Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Tank lub ADC

titeczeK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć szukam champa do mainowania. Mam 16 lvl i nie mogę sobie znaleźć dobrego champa. Świetnie idzie mi Garenem ale trzeba być nafeedowanym bo jak w przeciwnym jest drugi Garen to nie mam szans (doświadczenie). Pogrywam też Ekko, Teemo (słyszałem że kontrowany na high elo) & Fizz. Co polecacie mainować do 30 lvl? Cena jest mi obojętna.

Opublikowano

Nie wiem po co podałeś swój wiek, ma to jakieś znaczenie przy wyborze postaci? xD (jak ma, to przepraszam ;D)

Piszesz, że lubisz grać garenem = top, coś o ekko, fizzie było = mid. Jeśli dobrze czujesz się na tych liniach to na nich zostań, nie eksperymentuj kupując (dajmy na to) luciana, potem możesz żałować, że zmarnowałeś 6300 ip. Jeśli chodzi o tanka, to polecam kupic Ci irelke, lub może dariusa.

Opublikowano

Nie podałem wieku tylko lvl. Myślałem że ma to znaczenie bo niektóre postacie są kontrowane na 30. Dzięki za pomoc Irelką grałem za eksperymentuje z Dariusem.

Opublikowano

Irelia będzie bardzo dobrym pomysłem do mainowania.

+ dmg

+ łatwe last histowanie creepów

+ trochę tanky

+ nie jest jakaś trudna

+ stun

- brak escape skilli 

Ahri też nei jest zła

+ sustian na linii

+ escape na 6 lvlu

+ burst

- w early game lekkie problemy z mana 

Opublikowano

Nie wiem po co podałeś swój wiek, ma to jakieś znaczenie przy wyborze postaci? xD (jak ma, to przepraszam ;D)

Piszesz, że lubisz grać garenem = top, coś o ekko, fizzie było = mid. Jeśli dobrze czujesz się na tych liniach to na nich zostań, nie eksperymentuj kupując (dajmy na to) luciana, potem możesz żałować, że zmarnowałeś 6300 ip. Jeśli chodzi o tanka, to polecam kupic Ci irelke, lub może dariusa.

Aaaa, faktycznie, mój błąd.

Irelia będzie bardzo dobrym pomysłem do mainowania.

+ dmg

+ łatwe last histowanie creepów

+ trochę tanky

+ nie jest jakaś trudna

+ stun

- brak escape skilli 

Ahri też nei jest zła

+ sustian na linii

+ escape na 6 lvlu

+ burst

- w early game lekkie problemy z mana 

W 100% się zgadzam. Ahri jest świetna, aczkolwiek musisz skillshotami trafiać.

Opublikowano

Fizz, jak i zarówno Ekko nadają się na jungle/mida oraz w/w wspomnianego topa.

Irelia to kosa w late, ale wymaga też umiejętności używania sheena (czy trinity force), a właściwie musisz kontrolować to, aby po użyciu ultimate patrzeć, czy trinity force/sheen się już odnowił, żeby zmaksymalizować zadawane obrażenia.

Polecam Ci zagranie Jaxem, który również jest silny w mid/late game, ale jest o wiele łatwiejszy do opanowania. Posiada on escape, wrodzoną tankowatość z R, a także ogromne obrażenia, które naprawdę potrafią zniszczyć nie jednego tanka, czy papierowatego apc/adc w przeciągu ułamków sekundy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...