Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z drzwiami

Zenon57689

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewien denerwujący problem dotyczący wyważania drzwi przez moby, a konkretnie chodzi o Moshroom doors. Zrobiłem dom w grzybowym biomie (na powierzchni oczywiście), drzwi tylko po jednej stronie więc jak wprowadzi się tam NPC to raczej za bezpiecznie miał nie będzie gdy zombie mu wejdzie do domu. Czy to zależy od rodzaju drzwi czy moby będą mogły je wyważyć?

Opublikowano

Nie zależy to od rodzaju drzwi. Jak chcesz, żeby moby ich nie otwierały to postaw jakiś bloczek.

Drzwi mogą otwierać: Skeletons, Undead Miners, Goblins, Angry Bones, Face Monsters, Possessed Armor, i Werewolves.

Zombie podczas Blood Moon.

Opublikowano

Emo ;x nie prawdą jest to co napisałeś...

1) drzwi mają znaczenie 

2) jest więcej stworów które mogą wywalić drzwi...

teraz jestem zajęty ale potem może zedytuję posta i dopiszę więcej info jeśli nie zapomnę ^_^

jeśli znasz ang. idź na wiki Terrari

Opublikowano

Ja zrobiłem Latającą Wyspę dla NPC grzybowego. Unosi się dość wysoko nad domem i jedzie się tam linami. Zasiałem tam grzybowe nasiona zrobiłem domek. NPC wprowadził się bez problemu i nie nękają go potwory.

9509214106901691244311.png1395334787-U625839.png

|Moderator Terraria||Mpc Champion||Blue Member|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...