Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Black Desert: Wymagania - czy mi pójdzie?

LekkiTygrys

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Czy pójdzie mi Black Desert?

Karta: Nvidia GT 750M 2gb

Ram: 8 GB DRR3 ( Ewentualnie moge dołożyć 8 gb )

Procesor: I5-4200M 2,5 ( jest podkręcony do 3,2 ) ghz

Dysk: 750gb

Windows 7 64bit Ultimate

Będę składał komputer ale dopiero w sierpniu/wrześniu ale zastanawiam się czy pogram na moim aktualnym :)

Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi! 

Opublikowano

Witam!

Czy pójdzie mi Black Desert?

Karta: Nvidia GT 750M 2gb

Ram: 8 GB DRR3 ( Ewentualnie moge dołożyć 8 gb )

Procesor: I5-4200M 2,5 ( jest podkręcony do 3,2 ) ghz

Dysk: 750gb

Windows 7 64bit Ultimate

Będę składał komputer ale dopiero w sierpniu/wrześniu ale zastanawiam się czy pogram na moim aktualnym :)

Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi! 

Witam. Nawiązując do Twojego sprzętu dodatkowe dokładanie RAM mija się z celem, niewiele gier o ile w ogóle jakakolwiek gra dostępna na rynku wykorzystuje chociaż te 8 GB.

Mówiąc o samym Black Desert powinieneś się cieszyć komfortową rozgrywką.

Strzelam, że posiadasz model Lenovo Y510p?

Opublikowano

nieee posiadam MSI G60 :) co do tego RAM to nie jest duży koszt, czytałem że może dodać nawet 10 fps-ów :) wiem że BD jest bardzo wymagającą grą a chciałbym grać płynnie, stworzyłem temat, ponieważ nie wiem czy kupować teraz pre-order czy po złożeniu komputera. Na komputer mam zamiar przeznaczyć do 4k, oczywiście jak uzbieram ;p 

Opublikowano

nieee posiadam MSI G60 :) co do tego RAM to nie jest duży koszt, czytałem że może dodać nawet 10 fps-ów :) wiem że BD jest bardzo wymagającą grą a chciałbym grać płynnie, stworzyłem temat, ponieważ nie wiem czy kupować teraz pre-order czy po złożeniu komputera. Na komputer mam zamiar przeznaczyć do 4k, oczywiście jak uzbieram ;p 

Spełniasz wymagania zalecane z małą nawiązką. Tutaj zestawilem twoje podzespoły z laptopa - oczywiście nie jest to w stu procentach dokładne - rzekłbym, że takie testy zazwyczaj dodatkowo podnoszą wymagania. Jest to dodatkowo test przeprowadzony w rozdzielczości FULL HD.

http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=7996&game=Black+Desert+Online&p_make=Intel&p_deriv=Core+i5-4200M+2.5GHz&gc_make=Nvidia&gc_deriv=GeForce+GT+750M&ram=8&checkSubmit=#systemrequirements

Proponuję w takim razie śledzić ten dział i oczekiwać rozdania kluczy na CBT2, który niebawem zorganizuję. Jeśli Ci się poszczęści będziesz mógł przetestować grę podczas testów lub wypatrywać wejściówek na 7 dni podczas oficjalnego startu - takie wejściówki będa posiadać osoby, które zakupiły pre order.

Opublikowano

Jeśli chodzi o przetestowanie gry to mógłbym zagrać w wersje RU, znam język, nie byłoby większego problemu :) Dzięki za stronke! Tylko ciekawe jak to się sprawdzi w instancjach i pvp......mam nadzieje że podołam chociaż powalczyć w pvp. Gdyby to był komputer to bym bez problemu powymieniał karty i procesor ale niestety to laptop i obie rzeczy są przylutowane do płyty głównej 

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...