

Myślę że najbliższa wojna jaka będzie to ISIS vs reszta świata, a później będzie wojna o ziemie które zostaną po ISIS :)

później będzie wojna wschód vs zachód

a później to już nic nie będzie :)

ogólnie to ten świat jest zjebany i wolałbym żyć w średniowieczu

Opublikowano

TAK wygląda przyszłość.

A tak serio: wojny mocarstw? Pls. Będzie spokój raczej. Teraz czekamy na nowe planety, no i mamy Elona. 

In Musk we trust 

flat,220x200,075,t.u2.jpg

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Teraz nikt nie bedzie walczył, wystarczy odciąć źródło energii i kraj kapituluje. Jeśli Polska nie będzie niezależna energetycznie, może nieść to ze sobą złe skutki. Powinniśmy myśleć o energii termojądrowej. 

Deus vult

Opublikowano

Sam nie wierzę że Niemcy sami z Siebie przyjmują imigrantów na potęgę, ktoś za tym musi stać, ktoś kto ma DUŻA WŁADZĘ, na tyle dużą by zagrozić Niemcom do tego stopnia że zniszczą sami własny kraj.

Czytałem ostatnio artykuł o Amerykańskich żydach z elity, którzy już sami wywołali konflikt na Majdanie i kosztował ich niecałe 17 mln dolarów :')

Według mnie nie wiadomo co się stanie, ale jesteśmy tylko ludźmi i błędy przeszłości lubią do nas wracać, także nic z tym nie zrobimy. Byleby mi ciapaty nie latał przed domem.

Mówicie dużo o Rosji i USA, a Korea Płn to też potęga, jak i większość Azji dzięki bogatym szejkom :)

USA wykona zły ruch i się Rosja obudzi na nowo. Później wojna, poleci kilka atomówek i umrzemy.

Zawsze też rozwój techniczny doprowadzi do połączenia się kontynentów, upadnie republika, biało-czarny pan z melonem na głowie podbije wszystkie kraje i utworzy na nowo Pangeę. 

Ewentualnie będzie jakiś skok technologiczny, zacznie się "zwiedzanie" (ekspansja to się chyba nazywało) kosmosu, odkrywanie minerałów i późniejsze wojny - między sobą, albo z inną cywilizacją (tak, myślę, że istnieje, ale prędzej Słońce sobie zgaśnie niż zbadamy pozostałe galaktyki wraz z rozszerzalnością Wszechświata). 

Lub też po tym skoku powstaną połączenia między Ziemią i inną, pozwalającą na przeżycie planecie. Później będzie jakiś spór i oto mamy Star Wars.

Kontynenty się złączą dopiero za ~250 mln lat, i nie będą wyglądać jak stara pangea, 2/3 globu będzie oceanem, a polączenia które powstana totalnie zniszczą klimat na ziemi, jeśli człowiek nie zacznie się jakoś przystosowywać i robić zmian genetycznym, to nie widzę życia ludzi na za 250 mln lat.

Ps. Sam jestem zwolennikiem teorii że Sumerom pomagali kosmici i jesteśmy "zabawą" w łączeniu kodu przez Anunnaki z Małpami, wierzę w planetę, która pokazuje się co 3000 lat, dlatego że informacje które znajdują się na ich pozostałościach NIE SĄ MOŻLIWE do zdobycia z ich technologią. (Znali układ słoneczny, odległość od księżyca, kilka komet) nawet 50% biblii jest na ich podstawie, bo Adam z bibli nakrywa się z "Apam" (Chyba nie jestem pewien czy dokładnie tak było napisane) czyli pierwszą połączoną małpą z annunakiem. Wiele można by o tym pisać, czytać na cały dzień bez przerwy polecam, bardzo ciekawa rzecz :)

giphy.gif

Opublikowano

Ewentualnie będzie jakiś skok technologiczny, zacznie się "zwiedzanie" (ekspansja to się chyba nazywało) kosmosu

no chyba nie. 

Deus vult

Opublikowano

no chyba nie. 

Do skoku technicznego dojdzie prędzej czy później, chociażby za +/- (spekuluje) 30 - 50 lat załóżmy że zostanie w końcu wynaleziony lek na raka, wyobraź sobie zamieszanie i zyski płynące z czegoś takiego, jak będą pieniądze to nauka pójdzie w górę, a jak nie będzie to i tak pójdzie swoim żółwim tempem i dojdzie do tego samego tylko że za jakieś 250 lat.

Opublikowano

Do skoku technicznego dojdzie prędzej czy później, chociażby za +/- (spekuluje) 30 - 50 lat załóżmy że zostanie w końcu wynaleziony lek na raka, wyobraź sobie zamieszanie i zyski płynące z czegoś takiego, jak będą pieniądze to nauka pójdzie w górę, a jak nie będzie to i tak pójdzie swoim żółwim tempem i dojdzie do tego samego tylko że za jakieś 250 lat.

Lek na raka ponoć juz jest,ale ile firmy farmaceutyczne by straciły gdyby opinia publiczna sie o tym dowiedziala.

