Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy opłaca się zrobić nowy serwer Minecrafta o trybie Survival + Frakcje?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam w planach stworzenie nowego serwera Minecraft, tryb "Survival+Frakcje". Miałby to być serwer oczywiście opłacany przeze mnie na profesjonalnym hoście, a nie jakieś hamachi, itp.

I tutaj pytanie, czy opłaca się robić takowy serwer, ponieważ nie jest to wydatek 2 zł... Oczywiście robię to dla przyjemności (lecz jakiś profit również by się przydał) , ponieważ lubię bawić się pluginami, dużo w tym siedzę, itd. lecz nigdy nie miałem serwera z prawdziwego zdarzenia. Czy zwróci mi się to chociaż częściowo przez sklep w grze (vip'y, itp.). Proszę o szczere odpowiedzi. 

Nie miałby to być jednak zwykły szary serwer surv+gildie a troszkę urozmaicony.

Rzeczy przewidziane (prawdopodobnie) w ostatecznej wersji serwera:

Survival + Gildie

Dodatkowe Craftingi

Drop ze Stone

Poziom trudności: średni/trudny

Aukcje

Sklep (ItemShop, sms, paypal, paysafecard, przelew)

Głowy z graczy

Trofea

Skrzynie, z których wylatują itemy

Kody do przepisywania

Questy

Oraz różne inne ciekawe pluginy, tak aby rozgrywka byłą urozmaicona, np:

Latające dywany (myślę jeszcze jak to zrobić, ale wiem że będą)

Częste eventy

Parkoury

Skille (może)

Dodatkowe moby, bossy

Maszyny, i różne nowe zabezpieczenia do gildi

i wiele innych (mam wypisane, lecz są to małe pierdoły, myślę jednak, że w dalszej rozgrywce miałyby one zastosowanie)

Piszcie mi swoje szczere uwagi, i proszę , odpowiedzcie na tą malą ankietę:

http://strawpoll.me/6626839

Opublikowano

Przeczytałem tylko pierwsze zdanie, i mogę śmiało stwierdzić, że ten serwer nie wypali. Survival i frakcję to już jest przeszłość. W to się grało 3 lata temu. Poza tym, takich serwerów jest bezliku. Pomyśl może o jakichś ciekawych minigrach, bądź innych autorskich trybach.

Opublikowano

Wszystko co tu wypisałeś jest już dostępne na serwerach tego typu. Poza tym wspominanie o formach płatności nie posiadając serwera, a jedynie ogólny szkic to według mnie strzał w stopę. Na serwerze nie zagram o ile w ogóle powstanie bo nie oferuje on nic nadzwyczajnego. Sam tryb rozgrywki również nie pozwoli Ci się przebić z serwerem przez te wszystkie polskie "giganty".

Opublikowano

Już na początku po przeczytaniu "ITEMSHOP" widać, że serwer zrobiony za $. Robiąc serwer nie pisałbym nic o tym, a byłoby tylko gdzieś to umieszczone na serwerze. Po prostu tak, żeby nie było, że musisz kupić VIP'a albo jesteś gorszy...

@topic nie rób survivala - za dużo już jest takich serwerów :)

Opublikowano

Każdy kto pisze, że serwer survival + frakcje nie wypali, myli się. Takie serwery mają dużą szansę, tyle, że nie mogą powielać ciągłych schematów. Questy? Choćbyś nie wiem jak się starał, będą nużące. Skille i dodatkowe moby mogłyby jedynie zniszczyć klimat i atmosferę. Aukcje wymagałyby jakiejś waluty, co na serwerach tego typu raczej nie ma prawa bytu. Drop ze stone'a jest akurat pozytywem. Tak samo nowe zabezpieczenia do gildii. Na czym miałyby bazować trofea? I skrzynki, z których lecą itemy? Bo jeżeli z tych skrzynek mają lecieć jakieś bloki diamentów, protection IV itp., to możesz śmiało robić easyhc. Itemshop nie jest złym wyjściem, ale powinien być przemyślany. Może jakieś obsydiany itp., ale na pewno nie pełne, zenchantowane sety. Póki co, ten szkielet serwera wygląda miernie. Mimo dodania paru niespotykanych rzeczy, to raczej wielu graczy by nie zyskał. Polecałbym Ci poprzeglądanie innych tematów w tym dziale i wyborze tego, co jest najbardziej pożądane i połączeniu tego w całość.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...