Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Unity array ze skryptami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam sobie utworzoną tablicę w której są skrypty 

public MonoBehaviour[] BuildingList;

I teraz jak się odwołać do zmiennej, lub funkcji która znajduje się np w skrycie z pierwszego indexu.?

BuildingList[0].Name;

Nikt nic nie wie ? Chodzi mi o to że nie mogę się odwołać w żaden sposób do funkcji w skrypcie z tabeli. Próbowałem już z wielona typami danych ale ten sam efekt. Lub jak prze konwertować to na klasę ? 

Opublikowano

Pamiętam jak się śmiałeś z mrufkoporadników i rzurkoporadnika. A teraz to widze, że jak trwoga to doboga. Ale wiesz co? Pomogę ci. Mimo wszystko pomogę. BuildingList[0].SendMessage("NAZWAMETODY"); albo BuildingList[0].Invoke("NAZWAMETODY", pojakimczasie);

I jeszcze jak chcesz do ja kiegoś pola w tej klasie to sorry, ale en kapsu lacja kodu i muta tory i akce sory.

Opublikowano

Pamiętam jak się śmiałeś z mrufkoporadników i rzurkoporadnika. A teraz to widze, że jak trwoga to doboga. Ale wiesz co? Pomogę ci. Mimo wszystko pomogę. BuildingList[0].SendMessage("NAZWAMETODY"); albo BuildingList[0].Invoke("NAZWAMETODY", pojakimczasie);

I jeszcze jak chcesz do ja kiegoś pola w tej klasie to sorry, ale en kapsu lacja kodu i muta tory i akce sory.

Przez SendMessage da się podać normalnie parametry do funkcji? Coś ala BuildingList[0].SendMessage("info(all)");?

Lub jak w inny łatwy sposób odczytać w pętli jedna zmienna z kilku skryptów? Wielkie dzięki za pomoc. Kiedy się śmiałem? o.O :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...