Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Straszne spadki FPS / Max. 25-30 klatek

Mr.Madness

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, możecie mi pomóc z konfiguracją B&S ?

Pobrałem ostatnią tą grę, lecz jednak posiadam bardzo duże spadki FPS'ów. Najwidoczniej silnik tej gry jest bardzo stary, i nie obsługuje lepszych PC.

Moje podzespoły:

CPU : Intel Core i7-4790K 4.4 GHz 
COOLER : Thermalright HR-22 
GPU : MSI GTX 980Ti 
MOBO : MSI Z97S SLI KRAIT EDITION 
RAM : Patriot Viper3 Black Mamba 
HDD : Toshiba P300 Performance 3.5 1TB 
PSU : SilentiumPC Enduro FM1 Gold 650W 
Tower : SilentiumPC Aquarius X95W (black) 
Cooler Tower : Air Series SP140 GREEN LED (4x) 
SSD : Plextor M6V 128GB 
SSD : Samsung 850 EVO 500GB 

Dodam jeszcze że tytuły takie jak: Wiedźmin 3 Dziki Gon, GTA V, Rainbow Six, Battlefield 4 Premium, Project CARS i wiele, wiele więcej które chodzą na ultra w stałych 60 FPS'ach.
Opublikowano

I5 2400 + 4GB RAM + GTX970 i gram na maksymalnych możliwych ustawieniach, rzadko kiedy spadki poniżej 60FPS. Może masz włączony limit na 30 FPS lub jakąś opcję która dramatycznie obniża poziom klatek, pobaw się trochę.

Opublikowano

I5 2400 + 4GB RAM + GTX970 i gram na maksymalnych możliwych ustawieniach, rzadko kiedy spadki poniżej 60FPS. Może masz włączony limit na 30 FPS lub jakąś opcję która dramatycznie obniża poziom klatek, pobaw się trochę.

Bawiłem się ustawieniami, skasowałem wszelkie limity w grze. 

Pytałem się również Polskich jak i zagranicznych streamerów, i ciągle mam ten same problem.

Dodam że nie jestem jedyną osobą z takim sprzętem, która boryka się z tym problemem.

Sterowniki również mam aktualne, więc nie wiem co mogę jeszcze zrobić, chyba skasować grę z SSD.

Opublikowano

Też mam grę na SSD i problemu nie ma. Nie mam za bardzo pomysłów, bo inne gierki chodzą Ci dobrze... Może spróbuj reinstallu gry. Dawanie na full low pewnie sprawdzałeś? FPS sprawdzasz w jakimś mało zatłoczonym miejscu? bo miasto pełne graczy i NPCtów + jakiś deszcz etc. i na każdym PC będzie 20FPS przy silnikach znanych z MMORPG. Może spróbuj pełnego ekranu/gry w oknie w zależności jak masz teraz ustawione. 

Na forum BNS dużo osób się na to skarży

Opublikowano

Uruchom grę następnie Menadżer Zadań -> Procesy poszukaj ''Client.exe'' (w opisie będzie Blade & Soul) następnie PPM na ''Client.exe'' i ''Ustaw priorytet'' i wybierz ''Wysoki''.

没我爱

Opublikowano

Gierka jest stara(bodajże z 2009/2010 roku), więc c*****o zoptymalizowana pod tak wysokiej klasy sprzęt jaki posiadasz. Serio. xD Mając i7-4712MQ, GT840m2GB, 4GB RAM wygodniejszym jest granie na ultra z ~30-35fpsami, niż granie na niższych ustawieniach w 60fpsach, gdyż freezy ta gra ma skurwysyńskie(na niższych więcej, niż na wyższych xD ). Po prostu optymalizacja leży i kwiczy. Póki się za nią nie wezmą to nie pograsz. :p

Opublikowano

Nie jest to prawda, nie wiem od czego to zależy ale wszyscy moi znajomi oraz ja sam gramy bez żadnych freezów, ścinek, dropów FPS. Licznik jest na stabilnym wysokim poziomie i spada tylko w niezłych zadymach albo zatłoczonych miastach. Poszukaj rozwiązania na oficjalnym forum lub zgłoś to na support, może jest jakiś trick który to naprawia.

Opublikowano

Pc czy laptop?

Raczej takiego laptopa nie znajdziesz :/

Jeśli bawiłeś się ze wszystkimi możliwymi opcjami, możesz jedynie napisać do supportu co jest nie tak :D.

59495175307068268899.jpg

Opublikowano

Jakiego systemu operacyjnego używasz?

790331421158480286162.png

i5 2500k 

msi z77a gd 55

Ballistix x2 4gb

r9 270x 4gb

Thermaltake 530w

gladius m25

seagate 1tb

Opublikowano

Jakiego systemu operacyjnego używasz?

Windows 8.1

Jeśli bawiłeś się ze wszystkimi możliwymi opcjami, możesz jedynie napisać do supportu co jest nie tak  :D.

Nie będę pisał do pajaców.

Nie jest to prawda, nie wiem od czego to zależy ale wszyscy moi znajomi oraz ja sam gramy bez żadnych freezów, ścinek, dropów FPS. Licznik jest na stabilnym wysokim poziomie i spada tylko w niezłych zadymach albo zatłoczonych miastach. Poszukaj rozwiązania na oficjalnym forum lub zgłoś to na support, może jest jakiś trick który to naprawia.

Dużo ludzi gra w tą grę bez żadnego problemu, jednak jest również grupa ludzi, która nie może normalnie pograć na swoim bardzo dobrym sprzęcie.

Prawda jest taka że gra została wypuszczona na starym silniku, bodajże jeszcze na starym DX, gdzie nie można go zmienić w opcjach gry, jak np. w ArcheAge.

Wierz mi, zawsze szukam rozwiązania przez google, twitch i rozmawiam również na TS z osobami, które strimują tą grę. Wszyscy chcieli mi pomóc, lecz im nie wyszło. 

Natomiast na oficjalnym forum gry, jest bardzo dużo tematów z podobnymi problemami które ja doświadczyłem. Ludzie którzy mają bardzo dobre PC'ty, nie mogą pograć w normalnych stałych 60 klatkach.

Opublikowano

No niestety, w niektórych miejscach u mnie FPS sięgają 115, a w niektórych 10-20.
Jest to uciążliwe, ale rozwiązania na to nie znalazłam, wiele osób się na to skarży, więc producenci gry coś powinni w tym kierunku zrobić.

Opublikowano

No niestety, w niektórych miejscach u mnie FPS sięgają 115, a w niektórych 10-20.

Jest to uciążliwe, ale rozwiązania na to nie znalazłam, wiele osób się na to skarży, więc producenci gry coś powinni w tym kierunku zrobić.

Wiele osób skarży się na spadki fps, na ciągłe crashe, na częste dc, na lagi, na queue, a oni mają to gdzieś jak na razie.  ._.

Opublikowano

Mam podobnie, lecz kiedy u mnie spadają fpsy, gra mnie bardziej irytuje jak zaskakuje.

Producenci gry mają nas głęboko w du*ie, ponieważ gra została wypuszczona na rynek Azjatycki 5 lat temu.

Teraz nam, Europejczykom zaczęli wciskać stare gnioty, które już w Azji nie prosperują i nie przynoszą odpowiedniego zysku.

Mogę się założyć że Azjaci, mają jeszcze lepsze gry o których dowiemy się za 10 lat i również będą HITEM w EU jak B&S.

Można już z tego wywnioskować że gra jest na starym silniku, nawet nie wiem czy obsługuje nowego DX.

P.S.

Znalazłem rozwiązanie, skasować grę z SSD i zapomnieć.

Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...