Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer Hardcore - Pomysły na rangę.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Jestem właścicielem powstającego serwera ZoneHC, serwera Hardcore,

którego dawno nie było, ponieważ obecni twórcy serwerów idą na pieniądze ($$€€)

i tworzą serwery do dupy. Wszystkie EasyHC, MediumHC, są słabe.
Grałem na wielu ale żaden nie przekonał mnie tak jak stary dobry serwer

hardcore, na którym było ciężko zdobyć Diamentowe Rzeczy, czy enchant. 

Dlatego zwracam się do was. 

Jaki macie pomysł na rangę VIP, żeby nie miała kitów, bo to nie potrzebne,

taka "faworka", "Kupcie vipa dostaniecie seta".

Chodzi mi o rzeczy, które są fajne, ale nie dają zbytnio "pay2win".

Oraz możecie też podesłać wasze pomysły co chcecie, żeby się znalazło na tym serwerze,

bądź czego by nie mogło być.

Pozdrawiam,

TheLord - ZoneHC.

Opublikowano

­Lekko zwiększony drop, prefix, brak bana po śmierci i o 1/4 mniejsze itemki na gildie ;p

Witaj!

Dziękuję za odpowiedź :) 

Lekko zwiększony drop: o 0,2% 0,3%?

Prefix - wiadome.

Brak bana po śmierci - Ujdzie, ale ok.

Mniejsze itemy na gildie - Wg. mnie bardziej pasuje pod eHC, mHC. :)

Opublikowano

Może kit, pod którym dostawałby książki np. z prot II? III i IV to trochę za dużo, jeśli nie chcesz "faworki" :) I szansa na drop faktycznie mogłaby być lekko zwiększona np. w przypadku dropu ogólnego 0.3%, vip miałby 0.4%, a supervip 0.5% :)

Opublikowano

Może kit, pod którym dostawałby książki np. z prot II? III i IV to trochę za dużo, jeśli nie chcesz "faworki" :) I szansa na drop faktycznie mogłaby być lekko zwiększona np. w przypadku dropu ogólnego 0.3%, vip miałby 0.4%, a supervip 0.5% :)

Nie będzie dwóch rang na serwerze. Będzie tylko jedna, którą będziemy chcieli sprzedawać albo za 4 zł SMS albo za 7zł SMS. 

Co do dropu tu już się zgodziłem, a ten pomysł z książkami jest raczej słaby. Nie chcemy żeby był jakikolwiek kit dla VIP'a. Chyba, że użytkownicy forum mają jakiś naprawdę dobry pomysł na kita. :)

Opublikowano

Nie będzie dwóch rang na serwerze. Będzie tylko jedna, którą będziemy chcieli sprzedawać albo za 4 zł SMS albo za 7zł SMS. 

Co do dropu tu już się zgodziłem, a ten pomysł z książkami jest raczej słaby. Nie chcemy żeby był jakikolwiek kit dla VIP'a. Chyba, że użytkownicy forum mają jakiś naprawdę dobry pomysł na kita. :)

Możesz jeszcze dodać brak cooldowanu pisania na chat, lub zmniejszyć go o połowę, a wracając do banów, jak nie chcesz całkiem ich im usunąć to zmniejsz czas bana o połowę ;p

­

j

Opublikowano

Możesz jeszcze dodać brak cooldowanu pisania na chat, lub zmniejszyć go o połowę, a wracając do banów, jak nie chcesz całkiem ich im usunąć to zmniejsz czas bana o połowę ;p

­

Okey, to da się zrobić. Wracając do banów, to w założeniu u mnie miały trwać 1 dzień bądź 12godzin - dla gracza. Która opcja tobie/wam, by się bardziej podobała? :)

Opublikowano

Okey, to da się zrobić. Wracając do banów, to w założeniu u mnie miały trwać 1 dzień bądź 12godzin - dla gracza. Która opcja tobie/wam, by się bardziej podobała? :)

Moim zdaniem jeden dzień dla gracza a dla vipa 12h ;)

­

j

Opublikowano

Ok! To da się wykonać! A wracając jeszcze chwilkę do tego. Czy nie za dużym ułatwieniem byłby UNBAN (ok. 4 zł SMS)?

Oczywiście nie dla cheaterów, ponieważ posiadam własny plugin na Bany.

Nie, nie byłby za dużym ułatwieniem, wszystkie polskie serwery hardcore mają w swoich ofertach unbany za 3,69zł ;p

­

j

Opublikowano

Nie, nie byłby za dużym ułatwieniem, wszystkie polskie serwery hardcore mają w swoich ofertach unbany za 3,69zł ;p

­

Okey, dziękuję. Może ktoś ma pomysł do do zestawu dla Vip'a? :) Jeżeli nikt nie ma, to trudno najwyżej go nie będzie.

