Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dot. skrzyni i buildów

nethel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, niedawno zacząłem grac w Smite i chciałem sobie pare skrzynek otworzyc ale tutaj rodzi sie moje pytanie, czy jak mam tylko anubisa to opłaca sie je otwierac?? i co moze z nich wypasc(same skiny czy bohaterowie rowniez).

A drugie pytanie to gdzie moge znalezc jakies aktualne buildy bogów(najlepiej do fenrira)

Opublikowano

Ze skrzynek możesz zdobyć skórki, warty lub pakiety mowy - nie znajdziesz tam postaci. Według mnie warto otwierać, zawsze jest szansa na zdobycie skórki większej wartości niż skrzynka. 

A co do buildów polecam stronki;

- smitefire

- smitejunkies

Tam znajdziesz większość buildów, później możesz sam kombinować. ;)

Opublikowano

Drop ze skrzynek opisany jest w takim okienku, jak zaznaczysz dany kufer. Ogólnie są te droższe - ładne stylizacje, nawet ekskluzywne, drogie ramki, avatary, ekskluzywne wardy - i te tańsze - emotki, Voice Packi, gorsze skiny i wardy.

Nie otrzymasz z nich bohaterów, także się nie martw. Poza tym, jeśli już coś posiadasz to automatycznie zmniejsza się o to pula nagród (nie wylosujesz tego).

Czy się opłaca? Raczej tak. Większość skrzynek oferuje przedmioty minimum o 1/6 droższe od ceny kufra. Z tym, że warto poczekać na jakieś przeceny, lepsze skrzynki. Obecnie jest dosyć fajna, tańsza aż o 50% do jutra. A dodatkowo dzisiaj można zdobyć 100 gemów, także akurat na skrzynkę, żeby zobaczyć drop. - tutaj masz dokładne informacje

Co do buildów, napisz w tym dziale konkretnych bogów to otrzymasz zestawy ekwipunków. Możesz też korzystać ze stron, lecz większość przedstawia bzdury i nie warto tego sprawdzać. 

Opublikowano

a jeżeli nie posiadam bohatera a dostane do niego skina to musze boga sobie kupic czy bedzie mi losowało skina tylko do posiadanych bogów?

Opublikowano

a jeżeli nie posiadam bohatera a dostane do niego skina to musze boga sobie kupic czy bedzie mi losowało skina tylko do posiadanych bogów?

Dostaniesz normalnie stylizację, ale nie będziesz mógł grać bogiem i jej użyć, póki nie kupisz postaci lub nie wypożyczysz. 

Opublikowano

smite.guru

Tam są spoko buildy i możesz również sprawdzać nicki najlepszych graczy na świecie i sprawdzać jak budują.

VNp6c2U.png

Opublikowano

Dobrym rozwiązaniem jest zakup god packa, czyli zakup wszystkich bogów i posiadanie nowych przy ich pojawieniu się (allegro ok. 45 zł). Wtedy nie będzie problemu z zakupem skrzynki i możliwością wypadnięcia skórki na boga, którego się nie posiada. Dodatkowo po zakupie god packa dostaniesz wyrównanie w łaskach. Co daje ci dodatkową możliwość zakupu skórek. Osobiście ja nie kupowałam skrzynek w początkowych etapach mojej gry tylko czekałam na wydarzenia robione przez hi - rez. Np. dzisiaj za pięć pierwszych wygranych meczy (tzn. wygranie raz assaulta, arenę, conquesta, siege oraz jousta) dostaniesz 100 gemów. Jeżeli chodzi o buildy warto korzystać z standardowych a później w czasie poznawania gry i bogów modyfikować swój build do danej postaci. Pozdrawiam ;)

