Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blok, podłączenie internetu.

Kubala607

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem , przeprowadzam się do miasta (bloku) w którym nie ma lini telefonicznej.

Jest to prawie w centrum miasta i  to dla mnie dziwne że nie ma tam lini.

Pytanie ma takie ,czy jest możliwość założenia , podłączenia lini pod moje mieszkanie.

budżet mam do 1000zł

Opublikowano

Taniej będzie chyba kupić plusowskie LTE, w centrum miasta powinieneś mieć bardzo dobry sygnał. Zapewne musisz się skontaktować z administratorem budynku który musi wyrazić zgodę na podłączenie a potem z operatorem.

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Taniej będzie chyba kupić plusowskie LTE, w centrum miasta powinieneś mieć bardzo dobry sygnał. Zapewne musisz się skontaktować z administratorem budynku który musi wyrazić zgodę na podłączenie a potem z operatorem.

Co do lte to chyba raczej nie , ponieważ często ściągam i gram dużo w gry w których ważny jest ping.

Opublikowano

Nie wiem jak u Ciebie jest ale ja mam wykupione 20GB limitu + nielimitowany transfer z niższą prędkością. Mam te 30mb/s downloadu i 10mb/s uploadu. Używam tego jako 2 karta w telefonie, nie jestem w stanie wykorzystać tego limitu więc nie wiem jak to jest z tym nielimitowanym, ponoć jest wtedy 10mb/s (tak jest na umowie). Ping na poziomie 10/15ms

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

W pierwszej kolejności powinieneś dowiedzieć się jakie firmy w Twoim mieście oferują usługi multimedialne. Jeśli załóżmy wybierzesz sobie firmę Orange, to powinieneś zadzwonić do biura obsługi klienta i zapytać się czy jest możliwość podłączenia światłowodu lub linii telefonicznej pod Twoje mieszkanie. Orange jak i inne mniejsze firmy są wyposażone w bazę danych, w której są dane na temat istniejących instalacji internetowych i abonentów. Jeśli faktycznie nie będzie możliwości podłączenia pod Twoje mieszkanie żadnej z tych rzeczy to pozostaje Ci internet radiowy. W tym celu również kontaktujesz się że swoim dostawca internetu o możliwości założenia anteny na np balkonie. Nie powinieneś spotkać się z odmową, ponieważ radiówka jest najwygodniejszym rozwiązaniem zarówno dla klienta jak i dostawcy. Pamiętaj, że wszelkie koszty powiązane z instalacją okablowania/anten są albo wliczone w cenę zakupu usługi multimedialnej, albo pokrywa je firma (choć z tym drugim się w życiu nie spotkałem, ale zdarzają się takie przypadki).

9La1rOf.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...