Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo! - Dyskusja

LordLoginus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kono%2BSubarashii%2BSekai%2Bni%2BShukufu

Odcinki: 2 (aktualnie)

Temat/Gatunek: Przygodowe, Fantasy, Komedia, Romans, Nadprzyrodzone

Status: Emitowane

Wiek widowni: 13+

MAL

Kazuma żyje w świecie gier, lecz pewnego dnia wybiera się po nową grę. Podczas powrotu zdarza się pewien incydent... Chłopak próbuje uratować dziewczynę przed... potrąceniem przez traktor, który się zatrzymał. Chłopak ginie w wyniku szoku. Trafia do "zaświatów", gdzie widzi przed sobą piękną boginię. Składa ona mu ofertę dalszego życia, lecz w innym świecie. Chłopak zgadza się, pozwolono mu także zabrać ze sobą jeden przedmiot. Jako iż źle został potraktowany przez boginię (wyśmiała jego przyczynę zgonu), postanowił, że zabierze ją ze sobą. Kazuma trafia do świata wypełnionego umiejętnościami, broniami, poziomami, potworami... Innymi słowy trafia do swojego ulubionego świata- gry RPG. Jego głównym celem jest pokonanie Króla Demonów, lecz nie będzie to proste, ponieważ zaczyna z niczym. Wkrótce uświadamia sobie, że aby przeżyć musi ciężko pracować. Jak potoczy się ta historia wręcz wyrwana z gry RPG? Zobaczcie sami!

Na moje oko może być wyżej niż takie GTA czy Radakui... (z poprzedniego sezonu). Nie ma ecchi, haremu... Ale jest Megumin (=,=), czyli postać, której bym się za wszelką cenę pozbył. Na chwilę obecną od siebie tyle, ogólnie śmieszkowe to z lekka, najlepszy jest powód jego zgonu... XDDD

A Megumin to będzie taki one hit killer... :D

Wy ludzie po prostu nie znacie różnicy między normalnym vrmmo/mmo a tym takim średniawym.

A może ograniczysz się do opinia nt. anime, a nie tych, którzy po prostu chcą o czymś napisać, bo to chyba nic złego.

Opublikowano

@SeleXZbytWieleG

Przez traktor? W wyniku szoku? Co to ma być? xD Z opisu wnioskuje, że będzie się bardziej podobało niż GTA i tym bardziej Aboslute Duo bądź Kuusen Madoushi. Czy lepiej niż Rakudai? Zobaczymy. Skoro nie ma ecchi to może się z tym zapoznam :P

Opublikowano

Kolejne anime z serii syfu. Czytałem mangę i nie chcę nic mówić ale jest jeszcze gorsze niż Grimgar a to już coś oznacza. Niemniej jednak oglądajcie jak chcecie, liczcie się z przeciętnym humorem, słabą akcją i co-odcinkowym fanserwisem.

Wy ludzie po prostu nie znacie różnicy między normalnym vrmmo/mmo a tym takim średniawym. Seria taka jak kono subarashii jest jedną z wielu web novelek japońskich gdzie wciskają sam kit i robią jakieś paćki komediowe. SAO czy Overlord, Log Horizon czy może nawet Mondai ji tachi to już normalna kategoria gdzie próbują coś stworzyć. Grimgar zaś i kono subarashi jest syfem jakich wiele, nawet teraz mógłbym wymienić z 5 web novelek które są równie idotyczne co ta i nic nie wnoszą poza zjechaną komedią.

Już teraz mogę powiedzieć że jak na standardy anime to to anime wypada na 3/10-5/10

Opublikowano

@TheMadMan9512

To serio z tego Mondaiji? W takim razie nawet do tego nie zaglądam. Już mi wystarczy zboczony udon-gwałciciel z DxD.

Jaki ty tytuł zacząłeś opisany przez mnie i skończyłeś z wykrzywionym ryjem? Hai to gensou no grimgar? a przez indywidualnego? 

Swoją drogą, czy Twój wykrzywiony ryj wyglądał tak? : http://imgur.com/a/MFcqq WTF? o.O Podobne rzeczy mogą niekiedy wpływać na poczucie humoru (początek z tym traktorem, szokiem to akurat było śmieszne xD) w tym przypadku mnie to irytuje.

Ecchi, fanserwis, jest, ale nie dużo.