28bruw9.png

Opublikowano

Dobrym rozwiązaniem jest zakup god packa, czyli zakup wszystkich bogów i posiadanie nowych przy ich pojawieniu się (allegro ok. 45 zł). Wtedy nie będzie problemu z zakupem skrzynki i możliwością wypadnięcia skórki na boga, którego się nie posiada. Dodatkowo po zakupie god packa dostaniesz wyrównanie w łaskach. Co daje ci dodatkową możliwość zakupu skórek. Osobiście ja nie kupowałam skrzynek w początkowych etapach mojej gry tylko czekałam na wydarzenia robione przez hi - rez. Np. dzisiaj za pięć pierwszych wygranych meczy (tzn. wygranie raz assaulta, arenę, conquesta, siege oraz jousta) dostaniesz 100 gemów. Jeżeli chodzi o buildy warto korzystać z standardowych a później w czasie poznawania gry i bogów modyfikować swój build do danej postaci. Pozdrawiam ;)

Uważam, że God Pack dla nowego gracza nie jest za dobrym pomysłem. Ogólnie cały ten pakiet stanowi tylko drogą na skróty. Przede wszystkim nie polecam szukać ofert GP na portalach w internecie. Regulamin gry jasno określa, że sprzedaż kont i przedmiotów jest zakazana. Hi-Rez może cię zbanować, nawet za rok. Kupując God Packa z oryginalnej strony (Hi-Rezu lub Steam) zapłacisz grubo ponad 80 zł. 

Jako ponad 3 letni gracz Smite'a powiem tylko tyle: nie opłaca się. Osobiście odblokowałem 2/3 wszystkich postaci bez kupna GP. Polecam pierw pograć, a dopiero potem decydować się na taki zakup, bo favory w grze można bardzo łatwo zdobyć, a co więcej - nie za bardzo jest na co jest wydawać. 

Powracając jeszcze do wątku główne, myślę, że skrzynki na początek gry to zły pomysł. Lepiej zachowaj je sobie do późniejszych eventów i okazji, bo często nadarzają się np. odlotowe przeceny. Favory (łaskę) inwestuj w nowych bogów, aby jak najlepiej poznać mechanikę gry i same postacie. 

@down

Ja osobiście już gdzieś wyczytałem o takim banie i zapewne nie był ostatnim. Może i nie zbanują, ale trzeba założyć też tę drugą wersję - jednak to zrobią. Także nie wiem czy warto ryzykować.

Dla nowego gracza God Pack nie jest zbyt potrzebny. Podstawa to opanowanie tych najprostszych postaci. Grając Assault wybiera ci losowego boga z posiadanych przez ciebie postaci. Nowy gracz trafi np. na Thanatosa i leży. Także ja osobiście bym tego nie robił. :) 

Również pozdrawiam. :) 

Opublikowano

Uważam, że God Pack dla nowego gracza nie jest za dobrym pomysłem. Ogólnie cały ten pakiet stanowi tylko drogą na skróty. Przede wszystkim nie polecam szukać ofert GP na portalach w internecie. Regulamin gry jasno określa, że sprzedaż kont i przedmiotów jest zakazana. Hi-Rez może cię zbanować, nawet za rok. Kupując God Packa z oryginalnej strony (Hi-Rezu lub Steam) zapłacisz grubo ponad 80 zł. 

Jeszcze nie słyszałam, żeby kogoś zbanowali za kupno na allegro gemów czy god packa. I mi również zdarzało się wielokrotnie wykonać zakup gemów.

Poza tym dlaczego god pack nie jest dobrym pomysłem dla początkującego gracza? Ja po 3 miesiącach sobie kupiłam i nie byłam zawiedziona. A jestem w smite od 2 lat. To już zależy od gracza czy jest to dla niego potrzebne, czy też nie.  Pozdrawiam :D

28bruw9.png

Opublikowano

Mój kumpel już dawno temu kupił na Allegro God Pack'a od gościa który dostał kod razem z procesorem (podobno). Minęło jakoś pół roku i do dziś bana nie ma. Sam kupiłem na Allegro za 30 zł i także bana nie ma. O tym, że ktoś dostał za to bana nie słyszałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...