Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o tych telefonach?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałem się zapytać co sądzicie o tych smartfonach SAMSUNGU Galaxy Note 3 Black Xeo i SAMSUNGU Galaxy Note 4 LTE Czarny

Proszę o podanie plusów i minusów(np.długość trzymania baterii itp) i który najkorzystniejszy jest z nich.

Pomogłem, daj lajka ! :)

Opublikowano

Idąc metodą dedukcji to raczej logiczne, że Note 4.

Ma najlepsze podzespoły spośród wymienionych, do tego posiada wszystkie zalety (poprawione bądź też nie) poprzednich generacji. Do tego dochodzą jakieś tam nowości. Generalnie Note jest niezastąpiony dla osób, które nie modyfikują androida (funkcje rysika, multi-window itd.) dlatego to chyba jedyny Samsung wart uwagi. Oczywiście polityka aktualizacyjna jest słaba, ale.. Coś kosztem czegoś. 

lownfast

Opublikowano

Idąc metodą dedukcji to raczej logiczne, że Note 4.

Ma najlepsze podzespoły spośród wymienionych, do tego posiada wszystkie zalety (poprawione bądź też nie) poprzednich generacji. Do tego dochodzą jakieś tam nowości. Generalnie Note jest niezastąpiony dla osób, które nie modyfikują androida (funkcje rysika, multi-window itd.) dlatego to chyba jedyny Samsung wart uwagi. Oczywiście polityka aktualizacyjna jest słaba, ale.. Coś kosztem czegoś.

tzn. ze nie będę mógł aktualizować androida do nowszych wersji ?

Opublikowano

Chyba chodzi o to, że wychodzą bardzo rzadko, ale moge się mylić.

Aha. Czyli nie moge sobie ściagać samemu tylko czeakc na aktualizacje ?

Opublikowano

Chodzi o to, że urządzenia mają dość krótki okres wsparcia, jeżeli chodzi o aktualizacje systemu. Note 4 na pewno dostanie aktualizacje do 6.0 + i pewnie zostanie już na 7.x.x 

Później zawsze możesz wgrywać custom romy (a to wiąże się z utratą gwarancji) i w sumie tyle. 

lownfast

Opublikowano

Możesz ściągać samemu, w Samsungach jest to nawet wymagane bo okres wsparcia trwa około roku. Jeżeli będziesz chciał to będziesz mógł wgrać sobie nowego Androida, ale stracisz funkcje Samsungów.

Note 4 lepszy.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Możesz ściągać samemu, w Samsungach jest to nawet wymagane bo okres wsparcia trwa około roku. Jeżeli będziesz chciał to będziesz mógł wgrać sobie nowego Androida, ale stracisz funkcje Samsungów.

Note 4 lepszy.

Tzn nie będę miał jakich funkcji np ? Można by było okres wsparcia jakos przedłużać ?

I jeszcze jedno pytanie Jeśli note 4 jak widziałem ma wersje androida 4.4 to dobrze ? bo widziałem 5.0 i bedzie spokojnie mozna aktualizować

Opublikowano

Tzn nie będę miał jakich funkcji np ? Można by było okres wsparcia jakos przedłużać ?

I jeszcze jedno pytanie Jeśli note 4 jak widziałem ma wersje androida 4.4 to dobrze ? bo widziałem 5.0 i bedzie spokojnie mozna aktualizować

Wgrywając jakiś Custom ROM zazwyczaj tracisz opcje związane z rysikiem itd., zresztą dla niedoświadczonych użytkowników to powinna być raczej ciekawostka. 

Okresu wsparcia nie da rady przedłużać, a Note 4 jest jedynie sprzedawany z 4.4 po czym można go aktualizować do wyższych wersji (tzn. do takiej, na jaką pozwala brand/producent). 

lownfast

Opublikowano

Pierwszy smartfon w karierze? Note ma dużo przydatnych funkcji jeśli telefon nie ma służyć do gier tylko do pracy w której wymagane jest otwarcie wielu okien, przeliczeń, notatek itp. To polecam, lecz jego parametry pozwalają na spokojne granie w gry. Android jest łatwym systemem na pewno łatwiejszym niż windows. Niektórzy z użytkowników tego telefonu bo okresie paru miesięcy odczuli spadki wydajności, ale kto wie do czego go używali i jak bardzo mieli zasyfiony telefon przez pliki-śmieci.

jaracztrawki.jpg

Sygna by "Pruchol"

Avek by iMaQ

Opublikowano

Wybiore raczej note 4.

Teraz doradzcie mi czy lepiej 8 rdzeniowy czy 4 rdzeniowy. W mediamarkt jest tylko 8 rdzeniowy dobry bedzie ?

Opublikowano

Czterordzeniowy to pewnie Snapdragon, wolałbym jego, ale to niewielka różnica. @escaperz.lordm

Opublikowano

Wersja ze snapdragonem jest lepsza.

a mozesz mi powiedzieć gdzie najlepiej kupić ? w media markt jest wersja z 8rdzeniowym

Opublikowano

Miałem Note 4 wersje C ( jeśli chcesz note 4 to tylko wersja C nie F kolega mia F i jest słabo). Telefon super bateria długo trzymała wyświetlacz świetny , ramka bardzo dobrze wykonana wszystko dobrze spasowane . Naprawę dobry telefon.

Opublikowano

@escaperz.lordm ale czemu mówisz, że custom romy nie wspierają rysika? Tylko czysty cyanogenmod nie wspiera rysika, bo jest to czysty android. Praktycznie każdy custom rom wspiera rysik, bo jak już ktoś robi system pod Note 4, to chyba oczywiste, że dorzuci aplikację/bibliotekę do obsługi rysika.

@ButlaTM wersja C to wersja chińska (na rynek azjatycji), czyli ta z Oxygenem (słabsza), a F to wersja ze snapdragonem. Nie wiem jak ty porównujesz, że F jest słabsze, ale to kłamstwo, bo: benchmarki i testy pokazują co innego, a poza tym wersja F ma bogatsze wsparcie custom romów, bo jest popularniejsza poza tym.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

@escaperz.lordm ale czemu mówisz, że custom romy nie wspierają rysika? Tylko czysty cyanogenmod nie wspiera rysika, bo jest to czysty android. Praktycznie każdy custom rom wspiera rysik, bo jak już ktoś robi system pod Note 4, to chyba oczywiste, że dorzuci aplikację/bibliotekę do obsługi rysika.

@ButlaTM wersja C to wersja chińska (na rynek azjatycji), czyli ta z Oxygenem (słabsza), a F to wersja ze snapdragonem. Nie wiem jak ty porównujesz, że F jest słabsze, ale to kłamstwo, bo: benchmarki i testy pokazują co innego, a poza tym wersja F ma bogatsze wsparcie custom romów, bo jest popularniejsza poza tym.

Bo zazwyczaj na takie telefony wgrywa się system do poprawy osiągów, czytaj CyanogenModa/AOSP. Oczywiście, że reszta DOSTOSOWANYCH ROMów rysik może wspierać.

Opublikowano

Chińska padłem .... Normalna z x-komu 

I nie z Oxygenem tylko z Exsynos ...

Wersje F jest ciężko sprzedać bo mało kto ja chce 

I z tego co pamietam ma inny ukad dzwiękowy modem lte i mniej sie grzeje 

I wersja C jest najczęsciej bez brandu A F daja w sieci 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...