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngselweron

Niech sobie piszą co chcą, ja na ten przykład uwielbiam zaczynać tytuł opisany przez indywidualnego czy silvera, a potem skończyć z krzywym ryjem i zmarnowanym transferem na te gówna. W każdym razie, zacny prank ziomeczki, naprawdę! :D

9TGriA8.png <--- Może taki ryj? xD

Przejrzałem na szybko jeden odcinek, szału nie ma :v 

gfgdf

Opublikowano

Panowie, rozjebaliście mnie na łopatki. xD
Anime wygląda jak gówno, z opisu na necie wyszło mi, że fabuła to gówno, selweron pisze, że gówno, TheMadMan pisze, że gówno = Nigdy tego kijem nie tknę. xD

Opublikowano

­Teraz Was zaskoczę, chociaż pewnie nie. Tak mnie jakoś korciło, że postanowiłem obejrzeć dalej. Wrażenia po 3 odcinku:

Plusy/Minusy:

+/- Postacie:

Główny bohater - Może być. NEET w dresie (ala Yato :D) Nie jest to żaden niszczyciel światów, ale do cipki mu raczej daleko (ktoś tak napisał przy jakimś innym anime. Zapożyczyłem sobie tekst xD) Ponadto ma w porządku seiyuu. 

Aqua - Bogini, arcykapłan. Uwielbia chlać, jako pierwsza zawsze wyrusza na front, przez co

jest pożerana przez ogromne żaby. Kazuma musi ją ratować

Megumin - Mag. Ulubiona z tych 3. Kurdupel, który kocha eksplozje. Szkoda tylko, że może czaru użyć raz dziennie, a najczęściej po jego wykonaniu mdleje... no i przygotowanie do wykonania zaklęcia trochę zajmuje. Plus bo ładnie / bardzo ładnie wyglądała pierwsza eksplozja.

Darkness - Krzyżowiec. Masochistka, która ma zeza jak od nas do Chin. Nie potrafi nikomu przywalić bo sobie nie trafia. Każe wszystkim zwiewać, a sama przyjmuje na klatę zmasowany atak

latającej kapusty

Jak widzicie, +1 do komedii i -? do walki. 

+/- Umiejętność bohatera

kradnie dziewczynom majtki

gdzie ten plus? Nie dostaje za to po gębie od postaci żeńskich, przynajmniej nie zauważyłem, jak przeoczyłem, pisać.

+/- Animacja, kreska. Niech już będzie. Przynajmniej nie jest to żadne 3D, CGI i te sprawy. 

+/- Przyzwyczajam się powoli do tych twarzy

Minusy:

- Jako gra wypada słabo / bardzo słabo. Pod tym względem gorsze od Grimgara.

- OST, OP, ED, nic mi do gustu nie przypadło

Najbardziej się spodoba tym, którzy mają kilkanaście serii obejrzanych, jest to ich pierwsza anime ze światem osadzonym w grze, lubią harem, szczyptę ecchi - fanserwisu itd. tak myślę. 

Podsumowanie: Nie wybijający się ponad przeciętność średniak. Jak wspomniał @indywidualistaA szału nie ma. Dopóki w moich oczach nie sięgnie totalnego dna niczym Kuusen Madoushi tudzież Absolute Duo będę oglądać. To 20 min, raz w tygodniu, na jeszcze większe odmódżenie się xD

PS.

Guilty Pleasure, coś słabego, wiem o tym, ale jakimś dziwnym trafem mi się podoba w pewnym stopniu :P

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No więc, taką wiadomością nas raczyli obdarować twórcy :P

otV0Z2N.jpg

Anime takie 6/10 - fabuła jakaś tam jest, da się pośmiać, nie ma ecchi (o dziwo), postacie nie wkurzają. Ogólnie w porządku :P. 

Zbiegając lekko od tematu: 

Anime nawet fajne myślę że ocena 9/10 pasuje ;)

gfgdf

Opublikowano

No więc, taką wiadomością nas raczyli obdarować twórcy :P

otV0Z2N.jpg

Anime takie 6/10 - fabuła jakaś tam jest, da się pośmiać, nie ma ecchi (o dziwo), postacie nie wkurzają. Ogólnie w porządku :P. 

Zbiegając lekko od tematu: 

Anime nawet fajne myślę że ocena 9/10 pasuje ;)

Nawet i 9/10, nieźle. Fajnie, że drugi sezon, ale są serie, które bardziej potrzebuje kontynuacji :(

Nie trudno mnie rozśmieszyć, ale to anime tego nie potrafi!

Co jest nie tak?

Może nie do łez, ale do 9 odcinka zdarzyło się kilka razy mnie rozśmieszyć. Możliwe, że 8 odcinek pod tym względem najlepszy. 

PS.

Co Ci rysownicy ćpają? xD

http://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/3190/1094/original.jpg

https://uploads.disquscdn.com/images/ca2c1bc16df98075b0628a44fcd69b43f6bc2a2bb6c9bd43bfc1001c3a95b897.jpg

Tutaj jak Aqua wyszła http://i.imgur.com/NeUuFMm.jpg 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...