Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Moja Opinia] BlazingFast.io

VMWare

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

logo.png

Witam,

Wiele osób traktuje firmę BlazingFast.io jako kolejny hosting bez zabezpieczeń. Widziałem wiele komentarzy typu :

- "zabezpieczenia takie jak mintshost",

- "nie radzą sobie z atakami",

- "ddosy",

- "slabe zabezpieczenia" etc.

Chciałbym pokazać wam, że administratorzy tego hostingu są mili i pomagają nawet przy każdym ataku. Każdemu może się zdarzyć, gdyż "hakerzy/programiści" piszą coraz to nowsze skrypty, które maja na celu destabilizację usług konkretnych osób. Tutaj przychodzę z szeregiem informacji, które pozwolą odmienić Ci zdanie na temat tego hostingu.

Każda nowa metoda, ataki aplikacyjne, exploity etc. są dodawane coraz szerzej do filtrów voxility oraz filtrów własnych stworzonych przez BlazingFast.io. Wycięcie takiego ataku to kwestia około kilku minut z podaniem szczegółowych danych takich jak tcpdump stworzyony do pliku z rozszerzeniem .cap i przesłanie technikowi.

Wiele firm takich jak np. ovh zachwala swoje firewalle, które są dobre po odpowiednim skonfigurowaniu właściciela dedyka. Znajdziemy tutaj jedno ale! OVH nie filtruję ataku dwukierunkowego oraz przez 24/7 dla defaultowych usług. VPS w OVH nie są objętym filtrem Anty-DDOS PRO, który dyskwalifikuję te VPS.

Dlaczego dyskwalifikuje?

Choćby wpiszmy frazę "ovh dropper" w google i wyszukajmy informacji na ten temat. Wiele stresserów posiada takie metody, które z grubej rury przechodzą przez 4 stopniowy VAC w ovh i wykładają serwer vps.

Czemu ja piszę o OVH, jeżeli reklamuję blazingfast.io? 

Gdyż chciałbym pokazać, że dołożenie kilku złotówek na serwer w blazingfast.io da Ci swobodę i 24/7 ochronę ataków. BlazingFast.io oferuję szybszy support niż firmy takie jak ovh, hosteam.pl i porównywalną ochronę anty-ddos.

W hosteam.pl musiałem czekać od 5 do nawet 10h na odpowiedź, a w blazingu to zdarza się nawet od 10 minut do nawet 2 godzin (zawszę jest prędzej odpowiedz niż 2 h).

W hosteamie miałem sytuację, która doprowadziła mnie do szału. Otóż utrzymywałem na jednym z serwerów openvz swój serwer głosowy, który został zaatakowany z serwera net-speak (vps). Po konsultacji z hosteamem, otrzymałem wiadomość, że ataku żadnego nie było. Na drugi dzień akcja się powtórzyła, a ja czekając (kamper ^^) z włączonym SSH oczekiwałem na nadchodzący atak. Po mozolnym oczekiwaniu zobaczyłem atak z adresacji net-speaku 178.217.189.x, ale stwierdziłem że ten atak to spoofing. Atak trwał już około 5 minut i postanowiłem zablokować przy pomocy iptablesa dany adres i okazało się, że lagi serwera ustały. Wtedy skonsultowałem się z administracją net-speak, która potwierdziła powyższą sytuację i przeprosiła za zaistniałą sytuację. Oczywiście miałem, już dosyć hosteamu więc uciekłem.

^ Powyższa sytuacja miała miejsce kilka miesięcy temu związana z atakiem z serwera net-speaku na nasz serwer.

Alternatywą dla hosteamu jest net-speak, gdzie Pan Mariusz szybko reaguje na ataki.

Ale już znaleziono następną alternatywę, gdzie nasz serwer supportu padł.

