Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Carry supportem?

Xiao Luj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko.

Jestem supportem placem 6/4 10 meczyków zajebistych k.d.a 1.4.29 4 przegrane przez dobieranie bobów -.-

Jest to mój 1 sezon i jak patrzę na tych ludzi to aż odechciewa się grac.. myślę, że jestem dużo lepszy niż moja obecna ranga s4 ale dobieranie team partnerów nie pozwala mi się rozwijać w lidze.

Mainuje alistara, brauma, janne, trundla itp powiem, że supportem nei da się wykkerować gierki.

Jestem wyrozumiałym graczem ale szlag mnie trafia jak bob na topie robi 0/13 i voliber enemy ma 13/0 :v

Rozpisałem się nie potrzebnie... jak mam awansować skoro trafiają mi się takie usslesy w teamie?

Opublikowano

Graj graj i graj. Nie słuchaj się, że musisz tam mutować swój team, starać się grać jak najbardziej itp. 

Jedyne co się liczy w niskich ligach to szczęście do teamu. Możesz mieć pecha i przegrać 5-6 gierek pod rząd albo farta i wygrać 10 pod rząd. A ludzi którzy są totalnie słabi reportuj.

Opublikowano

Wszystkimi postaci da sie wycarrowac , jednymi mniej jednymi wiecej tylko ze lol to gra w 5 , zjebie 1 mozecie sie poddac. Silver to nie liga , na poziomie golda 1-2 , niskiej platyny ludzie zaczynaja na powazniej sie angazowac. A do golda to jest wiecej smiechu niz gry. Popiszemy za 2 lata jak juz troche pograsz :)

Opublikowano

Supportem da się wycarrować, ale nie każdym w tak dużym stopniu. Niestety do teamu trzeba mieć szczęście. Sama też gram supportem, mam 11 supp na 5 lvlu i ciągle ucze się grać nowymi supportami.  Sama w placementach miałam np. 0/0/25 janna lub 5/0/16 braum ale co poradzisz, czasami trafiają się beznajdziejne teamy.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

graj duoq z dobrym adc i elo

1391020896-U962219.png

'Możesz sobie być na innym poziomie niż pozostali, z którymi walczyłem, dla mnie to bez różnicy. I tak nakopie ci do dupy, bo to mój obowiązek. Tyle w tym temacie'

Opublikowano

To wytlumacz mi, dlaczego 1/3 golda i plagyny to mainy supporta ? Wycarrowac da się wszystkim, ale nie zawsze . Nawet najlepsi przegrywają . Zobacz kilka serii Unranked-Challanger tam ludzie też przegrywają, a zapewniam cię, że grasz gorzej od nich.

Opublikowano

to jakim cudem ludzie kerują gry supportami na poziomie d1. Widocznie nie umiesz jeszcze dobrze grać supportem popełniasz błędy źle dobierasz build, dajesz się łapać bez sensu, nie dbasz o wizję, tracisz nad sobą kontrolę jeśli team zaczyna grać słabo.

Oglądaj sobie streamy ludzi którzy potrafią grać supportami czytaj patch notes, zwracaj uwagę na to jakie postacie są silne w danym patchu, opanuj jednego supporta do perfekcji.

Masz teoretycznie 20% więcej szans na wygraną niż przeciwnicy bo ty się przecież starasz.

Opublikowano

to jakim cudem ludzie kerują gry supportami na poziomie d1. Widocznie nie umiesz jeszcze dobrze grać supportem popełniasz błędy źle dobierasz build, dajesz się łapać bez sensu, nie dbasz o wizję, tracisz nad sobą kontrolę jeśli team zaczyna grać słabo.

Oglądaj sobie streamy ludzi którzy potrafią grać supportami czytaj patch notes, zwracaj uwagę na to jakie postacie są silne w danym patchu, opanuj jednego supporta do perfekcji.

Masz teoretycznie 20% więcej szans na wygraną niż przeciwnicy bo ty się przecież starasz.

Właśnie powiem ci, że nie trace nad sobą kontroli jak team gra słabo..

