Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"Disconnected from the server"

Casso.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj wszystko działało normalnie, a dzisiaj od rana ciągle rozłącza mnie z serwerem. Wejście do gry graniczy z cudem (łączy się z serwerem po wpisywaniu kodu około 10 minut, po wyborze postaci kolejne 5 minut zanim wejdzie loading), a gdy wreszcie wejdę do gry otrzymuję taki milutki error wyłączający kompletnie grę po kilku minutach:

SbUS7cU.jpg

Nie wiem już co robić, próbowałem wszystkiego co znalazłem na ten temat w internecie i nie zadziałało.

poprawka.png

____________________ 馬鹿は死ななきゃ治らない ____________________

Opublikowano

To u nich, znów coś nie działa. Serwery mają w Niemczech ale chyba jakieś nie najlepsze, DC są na porządku dziennym.

没我爱

Opublikowano

To u nich, znów coś nie działa. Serwery mają w Niemczech ale chyba jakieś nie najlepsze, DC są na porządku dziennym.

Dc bym zrozumial, ale ja nie moge grac wcale. Wyrzuca mnie po minucie/dwóch od zalogowania, co też tak jak napisałem graniczy z cudem. Niegrywalne jest w tym momencie, a szkoda, bo jedyna gra ktora mnie tak wciagnela

poprawka.png

Opublikowano

To nie jest do końca wina serwerów. Fakt, że są z d*py, ale częstotliwość dc i crashów zależy od indywidualnego sprzętu. U mnie na starym laptopie potrafi wywalić po pół godziny. Natomiast na nowej stacjonarce moge przegrać z 2h bez ani jednego dc. Jaką masz prędkość łącza oraz na czym grasz?

igNMhIy.png

Opublikowano

To ja mam rekord, bo grałem bez dc cały czas xD Odpalony Blade non stop :D To wina komputera / Łącza jakie masz.

y8HqE13.png                             

Opublikowano

To nie jest do końca wina serwerów. Fakt, że są z d*py, ale częstotliwość dc i crashów zależy od indywidualnego sprzętu. U mnie na starym laptopie potrafi wywalić po pół godziny. Natomiast na nowej stacjonarce moge przegrać z 2h bez ani jednego dc. Jaką masz prędkość łącza oraz na czym grasz?

To ja mam rekord, bo grałem bez dc cały czas xD Odpalony Blade non stop :D To wina komputera / Łącza jakie masz.

15 mb/s download, 8 mb/s upload. Komputer mam stacjonarny z najwyższej półki, spróbuję jeszcze od nowa zainstalować grę.

poprawka.png

Opublikowano

15 mb/s download, 8 mb/s upload. Komputer mam stacjonarny z najwyższej półki, spróbuję jeszcze od nowa zainstalować grę.

A jak tam stabilność łącza? Np podczas pobierania prędkość skacze?

0LsM05U.png

Opublikowano

No to słabiutko. Ja mam o wiele więcej, a też się czasami chociaż rzadko z  tym problemem borykam. Ponowna reinstalacja raczej nie pomoże, ale możesz spróbować.

Zobacz jeszcze na wszelki wypadek, czy antywirus nie blokuje Ci Game Guard lub czy się z nim nie "kłóci" . Większość gier z tym zabezpieczeniem ma ten problem, przez co rozłącza lub pokazuje błąd logowania..

http://www.gameguard.co.kr/gameguard/faq/eng/

igNMhIy.png

Opublikowano

No to słabiutko. Ja mam o wiele więcej, a też się czasami chociaż rzadko z  tym problemem borykam. Ponowna reinstalacja raczej nie pomoże, ale możesz spróbować.

Zobacz jeszcze na wszelki wypadek, czy antywirus nie blokuje Ci Game Guard lub czy się z nim nie "kłóci" . Większość gier z tym zabezpieczeniem ma ten problem, przez co rozłącza lub pokazuje błąd logowania..

http://www.gameguard.co.kr/gameguard/faq/eng/

Nie używam antywirusa. Na pewno nie wina mojego łącza, bo gdyby to była wina internetu to miałbym problemy od początku, a spotykam się z nimi od niedawna.

poprawka.png

Opublikowano

Nie używam antywirusa. Na pewno nie wina mojego łącza, bo gdyby to była wina internetu to miałbym problemy od początku, a spotykam się z nimi od niedawna.

Od kiedy dokładnie? Może to wina aktualizacji? Od wczoraj do dzisiaj (w sumie aż do teraz) co chwile wywala przez tą aktualizacje.

igNMhIy.png

Opublikowano

Od kiedy dokładnie? Może to wina aktualizacji? Od wczoraj do dzisiaj (w sumie aż do teraz) co chwile wywala przez tą aktualizacje.

Od wczoraj od rana :)

poprawka.png

Opublikowano

Wydaje mi się, że to jest NCSOFT'u wina bo w sumie wiele osób z tego co widziałam ma ten problem (od wczoraj). Dzisiaj np. po aktualizacji kilkanaście minut się loguje, co najlepsze potrafi wywalić nagle całego clienta, po prostu go wyłącza bez żadnej informacji. Wydaje mi się, że naprawdę może być to kwestia tej aktualizacji. Coś im nie pykło i problemy mogą być odczuwalne jeszcze przez jakiś czas.

Zainstalowałeś na nowo tego clienta, zrobiłeś naprawę (repair)?

PS. Używaj antyvira, poważnie, wiem z doświadczenia ;_;

igNMhIy.png

Opublikowano

Wydaje mi się, że to jest NCSOFT'u wina bo w sumie wiele osób z tego co widziałam ma ten problem (od wczoraj). Dzisiaj np. po aktualizacji kilkanaście minut się loguje, co najlepsze potrafi wywalić nagle całego clienta, po prostu go wyłącza bez żadnej informacji. Wydaje mi się, że naprawdę może być to kwestia tej aktualizacji. Coś im nie pykło i problemy mogą być odczuwalne jeszcze przez jakiś czas.

Zainstalowałeś na nowo tego clienta, zrobiłeś naprawę (repair)?

PS. Używaj antyvira, poważnie, wiem z doświadczenia ;_;

Antywirus jest mi kompletnie zbędny, sprawia tylko kłopoty :D 

Już chyba działa, ale czasami nadal wyrzuca.

poprawka.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...