Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

VPS - jaki?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://minthost.pl/ Do nauki dobry myślę :).

­

dzięki za odpowiedź :)

mam/miałem mintshosta ale nie do końca jestem z niego zadowolony. Totalna olewka ze strony działu technicznego i za wszytko trzeba dopłacać, nie wspominającą o błędach jakie pojawiają się podczas korzystania z vps.

Powiedz dlaczego zaproponowałeś mintshost? Jakie ma zalety :)

Nadmienię, że posiadałem także vps z exone.pl i tam wszystko było dużo stabilniejsze.

Ktoś jeszcze ma jakąś propozycję?

Opublikowano

Panowie, nie podajecie zadnych konkretow, tak jak sidsid, ciekawy jestem,dlaczego polecacie, macie jakies doswiadczenie z tymi hostami? Bo w google wpisac Hosting Vps to ja tez potrafie D: Ps. Zle widze, czy na vpsach od ovh nie mozna zainstalowac BSD?

Opublikowano

Panowie, nie podajecie zadnych konkretow, tak jak sidsid, ciekawy jestem,dlaczego polecacie, macie jakies doswiadczenie z tymi hostami? Bo w google wpisac Hosting Vps to ja tez potrafie D: Ps. Zle widze, czy na vpsach od ovh nie mozna zainstalowac BSD?

Mam exone pod source i jest ok - stabilnie.

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

kurcze, powiem tak:

Bla Bla ma racje, vps znaleźć to nie problem. Chodzi mi konkretnie o wasze opinie na temat konkretnego vps na którym macie serwer oraz dlaczego zdecydowaliście się na niego i czy kryterium które zdecydowało o wyborze zostało spełnione.

W chwili obecnej miałem 2 vps:

exone - nie do końca byłem zadowolony

mintshost - tak jak wspomniałem reakcja działu technicznego lekko mnie zniechęciła + do tego częste błędy

Więc jeszcze raz proszę o podanie hostingu i dlaczego byście go polecili.

Z góry dziękuję :)

Mam exone pod source i jest ok - stabilnie.

.imaguś a czemu wybrałeś ten hosting? Ile go już masz?

Może ten?

https://www.ovh.pl/vps/

­

DarnoczeG, słyszałem że dobry hosting. Masz tam vps? Są jakiekolwiek problemy? jak wparcie techniczne? Wszystko sam tutaj muszę zrobić (tj. zainstalować debiana, freebsd) czy jest jak na exone (całość podana na tacy)?

L3NY, miałem tutaj vps. Nie wiem czemu ale część rzeczy nie mogłem wykonać z serwerem na tym hostingu, jaką Ty masz o nim opinie?

Opublikowano

kurcze, powiem tak:

Bla Bla ma racje, vps znaleźć to nie problem. Chodzi mi konkretnie o wasze opinie na temat konkretnego vps na którym macie serwer oraz dlaczego zdecydowaliście się na niego i czy kryterium które zdecydowało o wyborze zostało spełnione.

W chwili obecnej miałem 2 vps:

exone - nie do końca byłem zadowolony

mintshost - tak jak wspomniałem reakcja działu technicznego lekko mnie zniechęciła + do tego częste błędy

Więc jeszcze raz proszę o podanie hostingu i dlaczego byście go polecili.

Z góry dziękuję :)

DarnoczeG, słyszałem że dobry hosting. Masz tam vps? Są jakiekolwiek problemy? jak wparcie techniczne? Wszystko sam tutaj muszę zrobić (tj. zainstalować debiana, freebsd) czy jest jak na exone (całość podana na tacy)?

L3NY, miałem tutaj vps. Nie wiem czemu ale część rzeczy nie mogłem wykonać z serwerem na tym hostingu, jaką Ty masz o nim opinie?

Robiłem już serwery na tym vps i nie narzekam. Skoro jesteś taki wybredny to nigdy nie znajdziesz odpowiedniego :) Nie no z mojej strony mogę ci polecić exone. Zrobisz jak będziesz uważał ;)

Opublikowano

Robiłem już serwery na tym vps i nie narzekam. Skoro jesteś taki wybredny to nigdy nie znajdziesz odpowiedniego :) Nie no z mojej strony mogę ci polecić exone. Zrobisz jak będziesz uważał ;)

Nie jestem wybredny :) tylko na exone 2 razy serwer padł z niewiadomych przyczyn. Później próbowałem na mintshost i wg mnie exone ma łatwiejsze zarządzanie od strony serwera.

