Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Telefon do 1000 zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2 pytania:

1. Widziałem na internecie telefon Xiaomi Redmi Note 2, co sadzicie na ten temat? Warto kupić?

2. Szukam dobrego telefonu do 600, 700 i 900zł (max 1000) ;)

Za pomoc dziękuję

HIsRtAj.png

Opublikowano

2 pytania:

1. Widziałem na internecie telefon Xiaomi Redmi Note 2, co sadzicie na ten temat? Warto kupić?

2. Szukam dobrego telefonu do 600, 700 i 900zł (max 1000) ;)

Za pomoc dziękuję

Trochę nie ogarniam tego przedziału cenowego. 

Według mnie Redmi Note 2 nie opłaca się kupować ze względu na procesor MTK, teraz wychodzi Note 3 ze Snapdragonem 616, który raczej zmieści się w twoim budżecie.

Do 600 złotych masz Moto G 2 gen., później to już Xperia Z/M4 Aqua, może Nexus 5/G2 zależy od okazji :)

lownfast

Opublikowano

Trochę nie ogarniam tego przedziału cenowego.

Według mnie Redmi Note 2 nie opłaca się kupować ze względu na procesor MTK, teraz wychodzi Note 3 ze Snapdragonem 616, który raczej zmieści się w twoim budżecie.

Do 600 złotych masz Moto G 2 gen., później to już Xperia Z/M4 Aqua, może Nexus 5/G2 zależy od okazji :)

Bo nie wiem jakim budżetem będę dysponował.. Dlatego napisałem dp jakich cen. :p

HIsRtAj.png

Opublikowano

Myślę że LG G3 będzie dobrym wyborem.

Xiaomi na ogol sa oplacalne, lg g3 tak jak wyzej, a od siebie to jeszcze huawei p8 lite polece

Nie, nie będzie. Sam jestem użytkownikiem tego szrota i nie polecam go nikomu. G3 jest nieopłacalny kompletnie. P8 Lite także.

LG G2 (32gb)

Z1/Z2

#teams4bal

Opublikowano

w zasadzie wszyscy tak bardzo polecaja tego p8 lite, a nikt nie zauwazyl ze jest to samo pod nazwa honor 4c, tylko w innym opakowaniu

redmi note 3 z snapem 616, lub mniejszy odpowiednik redmi 3, chyba bardziej oplacalnych telefonow nie ma

­

Opublikowano

Jeżeli do 1000 zł to bym się rozejrzał za Nexusem 5.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

@macio443 uzasadnij prosze, bo jestem ciekaw. 

@up

Po pierwsze: ciągłe przegrzewanie się procesora przy normalnym użytkowaniu i to nie jest takie lekkie ciepełko, tylko mógłbyś smażyć na tym jajecznicę. Kiedyś miałem temperaturę na procesorze bliską 100 stopni. Za przyjemnie nie jest. Lagowanie interfejsu... Na stockowym systemie i kernelu potrafi mocno przylagować, a czasem zrestartować telefon. Czas pracy na baterii nie jest zadowalający. Ekran z rozdzielczością 2K jest jednocześnie najmocniejszą stroną telefonu, ale także i prądożerną... Jest to ekran IPS a nie AMOLED, gdzie tylko potrzebne piksele się podświetlają. Snapdragon 801 i 2 gb ramu, ekran QHD i ciągłe lagi. Takie podsumowanie małe. Jakieś pytania? 

#teams4bal

Opublikowano

@macio443 uzasadnij prosze, bo jestem ciekaw. 

Tymczasem ja od kilku miesięcy czekam na uzasadnienie twojej wypowiedzi w sprawie rdzeni w mobilnych procesorach. 

Generalnie nie lubię jak ktoś ciągle próbuje zaistnieć w temacie, o którym nie ma pojęcia. Wracaj moderować komputerki. 

801 to tylko podkręcony 800 i mając na tym rozdzielczość QHD nie da rady pracować, a właściwie nic ona nie zmienia. 

lownfast

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...