Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

(Tut) Jak Zdobyć Za Free Konto Premium

Kssardas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To nie jest jeden z tych długich i nudnych poradników, w którym każdy się gubi, starałem się go napisać tak, aby zrozumiał go każdy "cep" ;)

Na początku zastrzegam sobie wszelkie prawa do tego poradnika, nie może on być przeważany bez mojej wiedzy i zgody(trzeba napisać na [email protected])

Na początek szukamy hostingu, najlepiej płatny, ale na początek może być darmowy. Ja polecam hostsms.pl, płacimy 10,98/Mies. smsem i mamy full wypas konto ^^, ale jeśli nie będziesz miał przez miesiąc co jeść, właź na yoyo.pl (na nim pokazuję)

Rejestrację w serwisie pominę, bo z tym każdy sobie chyba poradzi.

Logujemy się i wchodzimy w "Twoje Strony", klikamy "Załóż stronę"

W polu "Nazwa strony:" wpisujemy nazwę naszego serwera, w moim wypadku będzie to exterminate,

w polu oznaczonym czerwonym kółkiem widzimy przyszły adres naszej gry.

1.jpg

W "oprogramowaniu" zostawiamy "nie instaluj niczego"

Dalej mamy wymyślić 2 hasła, ja proponuję zrobić jedno i to samo, bo potem będzie nam się plątać. Przepisujemy obrazek.

2.jpg

Otrzymujemy taką tabliczkę, koniecznie ją gdzieś zapiszmy.

Pliki serwerowe:

http://rapidshare.com/files/390025076/Ogame.Webbased.game.inc.Instructions..zip.html

skan:

http://www.virustotal.com/pl/reanalisis.html?3bbea8f97e84c141d6a8e05d42c81b1a7a85346ca2d51343bf2e82dc7458ad2d-1274460524

Filezilla(do wrzucenia FTP):

http://www.dobreprogramy.pl/FileZilla,Program,Windows,13334.html

Rozpakowujemy XNova 0.9 [pl] do folderu na pulpicie.

Po zainstalowaniu FileZilli odpalamy ją(screen może się trochę różnić, ja wolę straszą wersję, której używam)

3.jpg

Klikamy komputerek w lewym górnym rogu (czerwone kółko), pojawi się "Menedżer stron".

Klikamy Nowa strona(zielone kółko), zmieniamy Typ logowania na "Normalny" i wypełniamy:

Host: takie jak "adres serwera FTP" w naszej zapisanej karcie z yoyo.pl

Użytkownik: taki jak host (na innych serwerach nie musi być identyczny z hostem!!!)

Hasło: nasze hasło z yoyo.pl

Port: 21

Typ: FTP

Klikamy połącz.

Po lewej stronie odszukujemy nasz folder z XNova 0.9 [pl], wchodzimy do niego, zaznaczamy wszystko i przeciągamy na stronę serwera(prawą).

Nie niecierpliwmy się, może to potrwać nawet pół godziny!

Gdy już się wyśle wchodzimy na www.nazwa-gry-którą-podałeś.yoyo.pl/install/

Klikamy "Weiter" bądź "Dalej"

Pokarze się formularz:

SQL Server: podane przez yoyo.pl jako adres serwera MySQL (u mnie mysql1.yoyo.pl)

Nazwa bazy: podane jako baza danych przez yoyo.pl (u mnie db852968)

Prefix: zostawiamy game_

Login do bazy: na yoyo.pl takie samo jak nazwa bazy, na inhnych hostingach może się różnić!

Hasło bazy: tu chyba nie muszę nic tłumaczyć

Klikamy guzik aby kontynuować

5.jpg

Teraz nadszedł czas aby założyć konto admina, robimy to i klikamy aby zakończyć rejestrację.

Powinno nas przenieść na stronę logowania naszej gry, ale jeśli tego nie zrobiło, to wchodzimy www.nazwa-twojej-gry.yoyo.pl, logujemy się danymi admina.

TO JESZCZE NIE KONIEC

Jeśli gra nie wywala jakiś błędów, odpalamy FileZillę i kasujemy z serwera folder "install", gdyż jeśli tego nie zrobimy, każdy będzie mógł popsuć nam grę

W menu po lewej mamy napis Administrator, klikamy i przechodzimy na zakładkę konfiguracja

Wypełniamy i gotowe!

Możemy zaprosić kolegów do gry!

Myśle że poradnik się przyda i licze na +

Proszę o podpiecie i zmiany tematu

10568.png?0.2642377038798923?0.22242380220702707?0.5959902411300836?0.3307534681240657
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

ee ja bym powiedział jak postawić serwer do o game ;) aha i mogłeś podać źródło www.jak-zrobic-wlasne-ogame.yoyo.pl

Daj Mi minusa -

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kssardas wiesz co to są prawa autorskie??? Jeśli coś kopiujesz to chociaż powiedz z jakiej strony bo właściciel zastrzegał sobie prawa. A tak sie sklada że się znamy więc napisz adres strony poradnika i że został zrobiony przez pionner B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...