Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy ta granica mapy pod serwer Survival będzie odpowiednia?

Etaku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Up a mozesz wytlumaczyc dlaczego? Mi sie wydaje czym wiecej terenu tym wiecej swobody no ale moge sie mylic.

Opublikowano

Ale mapka bedzie wygenerowana przed startem wiec lagow nie powinno byc.

Juz nie bede raczej zmieniac borderu, dzieki za odp.

Opublikowano

Ale mapka bedzie wygenerowana przed startem wiec lagow nie powinno byc.

Juz nie bede raczej zmieniac borderu, dzieki za odp.

Nie chodzi tu raczej o lagi, a o to że gdy ma być to serwer survival to warto byłoby zabijać innych graczy, a przy tak dużej odległosci bedzie to nie do wykonania

­

animaatjes-16-e2da7b8e7f46849a5b8e8fc22e

Opublikowano

@UP ja bym jeszcze zmienił na 3.000 x 3.000 jeśli to jest nowy serwer :D teraz graczom nie chce się latać po mapie  wolą komendą się tepnac... 

» BRAK

» SYGNATURY

Opublikowano

15k x 15k to zdecydowanie za dużo. Polecam 3,5k x 3,5k. Moim zdaniem jest to najlepsze rozwiązanie. 15k x 15k to bardzo dużo. Gdyby gracze zwiedzili całą mapę (15k x 15k) serwer chodziłby jak traktor...

Opublikowano

Wszystko zależy od tego ile osób gra na serwerze :)

Powiedzmy gdy gra 50 osób w jednej chwili to 3,5k x 3,5k to stanowczo za mała, bo nawet nie ma gdzie gildii założyc, albo każda przy każdej jest...:)

Weź 5k x 5k jak cos to powiększysz.

Opublikowano

Głównie granica powinna być ustawiana pod ilość graczy, mógłbyś podać ile dziennie osób gra na serwerze?

Opublikowano

Wszystko zależy od tego ile osób gra na serwerze :)

Powiedzmy gdy gra 50 osób w jednej chwili to 3,5k x 3,5k to stanowczo za mała, bo nawet nie ma gdzie gildii założyc, albo każda przy każdej jest... :)

Weź 5k x 5k jak cos to powiększysz.

Wątpię, że gra tam po 50 osób. Max to 10-20 (Serwery tego typu to już przeżytek) :)

Opublikowano

Wątpię, że gra tam po 50 osób. Max to 10-20 (Serwery tego typu to już przeżytek) :)

Ja serwer tworze hobbystycznie ten typ serwera to nie przezytek przynajmniej nie dla wszystkich a jak tak twierdzisz to caly mc to przezytek.

A w ogole jak odpowiadacie w tematach to czytajcie temat bo mam wrazenie, ze czytam jakies nieuki.

Opublikowano

Ja serwer tworze hobbystycznie ten typ serwera to nie przezytek przynajmniej nie dla wszystkich a jak tak twierdzisz to caly mc to przezytek.

A w ogole jak odpowiadacie w tematach to czytajcie temat bo mam wrazenie, ze czytam jakies nieuki.

Nie, granica mapy 15.000 x 15.000 nie jest odpowiednia :)

Opublikowano

Nie, granica mapy 15.000 x 15.000 nie jest odpowiednia :)

Widac, ze piszesz by nabic posty i widze, ze nie tylko ty.

Wyzej pisalem w poscie, ze ustawilem 5,000 x 5,000 a wy dalej swoje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...