Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

O co chodzi z zakładami wygranej w Docie?

Pikok

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie otóż gdy zaczynam grę w dotę to na starcie widzę na czacie coś takiego "[nazwa bohatera] przewiduje że jego drużyna wygra" i pytanie brzmi jak zakładać że moja drużyna wygra?
Drugie pytanie jest takie iż czasami jak gram i ktoś z mojej drużyny wyszedł i chcę zapauzować no to klikam F9 (tak mam ustawione domyślnie) i nie działa chociaż wcześniej w tej grze nie użyłem pauzy. Tak samo jest z unpause kiedy próbuję unpausować to raz zadziałą a raz nie.

Opublikowano

1. Co do pierwszego pytania to tak musisz kupić sobie w sklepie w grze dota 2 item to się nazywa talizman(i jakaś tam nazwa) za 0.75 centów. Gdy wejdziesz do gry to masz w lewym dolnym rogu taki prostokąt z napisem przewidywanie i gdy go klikasz to widzisz ­że masz 3 oczka na wygraną i 2 oczka na przegraną. I w tym momencie możesz też obstawić mecz i to twoja nazwa bohatera będzie przewidywała wygraną tylko twojej drużyny. Gdy obstawisz swój mecz 3 razy że wygrasz i wygrasz to pod koniec już 3 dobrego obstawienia wygrasz paczkę zależnie od tego jaki medalion kupiłeś bo każdy medalion jest do jakiejś paczki ze skinem tej za 2.35, którą możesz sobie otworzyć i wydropić jakiś pełny zestaw na np. urse. Ale są tam też 2 oczka na przegraną i wystarczy że postawisz na swoją drużynę i przegrasz 2 razy i medalion ci znika a ty dostajesz jakieś tam takie niebieskie odłamki kryształów które nadają się tylko i wyłącznie do zrobienia takiego talizmanu i jest to jakaś nagroda pocieszenia i przedmioty (1 do max mi dropnęło 4) z 10 potrzebnych do zrobienia takiego medalionu bo ten medalion możesz zrobić też z jakichś części skinów czy  czegoś co możesz wsadzić do takiej opcji którą masz w ekwipunku w docie. 

2. Nie wiem jak to dokładnie tam działa ale każdy team ma chyba parę pauz i unpauz więc pomyśl co by było jakbyś mógł robić to co chwilę albo pomyśl co by było jakby ruski mogli robić to co chwile. Była by 3 minuta gry a ty miałeś mecz zatrzymany i wznowiony 100 razy xD. To raczej takie zabezpieczenie przed takim czymś właśnie :)

Myślę, że nie namąciłem ci jakoś mocno i pomogłem.

­

Opublikowano

Dzięki ale nadal nie rozumiem jak czasami jest tak ze zaczynam grę i jeszcze nie pauzowałem i chce zapauzować to nie mogę chociaż nie użyłem pauzy wcześniej w tej samej grze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...