Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zamknięte obudowy telefonów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauważyłem coraz więcej nowych telefonów jest zabudowana stałe bez braku możliwości otwarcia klapki i wymiany baterii tzw Telefony z niewymienną baterią. Czy są serwisy które wymieniają "niewymienne baterie" ?

Opublikowano

Każdy taki telefon można otworzyć i zamknąć jak się wie jak to zrobić nie niszcząc telefonu. Każdy serwis też takie wykonuje usługi , wystarczy spytać.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale kiedyś czytałem o mojej starej Xperii Z2 i właśnie jest to jeden z takich telefonów bez możliwości wymiany baterii (w warunkach domowych) i wtedy gdzieś przeczytałem/ktoś mi powiedział, że w moim telefonie jest bateria litowo-polimerowa, która jest nowinkom bardziej podatną na uszkodzenia (stąd brak możliwości jej wymiany samemu i taki sposób zabezpieczenia jej), ale w zamian dostajemy większą pojemności mAh, co przekłada się na to, że telefon z taką baterią powinien trzymać nawet 2 dni pracy. 

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Nie ma czego takiego jak nie rozbieralny telefon, skoro został zamknięty to równie dobrze można go rozebrać, jak napisałem TRZEBA WIEDZIEĆ JAK GO OTWORZYĆ.  

@JacoH akurat Xperie otworzyć jest bardzo prosto, wystarczy odkleić ściankę obudowy za pomocą suszarki i kawałka plastiku ( kostka gitarowa albo sztywny patyk ) 

Opublikowano

Otwórz to zobaczysz, ewentualnie poszukaj sobie zdjeć na google sam, ja za ciebie nie będę szukał skoro mnie to nie interesuje 

Wygląda jak każda bateria w milionach telefonów to nie rozumiem po co ci WYGLĄD ?  

Opublikowano

Nie wiem czy to cokolwiek zmienia, ale zazwyczaj takie obudowy są skręcone śrubkami, zatrzaśnięte lub sklejone. Idzie to otworzyć, ale na gwarancję nie licz. Po co zresztą chciałbyś wymieniać baterię?

Zastosuj poniższą metodę zmieniając nazwę telefonu:

http://bfy.tw/3uVN

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

A jeśli chciałbym wymienić baterie z 2300mah na więcej to można tak ?

Nie za bardzo, nikt nie produkuje większych zamienników o tej samej wielkości. Zainwestuj w powerbanka.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...