Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie rzeczy chcielibyście na serwerze MediumHC? Projekt serwera.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Zajmuje się nowym projektem serwer'a MediumHC a jak on nie Wypali to HC! Tutaj piszcie co byście chcieli na serwerze pluginy itp Mam już gotowy Autorski drop jak narazie piszcie co jescze!

PS. Szukam Budowniczych!

==============:+:Koja:+:==============

Pomoglem ;3?

LIKE

Opublikowano

Autorski drop to nie wszystko. Żeby serwer dobrze się przyjął do powinieneś napisać autorskie gildie/frakcje, autorski system karania i zgłaszania użytkowników, autorski anticheat.

a co do szukania budowniczych napisz temat w dziale >Zarządzanie serwerem>Współpraca przy serwerze. Wymagane 25 postów i miesięczny staż.

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Autorski drop to nie wszystko. Żeby serwer dobrze się przyjął do powinieneś napisać autorskie gildie/frakcje, autorski system karania i zgłaszania użytkowników, autorski anticheat.

a co do szukania budowniczych napisz temat w dziale >Zarządzanie serwerem>Współpraca przy serwerze. Wymagane 25 postów i miesięczny staż.

Tak wiem nad gildiami już pracuje. A co do budowniczych to napewno mam 25 postów ale miesięczny staż nie wiem.

Pomoglem ;3?

LIKE

Opublikowano

Najgorsze podejście do robienia serwera to takie, że wszystko załatwią autorskie pluginy i super mapa. Tak nie jest!

Najważniejszą kwestią, jest oryginalność serwera (ale nie ta, polegająca na własnych pluginach). Musisz przede wszystkim dobrać odpowiednie osoby, i zadbać o serwer pod względem logistycznym oraz to, co najważniejsze, czyli zapewnić graczom atmosferę do gry.

Opublikowano

Najgorsze podejście do robienia serwera to takie, że wszystko załatwią autorskie pluginy i super mapa. Tak nie jest!

Najważniejszą kwestią, jest oryginalność serwera (ale nie ta, polegająca na własnych pluginach). Musisz przede wszystkim dobrać odpowiednie osoby, i zadbać o serwer pod względem logistycznym oraz to, co najważniejsze, czyli zapewnić graczom atmosferę do gry.

Tak wiem, Nie wszystkie pluginy będą autorskie rekrutacja będzie wkrótce ten serwer robię dla graczy od graczy a nie żadne Pay2Win... Jak większość serwerów :)

Pomoglem ;3?

LIKE

Opublikowano

Tak wiem, Nie wszystkie pluginy będą autorskie rekrutacja będzie wkrótce ten serwer robię dla graczy od graczy a nie żadne Pay2Win... Jak większość serwerów :)

Twoje ostatnie zdanie niestety nie ma dużo wspólnego z prawdą. Teraz, jest bardzo ciężko znaleźć serwery którym nie zależy na zarobku. Musisz zrobić atmosferę, dzięki której gracze będą chętnie korzystać z serwera.

Opublikowano

Na czym polega ten autorski drop? Napisałeś własny plugin, który działa tak samo jak 15 innych? Jeżeli tak to nie ma się czym chwalić bo dla gracza nie ważne jest, czy jest autorski, ale czy działa tak jak powinien. Z całą pewnością jeżeli startujesz z takim serwerem to powinieneś mieć coś innowacyjnego albo ogromną reklamę. Spróbuj może dostosować system enchantu pod swój serwer, zwiększ jego kosztowność, aby po jednym dniu gry nie biegać z kilkoma zestawami ulepszonych zbroi czy też nowy system wewnętrznych bonusów, coś na zasadzie run zwiększających statystyki gracza. Osobiście zablokowałbym koxy na serwerze bo powodują one, że pvp opiera się właśnie na tym kto ma ich więcej ten wygrywa. Jeżeli to ma mieć jakikolwiek związek z większą trudnością w przetrwaniu to polecam dodać coś takiego jak złamania, krwawienia, zatrucia pokarmowe i inne negatywne efekty wywoływane przez różne czynniki np. upadek z wysokości. 

Opublikowano

"Autorski drop"? Jeżeli mogę spytać co będzie tym autorskim dropem oprócz dropienia ze stone'a? Jeżeli brakuje ci pomysłów na serwer to nawet go nie zaczynaj bo nie będzie się wyróżniał niczym innym. Według mnie proszenie ludzi na forum o pomysł jest troche bez sensu z uwagi na to, że jakiś serwer może to wykorzystać

Opublikowano

Na czym polega ten autorski drop? Napisałeś własny plugin, który działa tak samo jak 15 innych? Jeżeli tak to nie ma się czym chwalić bo dla gracza nie ważne jest, czy jest autorski, ale czy działa tak jak powinien. Z całą pewnością jeżeli startujesz z takim serwerem to powinieneś mieć coś innowacyjnego albo ogromną reklamę. Spróbuj może dostosować system enchantu pod swój serwer, zwiększ jego kosztowność, aby po jednym dniu gry nie biegać z kilkoma zestawami ulepszonych zbroi czy też nowy system wewnętrznych bonusów, coś na zasadzie run zwiększających statystyki gracza. Osobiście zablokowałbym koxy na serwerze bo powodują one, że pvp opiera się właśnie na tym kto ma ich więcej ten wygrywa. Jeżeli to ma mieć jakikolwiek związek z większą trudnością w przetrwaniu to polecam dodać coś takiego jak złamania, krwawienia, zatrucia pokarmowe i inne negatywne efekty wywoływane przez różne czynniki np. upadek z wysokości. 

Dzięki za pomysły napewno wykorzystam !

Pomoglem ;3?

LIKE

• 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...