Net-Speak.pl - serwer nam wywalili.
http://screenshot.sh/oBKpGb9mM6riM
http://screenshot.sh/oB524nyKY3htm
http://screenshot.sh/m9kzceKN55HtK
22.01.2016

Aktualnie usługi migruję na blazingfast.io, gdyż chyba jedyni z nich przy tanich kosztach mogą zapewnić ochronę przed różnymi atakimi i nie zlewają użytkowników.

Pozdrawiam i życzę miłego korzystania z usług blazinga.

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano

Oj zdziwisz się jak szybko zmienisz hosting, blazing wiele obiecuje, mi także obiecywali a było jak było.

W hosteam dziś cały dzień były problemy i nie dotyczyły tylko ciebie ale połowy sieci tej serwerowni.

Nie bronię ani nie popieram twojej decyzji ale to co napisałeś wygląda jak zwykłe smarowanie na rzecz blazingfast.

Opublikowano

Ciekawie opisane, lecz Blazing położyło się stwierdzeniem "Proszę zmienić dostawcę na lepszego..." w sytuacji gdy dostawali większe ataki.

Pracowałem kilka razy podczas zleceń na ich maszynach i do funkcjonowania nie mam większych zastrzeżeń, ale ochrona zostawia wiele do życzenia.

Opublikowano

Chciałbym jeszcze do tego dodać że na Blazingu stoją takie serwery ts3 jak ts-lol oraz blackteam.

/Neutral.

Opublikowano

Chciałbym jeszcze do tego dodać że na Blazingu stoją takie serwery ts3 jak ts-lol oraz blackteam.

/Neutral.

A ja dodam ts3-palarnia.pl , pol-speak.pl , ts69.pl na hosteamie. Co do blazingfasta to się na nich już zawiodłem co 2 dni pakiety po 15/25% odpowiedz od supportu ataki z Chin :)

Opublikowano

Oj zdziwisz się jak szybko zmienisz hosting, blazing wiele obiecuje, mi także obiecywali a było jak było.

W hosteam dziś cały dzień były problemy i nie dotyczyły tylko ciebie ale połowy sieci tej serwerowni.

Nie bronię ani nie popieram twojej decyzji ale to co napisałeś wygląda jak zwykłe smarowanie na rzecz blazingfast.

Za cenę kvm miałbym openvz w hosteam z mniejszym łączem.

Nic za to nie dostaję.

Ciekawie opisane, lecz Blazing położyło się stwierdzeniem "Proszę zmienić dostawcę na lepszego..." w sytuacji gdy dostawali większe ataki.

Pracowałem kilka razy podczas zleceń na ich maszynach i do funkcjonowania nie mam większych zastrzeżeń, ale ochrona zostawia wiele do życzenia.

Wcześniej filtrację permanentną można było uzyskać przez kontakt z supportem, teraz jest to już wbudowane w panelu usługi.

Ciekawie opisane kolego ale co do blazingfasta miałem kilka dni temu tam serwerek padał jak mucha blazingfast nie potrafił pomóc polecam ci zmienić na net-speak lub SoftLayer

Net-speak też padał jak mucha wczoraj. (60% + wywalanie maszyny)

A przy włączonym permanentnym modzie = 0 ataków.

/Neutral.

Potwierdzam.

A ja dodam ts3-palarnia.pl , pol-speak.pl , ts69.pl na hosteamie. Co do blazingfasta to się na nich już zawiodłem co 2 dni pakiety po 15/25% odpowiedz od supportu ataki z Chin  :)

Nie odnotowałem żadnego wzrostu pakietów na moim serwerze...

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano

Blazingfast to chyba w obecnym czasie najlepiej funkcjonująca firma hostingowa którą można zobaczyć na Polskim rynku. Szybki support, szybkie blokowanie ataków. Nie rozumiem ludzi którzy piszą brednie typu "testowałem vpsa przez pare dni" a takowej rzeczy nawet nie miało miejsca. Mój serwer także stoi i stoi bez zastrzeżeń. Jeszcze raz to napiszę - POLECAM.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...