Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak go przekonać? ;p

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka ,wicie może jak przekonać mojego tatę żeby dołożył mi do kompa z 2200 zł.  ;pp 

Dodam do tego że, nie mam kieszonkowego ;p jedynie na urodziny ze 100-200 zł i na święta nawet po 300 zł 

Opublikowano

2,2k hue hue hue, zbieraj, skoro na te urodziny jesteś w stanie wyciągnąć 200zł i na święta 300 to już masz 500. Pamiętam jak jeszcze zbierałem na swój pierwszy komputer stacjonarny który kosztował 2000zł. Ehhh... te czasy... zbierało się po kilka lat a teraz tylko daj i daj.

Do roboty i zarabiać. W lecie na jakąś budowę do pomocy, w domu pomagać (niech dają Ci jakieś 10/20zł za skoszenie trawnika, wyniesienie śmieci czy inne rzeczy).

Ja takimi sposobami jestem w stanie w wakacje wyciągnąć kilka k i sobie coś kupić :)

Pozdrawiam.

@down lepiej ruszyć 4 litery i za to dostać hajs niż "daj daj daj"

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

2,2k hue hue hue, zbieraj, skoro na te urodziny jesteś w stanie wyciągnąć 200zł i na święta 300 to już masz 500. Pamiętam jak jeszcze zbierałem na swój pierwszy komputer stacjonarny który kosztował 2000zł. Ehhh... te czasy... zbierało się po kilka lat a teraz tylko daj i daj.

Do roboty i zarabiać. W lecie na jakąś budowę do pomocy, w domu pomagać (niech dają Ci jakieś 10/20zł za skoszenie trawnika, wyniesienie śmieci czy inne rzeczy).

Ja takimi sposobami jestem w stanie w wakacje wyciągnąć kilka k i sobie coś kupić :)

Pozdrawiam.

JAK MOZNA BRAC PIENIADZE ZA PODSTAWOWE CZYNNOSCI KTORE WYKONUJE SIE W DOMU ZA TO ZE RODZICE DAJA CI GDZIE MIESZKAC, PRZEBYWAC I ŻREĆ

ALE TO SPOLECZENSTWO JEST DURNE

Opublikowano

JAK MOZNA BRAC PIENIADZE ZA PODSTAWOWE CZYNNOSCI KTORE WYKONUJE SIE W DOMU ZA TO ZE RODZICE DAJA CI GDZIE MIESZKAC, PRZEBYWAC I ŻREĆ

Może jego ojciec kosi trawnik a nie on ? I może go zastąpic za grosza jakiegos,lol :D

79160594027661829163.png

Opublikowano

Albo i nie ma trawnika. :D

bzbk

Popytaj kogoś z rodziny, może ktoś ma firmę i na wakacje weźmie cie do roboty, sam zarób a nie bierz od ojca który też pewnie ciężko pracuje i jeszcze musi opłacić masę innych rzeczy.

Opublikowano

Zaproponuj np. polepszenie swoich ocen.

Musisz mieć jakikolwiek wkład własny, niekoniecznie w postaci pieniędzy, bo 2200 zł to nie jest mała kwota.

On się uczy dla siebie a nie dla swoich rodziców.

Mój sąsiad dorabia sobie myjąc okna w tym mi.

VNp6c2U.png

Opublikowano

2200 to dla niektórych duża suma. Spróbuj go zrozumieć. Ciesz się, że i tak dostajesz te 100-300 od czasu do czasu, bo niektórzy i tego nie dostają.

Spróbuj na to sam zarobić, będziesz mieć wtedy większą satysfakcję, że sam na coś zapracowałeś.­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Zarób:D ja na week robie na warsztacie:D Nie zarobisz nikt Ci nie da. A Pamietaj ze pieniądze zarobione przez samego siebie dają największą satysfakcję;) Życzę powodzenia:D

WWO

Opublikowano

Zarób:D ja na week robie na warsztacie:D Nie zarobisz nikt Ci nie da. A Pamietaj ze pieniądze zarobione przez samego siebie dają największą satysfakcję ;) Życzę powodzenia:D

C***a, ukradzione większą. xD

Postaraj się zarobić samemu w jakiś sposób, np. pracując gdzieś w weekendy, pomagając ludziom na osiedlu, rodzicom. Cokolwiek z takich rzeczy.

Chcieli mieć dziecko, więc muszą ci te rzeczy dać. :) W dodatku lepszym jest dawanie dziecku pieniędzy za wykonywanie takich czynności(np. w postaci kieszonkowego), niż dawanie mu go za nic, "bo powinno" mieć. :v
Opublikowano

No spoko bo mi nie chodzi że daj ! tylko w zamian za to mogę mu często kiedy tylko o to poprosi pomagać w pracy i itp 

Kur** bez tego powinieneś pomagać, Chyba nie masz już 5 czy 10 lat żeby wszystko Ci rodzice kupowali. Chcesz coś zarobić to sobie dorabiaj teraz ferie są znajdz sobie coś i na pewno zarobisz parę stów, przez wakacje to samo... 

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Opublikowano

Posadź zioło powiedzmy ze bedziesz miał 80g z rosliny sprzedasz hurtowo ziomkowi za 20zł/g i zarobisz  1600 ziko :D do tego ten hajs z urodzin i swiat i gotowe :))

Opublikowano

Sugerujecie młodej osobie, najpewniej w wieku gimnazjalnym, pójście do pracy, a to kompletnie bez sensu. W takim wieku nawet jeśli znajdzie pracę, to zarobi grosze. Jego jedynym obowiązkiem jest nauka i ten trop może obrać jako argument. Popraw średnią w znacznym stopniu i wtedy powiedz, żeby rodzice kupili coś takiego, nie będą mieli obiekcji.

Opublikowano

Sugerujecie młodej osobie, najpewniej w wieku gimnazjalnym, pójście do pracy, a to kompletnie bez sensu. W takim wieku nawet jeśli znajdzie pracę, to zarobi grosze. Jego jedynym obowiązkiem jest nauka i ten trop może obrać jako argument. Popraw średnią w znacznym stopniu i wtedy powiedz, żeby rodzice kupili coś takiego, nie będą mieli obiekcji.

W dupie byłeś i gówno widziałeś. Sam jestem w wieku który opisałeś i zarabiam nawet 10 zł/h netto w dodatku w wybranym przeze mnie czasie. Przez miesiąc wyciągam 200-800 zł i do tego nie zawalam szkoły. Nie mówcie że się nie da.

Opublikowano

W dupie byłeś i g****o widziałeś. Sam jestem w wieku który opisałeś i zarabiam nawet 10 zł/h netto w dodatku w wybranym przeze mnie czasie. Przez miesiąc wyciągam 200-800 zł i do tego nie zawalam szkoły. Nie mówcie że się nie da.

Przecież napisałem o śmieciowym wynagrodzeniu.

Opublikowano

Przecież napisałem o śmieciowym wynagrodzeniu.

No jak dla ciebie 10 zł/h w wieku gimnazjalnym za luźną pracę w dowolnych godzinach to jest śmieciowe wynagrodzenie, to ja nie wiem gdzie ty żyjesz

Opublikowano

No jak dla ciebie 10 zł/h w wieku gimnazjalnym za luźną pracę w dowolnych godzinach to jest śmieciowe wynagrodzenie, to ja nie wiem gdzie ty żyjesz

Okres gimnazjum to czas na robienie głupich rzeczy po kątach, a nie bawienie się w pracownika. Pieniądze zawsze można wziąć od rodziców.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...