Robię wszystko aby wykkerować, grać jak najlepiej i na prawdę mówię, że idzie mi w każdym meczu z*********e ale trudno rozwinąć się przy słabym partnerze.

Co do postaci opanowanej to mam Alistara :>

Opublikowano

Wg. mnie supportem nie da się carrować, choćbyś nie wiem jak grał.. Przy dennym adc nawet bota da się przegrać a co dopiero pomagać innym. Rób to co umiesz czyli graj na supporcie bo nic innego się nie da zrobić wygrana zależy też od innych graczy ( niestety ). Jak chcesz mieć większy wpływ na grę to graj na midzie / jungli.

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Opublikowano

Dlatego ze na d1 maja tak zwany mózg i potrafia go logicznie uzyć  20% wiecej szans bo sie stara? w jakim zjebanym poradniku to wyczytałeś ? idać tym tropem to 5 osobowy team ma 100% na wygrana czyli po 1000 meczach 100 win ratio i challanger :) lecz dlaczego na lcsacch jakis team nie moze wszystkich rozjebac ? skoro 5x20% to 100 %? a 100% to 100% win xD? j****a logika downow :D.Nie graj suporta na s4 bo tam tylko cie beda wyzywać schodz sami graja jak kupy :D graj topa i adc tam najlatwiej wycarować  a jak wbijesz p1 to zacznij grac supporta wtedy ci to sprawi przyjemnosc 

Opublikowano

Porównujesz diamond do silvera, brawo ty... :) Tak jak kolega wyżej, graj albo duo albo nie graj supportem bo silver to jest śmiech na sali, mnie również właśnie wrzuciło do silvera 5 po zrobieniu 8:2 (season 5 unranked), także nie mam pojęcia co Riot zrobił z tym mm :D idzie z tego wyjść, tylko jak debile wychodzą co chwilę i żeby dostać się na rankeda mija 20 minut, no i dodatkowo na zmianę ci trafia typów pokroju "annie 0:6 report my team gg im afk" :D Ciekawy jest fakt że już chyba z 6x natrafiłem na typów którzy mieli diaxa w s5 albo platyny i tak samo w silverze wylądowali :P

+ Jeżeli pomogłem                                    :-]

Jeżeli chcesz się skontaktować zapraszam ts3 : 178.33.168.235:10113

Opublikowano

Napisal teortycznie przeciez. Nie porownujcie LCS-ow do randomowych gier bo to bez sensu. Jest duza przepasc miedzy pykaniem w lola a profesjonalnym graniem w lola. Na LCsach to juz sie liczy tylko skill i szczescie, zreszta wyzej to juz ludzie ktorzy sa sponsorowani i maja za co sie starac bo dostaja normalna pensje za to. (okolo 2-2,5 tys euro) gdzies bylo juz. LCSy to inna bajka zupelnie. To sa zawodowcy juz , gwiazdy , nie porownujcie ich do zwyklych graczy. To tak jak czytasz gazete o gwiazdach , wiadome jest ze 99,8% nie zostanie nia nigdy. To jest naprawde bardzo waskie grono osob.

Opublikowano

Dlatego ze na d1 maja tak zwany mózg i potrafia go logicznie uzyć  20% wiecej szans bo sie stara? w jakim zjebanym poradniku to wyczytałeś ? idać tym tropem to 5 osobowy team ma 100% na wygrana czyli po 1000 meczach 100 win ratio i challanger :) lecz dlaczego na lcsacch jakis team nie moze wszystkich rozjebac ? skoro 5x20% to 100 %? a 100% to 100% win xD? j****a logika downow :D.Nie graj suporta na s4 bo tam tylko cie beda wyzywać schodz sami graja jak kupy :D graj topa i adc tam najlatwiej wycarować  a jak wbijesz p1 to zacznij grac supporta wtedy ci to sprawi przyjemnosc 

czy ty masz problemy z logicznym wnioskowaniem? zakladając 4 warzywa w teamie wciąż masz 20% więcej szans na wygraną, bo w przeciwnym teamie może być 5 slabych graczy. Czy ty udajesz czy jestes lekko niedorozwinięty?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...