Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skyrim - Po instalacji modyfikacji wyskakuje czarny ekran

BlaBli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, niedawno kupiłem skyrima i zacząłem instalować różne mody.
Przy instalowaniu modów czasami mam problem.
Otóż gdy uruchamiam grę po instalacji moda nie pojawia mi się logo Bethesdy i mam czarny ekran.
Po odinstalowaniu moda dalej jest to samo, czasami odznaczając wszystkie mody po kolei udawało mi się i urachamiałem grę.

Ale teraz próbowałem wszystkiego i nic nie działa :(

Pomocy.

CqnjOC8.png

Opublikowano

Black screen.

Mody ściągam z Nexusa i z workshopu.

Nie polecam pobierać z Workshopu. Najczęściej z tego powodu coś nie działa.

Only Nexus kolego :)

Spróbuj odinstalować całego Skyrima i usunąć folder. Pospolicie to: Dysk C--> Program files--> Steam--> Steamapps--> cammon--> Stąd usuną folder Skyrim.

I spróbuj instalować tylko z Nexusa. Nie zapomnij sprawdzać czy mody ze sobą działają. W opisie moda powinno być.

@Edit

Możesz także użyć mangera z Nexusa jeżeli nie umiesz za bardzo ich instalować :D

Opublikowano

Nie polecam pobierać z Workshopu. Najczęściej z tego powodu coś nie działa.

Only Nexus kolego :)

Spróbuj odinstalować całego Skyrima i usunąć folder. Pospolicie to: Dysk C--> Program files--> Steam--> Steamapps--> cammon--> Stąd usuną folder Skyrim.

I spróbuj instalować tylko z Nexusa. Nie zapomnij sprawdzać czy mody ze sobą działają. W opisie moda powinno być.

Dzięki, zrobię tak jak powiedziałeś :)

CqnjOC8.png

Opublikowano

Nie chcę się powtarzać, ale to workshop jest problemem. Jeśli masz czas, to polecam reinstall, usuń ręcznie pozostałości (moje dokumenty, appdata, steamapps). Potem tylko nexus mod manager. Niektóre mody są poza nexusem, ale da się je wgrać za pomocą nmm. Oczywiście możesz wgrywać ręcznie, ale to samobójstwo. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...