Albo jakieś pomysły dot. stricte serwera. :)

Opublikowano

Okey, dziękuję. Może ktoś ma pomysł do do zestawu dla Vip'a? :) Jeżeli nikt nie ma, to trudno najwyżej go nie będzie.

Albo jakieś pomysły dot. stricte serwera. :)

Jak to ma być hardcore to nie powinno być zestawu dla vipa ;p

­

j

Opublikowano

Rozumiem, ale zawsze coś ciekawego, nie typowego można dodać. Dlatego się pytam w wszystkie możliwe sposoby, co by można było dodać BY WAM umilić rozgrywkę na moim serwerze :)

Automatyczne areny 1v1 z jedynym setem 4/3, koxem i dwoma refami ;p

­

j

Opublikowano

Vip: Brak kit vip, możliwość pisania na czacie bez ograniczenia czasowego, większy drop o 0.1%.

Ogólnie to fajnie by było gdyby nie było pluginu na stowniarki bo to psuje klimat, brak komendy /spawn, Ban po śmierci na 2 dni vip na 1, brak tych wszystkich bazarów gigantów i innych gówien, 

O

/V\

/''\

Opublikowano

Takie pytanie jaki drop chcielibyście?

Oczywiście:

Diament, Złoto, Żelazo, Węgiel, Redstone, Lapis :)

Moja Propozycja:

Diament: 0.2-0.3%

Złoto: 0.3-0.5%

Żelazo: 0.8-1.1%

Węgiel- Może z kopalni, huh? :D

Redstone- tak jak węgiel?

Lapis- tak jak węgiel? :)

Czy może coś bardziej łatwiejszego ale nadal trudnego:

Diament: 0.5%

Złoto: 0.8%

Żelazo: 1.5-2%

Węgiel: 3%

Redstone: 2-3%

Lapis: 1,5-2%

Opublikowano

Takie pytanie jaki drop chcielibyście?

Oczywiście:

Diament, Złoto, Żelazo, Węgiel, Redstone, Lapis :)

Moja Propozycja:

Diament: 0.2-0.3%

Złoto: 0.3-0.5%

Żelazo: 0.8-1.1%

Węgiel- Może z kopalni, huh? :D

Redstone- tak jak węgiel?

Lapis- tak jak węgiel? :)

Czy może coś bardziej łatwiejszego ale nadal trudnego:

Diament: 0.5%

Złoto: 0.8%

Żelazo: 1.5-2%

Węgiel: 3%

Redstone: 2-3%

Lapis: 1,5-2%

Niech będzie trudny, ale bez przesady bo nikt nie będzie grał, czasy się zmieniły ;p

Druga propozycja moim zdaniem jest bardzo dobra ;p

­

j

Opublikowano

taka "faworka", "Kupcie vipa dostaniecie seta".

Faworka laughing+emoji.pnglaughing+emoji.pnglaughing+emoji.pnglaughing+emoji.pnglaughing+emoji.pnglaughing+emoji.png

Stary... Dostajesz itemy/sety i rangi bo placisz. Gracz wysyla Ci smsa czy przelew jako dotacje na serwer, a ty decydujesz czy chcesz aby on cos z tego mial, itemy czy rangi sa w formie podziekowania za pomoc finansowa.

@topic

-Zwiekszony drop.

-Inny kolor/format pisania

-Tag

-Mozliwosc kolorowania nicku.

Dodatki kosmetyczne nie daja przewagi, a ludzie na to leca

(przepraszam za brak Polskich znaków)

Opublikowano

Faworka laughing+emoji.pnglaughing+emoji.pnglaughing+emoji.pnglaughing+emoji.pnglaughing+emoji.pnglaughing+emoji.png

Stary... Dostajesz itemy/sety i rangi bo placisz. Gracz wysyla Ci smsa czy przelew jako dotacje na serwer, a ty decydujesz czy chcesz aby on cos z tego mial, itemy czy rangi sa w formie podziekowania za pomoc finansowa.

@topic

-Zwiekszony drop.

-Inny kolor/format pisania

-Tag

-Mozliwosc kolorowania nicku.

Dodatki kosmetyczne nie daja przewagi, a ludzie na to leca

(przepraszam za brak Polskich znaków)

Wiem, ale nie umiałem ująć tego w słowach, dzięki :)

Dzięki za pomysły, a masz może @up pomysły co do rozgrywki? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...