-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
miliord21
miliord21
Cześć, wczoraj zainstalowalem nowe sterowniki karty graficznej Nvidia 960M.
Na początku chciałem to zrobić przez geforce experience ale wyskakiwal ten błąd z proba łączenia się z serwisem Nvidia.
Wyszukalem więc sterowniki automatycznie na stronie nvidia (wykrylo mi ten sam sterownik co program i gdy wyszukiwalem go ręcznie). Przeczytałem FAQ gdzie pisało że nie muszę odinstalować starych więc po prostu ściągnąłem sterowniki i je zainstalowalem. Przy pobieraniu jak i instalacji nie było żadnego problemu (podczas instalacji w różnych etapach ekran mignął ale to chyba normalne).
Po zaktualizowaniu poczekalem 5min, po czym uruchomilem komputer ponownie w celu sprawdzenia - wszystko ok. Używałem go jakieś 15min po czym go uspalem (zamknąłem klapę) - po 2h wszystko ok. Wzialem się za gry - wszystko ładnie bez problemow. Skończyłem grać po ok 3h (laptop się zbytnio nie przegrzewal, lecz był ciepły - zwykle csgo nie powinno sprawiać mu problemu). Po skończonej grze znowu go uspalem (zamknąłem wszystko oprócz steam) - laptop normalnie się uspal.
Po 1h wracam do pokoju, a tu zamknięty laptop pracuje - wentylatory chodzą dość szybko, lecz nie na maksymalnej wartości, taka średnia prędkość. Otwieram klapę - ekran czarny, klawiatura świeci. Probowalek go rozbudzić - ruch myszka, spacja, zamykanie klapy - nic.
Wylqczylem go więc przyciskiem (przytrzymanie 5s) - odpalam go ponownie - laptop zaczyna się uruchamiać (ekran cały czas czarny) wentylatory się rozpedzaja, do tej średniej prędkości, diody Świecia, klawiatura święci (można rozjasniac i gasić) ale ekran czarny i tak cały czas...
Na drugi dzień laptop nadal zachowuje się tak samo. Nie mam dodatkowego ekranu do sprawdzenia, chce się dowiedzieć czy może być to wina tych sterowników, czy wada laptopa?
Dodam, że miałem go 3dni, przed instalacją sterowników Nvidia, zaktualizowalem je przez menedżer urządzeń Windows (także był restartowany).
Laptop nowy - Lenovo y700 (15").
Jaka może być przyczyna, oprócz tych sterowników? Jestem lekko zdziwiony ze to one zawinily, ponieważ był restartowany itd. Ale robiłem to pierwszy raz w życiu, mógłem coś robić źle, nwm nawet gdzie można tam popełnić błąd... (Starych sterowników NIE odinstalowywalem)
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.