Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z wczytaniem karty graficznej po update win10

TheMadMan9512

Pytanie

Opublikowano

Tak jak w nazwie tematu, miałem dzisiaj bardzo dziwny problem, mianowicie po zakończeniu update w Win10 nagle system przestał mi czytać kartę graficzną. Sprawdzałem w BIOSie - pustka, do pulpitu nie mogłem się nawet zalogować bo miałem czarny ekran, jedyne co pomogło to ... reset (kto by ku*wa na to wpadł..).

Ktoś miał podobny problem? Czemu tak się dzieje? Kiedyś miałem już podobną sytuację (wtedy win8) i sprawę też rozwiązał reset PC.

Co jak co, ale zastanawiam się nad wróceniem do siódemki, tam nie mamy żadnych sesji czy bóg wie czego, start komputera oznacza w istocie uruchamianie się od zera, w przypadku win8+ jest to co najmniej problematyczne (wykrzaczanie się niektórych programów - mało istotne, oraz takie sytuacje jak ta opisana w temacie z uwagi na wrócenie do poprzedniej "sesji" - chodzi o hibernację, bo nie można inaczej wyłączyć systemu). Warto wracać do 7?

Nie wiem czy w dobrym dziale napisałem, mam nadzieję że tak. :)

// Korzystając z okazji, mam jeszcze jeden problem, mianowicie od jakiegoś miesiąca czy nawet dalej wszystkie aktualizacje na 10tce kończą się powiadomieniem

Xha5RUo.png

Co w tym przypadku zrobić?

417711489342956987022.png

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zainstaluj sterowniki. 

Łaskawie może też byś poinformował co masz za sprzęt , z postu wyżej wszyscy g..o wiedzą co masz za grafikę i kompa. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...