Dziś wg mnie:

mintshost < exone

0:1

Opublikowano

Niedługo 3 msc, sprawdź sobie opinie mintsa, przy niektórych atakach wkręcają fajne bajeczki.  :lenny:

Opublikowano

Niedługo 3 msc, sprawdź sobie opinie mintsa, przy niektórych atakach wkręcają fajne bajeczki.  :lenny:

Mintshost odpada ;) Posiadają milion powodów aby zablokować Ci dostęp do usługi, czym mnie zrazili ;)

Może skuszę się na exone, ale brać tą najtańszą opcję, czy jak? :D

Opublikowano

Mintshost odpada ;) Posiadają milion powodów aby zablokować Ci dostęp do usługi, czym mnie zrazili ;)

Może skuszę się na exone, ale brać tą najtańszą opcję, czy jak? :D

Ja miałem najtańszą opcję exone i chodziło naprawdę dobrze. Miałem do testów podpięte 2 osoby nie było lagów i serwer chodził płynnie. Do nauki najtańsza opcja myślę że jest ok.

Mintshost właśnie zblokował mi vpsa ^^ powód póki co nie znany.

Opublikowano

A ja polece minthosta, jeżeli potrafisz dobrze skonfigurować maszyne, to na 100% nie będziesz miał żadnych problemów na MH. Dodatkowo pod względem cena - wydajność biję exone na głowę.

Opublikowano

A ja polece minthosta, jeżeli potrafisz dobrze skonfigurować maszyne, to na 100% nie będziesz miał żadnych problemów na MH. Dodatkowo pod względem cena - wydajność biję exone na głowę.

No aż o 7zł taniej, napisz do nich z większym problemem na support to będą Ci wkręcać że to Twoja wina.

Opublikowano

No aż o 7zł taniej, napisz do nich z większym problemem na support to będą Ci wkręcać że to Twoja wina.

W tej kwestii się nie wypowiem, bo nigdy nie miałem do czynienia z supportem. 

Exone kiedyś też niezłe cyrki odwalało jeżeli chodzi o support, a jak jest teraz to nie mam pojęcia.

Opublikowano

dzięki za odpowiedź :)

mam/miałem mintshosta ale nie do końca jestem z niego zadowolony. Totalna olewka ze strony działu technicznego i za wszytko trzeba dopłacać, nie wspominającą o błędach jakie pojawiają się podczas korzystania z vps.

Powiedz dlaczego zaproponowałeś mintshost? Jakie ma zalety :)

Nadmienię, że posiadałem także vps z exone.pl i tam wszystko było dużo stabilniejsze.

Ktoś jeszcze ma jakąś propozycję?

Co do mintshosta się wypowiem, mam w ofercie zakupiony VPS u nich, znajomy robił na nim serwer, wszystko śmiga bez problemu.

Nie ma problemów z odpowiedzią z ich strony, szybka pomoc, nie trzeba dopłacać do niczego.

Jak się nic nie psuje to nie ma co narzekać :D

Już chyba trzeci miesiąc jest VPS i jeszcze nie było problemów nie do rozwiązania dość szybko.

Mam tak samo u nich hosting WWW i też nie ma problemów :D

Opublikowano

Na początek polecę Ci Exone jest to najrozsądniejszy wybór.

Miałem kilka serwerów na mintshosta i Exone. Wielkiej różnicy nie ma jeśli chodzi o sprzęt ale w exone zdecydowanie na + support.

zQJdyie.gif

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i pomoc w wyborze :)

wybrałem mintshost mimo, że wcześniej miałem do tego hostingu "ale"

do zamknięcia!

Opublikowano

support minthostu jest owszem leniwy ale jeżeli już odpiszą to pomogą, niejednokrotnie reinstalowałem system i ustawiałem ip/netmask oraz dns'y, ale co do maszyny to polecam na początek vps od nich , niema żadnych błędów , jeżeli potrafisz skonfigurować maszyne to będzie działać 

edit/ co do exone , mam tam serwer www już od kilku miesiecy i szczerze średnio mnie zadowalają, często padają im serwery strony offline wraz z główna exone

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...