Sądze że rozwinie sie AI i będzie scenariusz rodem z Terminatora  B)

79160594027661829163.png

Opublikowano

Lek na raka ponoć juz jest,ale ile firmy farmaceutyczne by straciły gdyby opinia publiczna sie o tym dowiedziala.

Sądze że rozwinie sie AI i będzie scenariusz rodem z Terminatora  B)

Brednie, research nie jest prowadzony przez koncerny farmaceutyczne produkujące leki, tylko przez niezależne laboratoria które nie są z nimi w żaden sposób powiązane. 

Opublikowano

Pisałem o ekspansji kosmosu. 

Deus vult

Opublikowano

Na samym początku chciałbym powiedzieć o krajach, "mocarstwach" tego świata które robią chaos, a najwięcej USA. Szuka problemu wszędzie gdzie go nie. Nie jeden kraj udało im się zniszczyć wmawiając ludzią, że tam byli źli ludzie, bla bla. Ale wystarczy popatrzeć na kraje chociażby arabskie przed i po wejściu USA z NATO lub bez. A ostatnio dotknął mnie dokument "Cartel Land" - polecam, który mówi o kartelach z Meksyku. Refleksji miałem dużo po obejrzeniu i wyszedłem z założenia, że to nie Meksyk jest zły czy te kartele, tylko sama Ameryka, wielka j****a Ameryka. Właśnie stamtąd bierze się największy chaos.
Co do Illuminati to jest to po części prawdą z tego względu, że tam znajdują się najbardziej dochodowi ludzie świata "chcący przejąć władze" i wyeliminować słabe jednostki. Narazie nie ma sensu, żeby zrobili jakikolwiek ruch bo to my, ludzie (w tym ja) którzy promują illuminatów poprzez symbole i hasła (wiem, że to złe, ale jakoś mnie to ciągnie strasznie), więc nie zostaje im nic więcej jak czekać aż pójdzie to na cały świat i wtedy wykonają swój ruch który może zmienić świat na zawsze :)

banner.jpg

Opublikowano

Niezależnie laboratoria? To ciekawe skąd biorą dofinansowanie na badania. Udowodnijmy hipoteze Riemanna, o ile już tego nie zrobiliśmy a jest to ukrywane w tajemnicy, a coś czuje, że ten skok technologiczny osiągniemy. Moim zdaniem w liczbach pierwszych ukryte jest praktycznie wszystko. 

Opublikowano

Niezależnie laboratoria? To ciekawe skąd biorą dofinansowanie na badania. Udowodnijmy hipoteze Riemanna, o ile już tego nie zrobiliśmy a jest to ukrywane w tajemnicy, a coś czuje, że ten skok technologiczny osiągniemy. Moim zdaniem w liczbach pierwszych ukryte jest praktycznie wszystko. 

Pieniądze biorą od prywatnych osób i przedsiębiorców, lol. Nie bez powodu to są prywatne kompleksy.

Opublikowano

Moim zdaniem to wygląda inaczej, nie wierzę, że jakiś człowiek, który de facto jest nikim, nawet jeśli jest milionerem, w wypadku kiedy odkryto by ten lek ma do tego jakieś prawa. Tu swoją rolę odgrywają giganci w strefie światowej, rządy. Wszystko kręci się w okół polityki, a nie jakiegoś bogatego typka. Jeśli nawet jest tak jak mówisz, czego nie wykluczam, to rząd się o tym dowiaduje, na tego hipotetycznego przedsiębiorcę wchodzi skarbówka i gość jest nikim, a całe badania przejmuje państwo. 

Opublikowano

Moim zdaniem to wygląda inaczej, nie wierzę, że jakiś człowiek, który de facto jest nikim, nawet jeśli jest milionerem, w wypadku kiedy odkryto by ten lek ma do tego jakieś prawa. Tu swoją rolę odgrywają giganci w strefie światowej, rządy. Wszystko kręci się w okół polityki, a nie jakiegoś bogatego typka. Jeśli nawet jest tak jak mówisz, czego nie wykluczam, to rząd się o tym dowiaduje, na tego hipotetycznego przedsiębiorcę wchodzi skarbówka i gość jest nikim, a całe badania przejmuje państwo. 

Nie, wcale nie wszystko kręci w okół polityki, tylko w około pieniądza i zysków, prywatne osoby które wcale nie muszą być popularne w mediach, stojący na uboczu inwestorzy wkładają w takie przedsięwzięcia masę pieniędzy nie tylko z dobrej woli, ale z nadzieją że się im to zwróci z nakładem.

Opublikowano

Nie, wcale nie wszystko kręci w okół polityki, tylko w około pieniądza i zysków, prywatne osoby które wcale nie muszą być popularne w mediach, stojący na uboczu inwestorzy wkładają w takie przedsięwzięcia masę pieniędzy nie tylko z dobrej woli, ale z nadzieją że się im to zwróci z nakładem.

Polityka to pieniądze. 

Opublikowano

Polityka to pieniądze. 

Oni mają tyle kasy, że mają wszystko. Pozostaje im tylko władza. A uzależnienie od władzy jest najgorsze. 

Deus vult

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...