Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z biciem na serwerze Minecraft na moim komputerze.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałem sobie zagrać z kolegą w minecrafta na serwerze postawionym na moim komputerze. No i taki mamy problem, że są takie olbrzymie lagi. Spawnuje się pod ziemią, później z niej wychodzi, nie widzi mnie a ja go widzę, zabijam go i dopiero po 5 minutach u niego widać że go zabiłem. Albo on mówi że sobie gdzieś chodzi a u mnie na ekranie stoi w miejscu. I jeszcze wiele innych przeróżnych problemów... Dodam, że mam bardzo dobry komputer, internet 50 mb/s, i jak stawiam serwery do innych gier to są pingi 10-15 i 0 lagów. O co tu może chodzić? Stawiam serwer na hamachi. 

A i jeszcze nie widzę logów w konsoli ani nic.. Biały ekran w konsoli

Opublikowano

Na serwerze są jakieś pluginy ? Ile przepisałeś ramu na serwer ?

O

/V\

/''\

Opublikowano

..Czysty serwer, nie wiem ile ramu po prostu uruchonilem serwer

@EDIT: nie wiem kto tu zmienił nazwę na problemy z biciem, bo tu nie chodzi o to, tylko chodzi o lagi... Bicie to poboczna sprawa

Pasjonat
Opublikowano

Rozumiem, że nie tylko u Ciebie, ale również u Ciebie są lagi? Podaj specyfikacje komputera. Jaki masz upload?

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

To nie ma znaczenia jaki mam upload czy coś... w wszystkich innych grach wszyscy mają u mnie po 10 pingu, przy 10 osobach na serwerze, wiec to na pewno nie wina mojego internetu. Tak, tutaj i tutaj są lagi. Dodam że serwer ma full tych kresek zielonych i my na serwerze też.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

może pvp całkowicie na serwerze masz wyłączone ? masz jak nie to odp

Nie no wy to po prostu nie potraficie czytac... to nie przez serwer, nawet tu nie chodzi o zadne bicie tylko to że nie poprawnie serwer odczytuje pozycje graczy itp, zamraża postacie, spawnuje pod ziemia itp.. ogólnie wariuje

Opublikowano

jakie dzieci tobie piszą masakra......

czy wersja serwera to 1.8.x ? albo 1.8 ?

bo ja weszłem na jakiś serwer i tam było m.in problemy z biciem .... był na 1.8 spigocie uderzyłem moba i poleciał 10 chunków/s

co do silnika masz bukkit/ spigot czy tradycyjny minecraft server vanilla ?

zalecam bukkit /spigot 

albo na hamachi (udostępnij świat w sieci lokalnej)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...