Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ksiazka odpowiednia dla poczatkujacego?

Etaku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://helion.pl/ksiazki/jezyk-c-szkola-programowania-wydanie-vi-stephen-prata,cppri6.htm

Czesc ta ksiazka odpowiednia bedzie do nauki c++? Zakladajac ze nigdy nie mialem z tym jezykiem stycznosci a od dluzszego czasu chcialbym sprobowac a przeciez sprobowac niezaszkodzi. Zamiast grac w gry wole robic jakies swoje prace niewazne czy mniejsze czy wieksze , liczy sie ze swoje. Co do tej ksiazki ma aktualny material, nie jest przestarzala, bedzie zrozumiala dla totalnie poczatkujacego? Z tego co wiem wydanie VIjest najnowsze choc moge sie mylic, a spis tresci tej ksiazki wyglada ciekawie. Spis tresci znajdziecie w linku i prosze ocenic czy sobie poradze. Mi sie wydaje, ze ta ksiazka to podstawy m.in. po tytule, ale jak jest naprawde mysle iz otrzymam dobra odpowiedz i z gory za nia dziekuje.

Opublikowano

Nie no to wiadomo kilka dni cos w Internecie zdzialam, ale gdybys byl na moim miejscu te ksiazke kupilbys czy moze inna? a ksiazka nie jest przestarzala?

Opublikowano

Rozumiem a powiedz jesli mozna wiedziec ile lat tego jezyka sie uczysz. Wiem ze nauka to sprawa indywidualna ale tak z ciekawosci pytam.

Opublikowano

Jesli ktos ma jakies info dot. tej ksiazki prosze sie nim podzielic :).

jest gowniana jak wszystkie szkoly programowania, wiecej sie nauczysz kopiujac kod z stackoverflow i bawiac sie modyfikujac go

jestem najlepszy

Opublikowano

hmm ale w tej ksiazce po spisie tresci widac, ze jest multum podstaw w jednym dniu mozna troche poczytac a w drugim bawic sie kodem i cos tam probowac dzialac :). Kursy w Internecie tez sa, ale ksiazka to ksiazka.

A kopiujac kod i bawiac sie to trzeba znac minimum podstawy a ksiazka mi je powinna wystarczajaco zapewnic, a cena za nia jak na taki material jest przystepna a na allegro jeszcze taniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...