Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

VK 28.01 Które działo?

xDefqonOnex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem od dziś w posiadaniu Lekkiego niemieckiego czołgu 6 tieru VK 28.01.
I mam aktualnie pytanie które działko będzie zdecydowanie lepsze?

75mm czy 10,5 cm?

Ową decyzję prosił bym uzasadnić mniej więcej dlaczego te działo polecacie a nie inne :).
Z góry dziękuje.

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

Z tego co widziałem ludzie zazwyczaj grają na trollu + gold. Ten czołg dobrze nadaje się do taranowania innych lt, 12t potrafi nieźle pocisnąć. 

Opublikowano

Czyli na trollu lepiej się bawić? 10,5 cm?
Bo z tego co wiem na 75mm bo obecnie gram tym działem bo nie mam opracowanych jeszcze modułów zadaje średnio 110 i na goldzie ma aż +150 przebicia.

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

Nie wiem czy mówimy o tym samym czołgu, bo chyba się pomyliłem, tak czy siak, zbadaj sobie oba i pograj i zobacz który Ci bardziej odpowiada. Troll ma zaledwie ~100 peny na goldzie co nie pozwala przebić bardzo wielu czołgów z którymi gra. Wtedy ratować się musi HE.

75 ma dobry rof, nienajgorszą penetrację i nie aż tak tragiczny dmg. Tak czy siak, tym czołgiem gold musi latać w dużej ilości. 

Opublikowano

Nie wiem czy mówimy o tym samym czołgu, bo chyba się pomyliłem, tak czy siak, zbadaj sobie oba i pograj i zobacz który Ci bardziej odpowiada. Troll ma zaledwie ~100 peny na goldzie co nie pozwala przebić bardzo wielu czołgów z którymi gra. Wtedy ratować się musi HE.

75 ma dobry rof, nienajgorszą penetrację i nie aż tak tragiczny dmg. Tak czy siak, tym czołgiem gold musi latać w dużej ilości. 

Dlatego jest LT, a nie medem, który ma 100 peny. Wystarczy wykorzystywać atuty LT.

Opublikowano

Dlatego jest LT, a nie medem, który ma 100 peny. Wystarczy wykorzystywać atuty LT.

Niby tak, ale dla porównania 12t ma na goldzie 202 penetracji. Robi różnice. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...