Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

BlackBarsy

InfinityBilon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ustawić na monitorze tryb oryginalny/auto. W sterownikach karty graficznej znaleźć zakładkę skalowanie, ustawić rozdzielczość ekranu/ gry na pożądaną (4:3), następnie tryb skalowania wybrać proporcje czy tam nie skaluj i opcja skalowanie: procesor graficzny. (tego ostatniego może nie być w radeo)

Opublikowano

@Renuś Mam monitor vw192s i chodzi Ci o skalowanie GPU tak ? bo coś czuje jak to wybiore to mi wyskoczy napis "Out of range" i jedyne co to tryb awaryjny i cofanie ustawien :( może coś z roździelczością pokompinować a potem skalować gpu ?  nie wiem ale chciałbym aby obraz 4;3 mi się skalował a nie rozciągał :( bo brzydko to wygląda...i trudniej się gra.

sXglh3A.png

Opublikowano

Jak ustawisz obraz nawet ze będzie out of range to po 15s ci wróci do normalnego stanu, jak jest przy zmianie rozdzielczości, musisz potwierdzić że jest ok(przynajmniej tak jest w geforce). Rozdzielczość ustaw jaka chcesz 4:3 i potem brak skalowania, żadne proporcje, żaden pełny ekran

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...