Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Void czy PL?

Neonowyx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym zacząć przygodę z Elswordem ale nie wiem co wybrać, czy grać w polskiego elsworda czy w tego Voida ? 

ile jest ludzi na polskim elsword a ile na Void :) 

Opublikowano

Na PL gra malo ludzi i bardzo trudno kupic cokolwiek + drogie ceny itp

Na Voidzie natomiast sa zacofani z update, ale czesto nadrabiaja eventami i za jakiś czas gonia z updatami ;^)

Polecam Ci Voida, bo duzo ludzi, duzo itemow do kupienia i niskie ceny.

tumblr_ok78drcWS41vehwx3o1_500.gif

Opublikowano

To co za problem przerwać i skasować? :) osobiście nie polecam ani PLa ani Voida. PL jak było mowa mało ludzi (wina Voida) co załamało rynek, ale wyższe ceny avków czy czego tam oznaczają też wyższe ceny podstawowych przedmiotów więc to tak jakby nic się nie zmieniło. Void może i dużo ludu, ale zacofanie, chamskość graczy (o dziwo gorsza niż na PLu), a co najważniejsze, wszystko jest tam tak łatwe i proste że gra nudzi się do krótszym czasie, dosłownie 0 poziom trudności, jeszcze z 1-2 update'y i na Voidzie wszyscy będą dostawać zwoje +20 za pogranie 10min. Ja polecam KR (wiadomo dla czego, cena konta ok 50zł), lub NA (taki PL z większą ilością graczy i niższymi cenami).

1461820_551788328241435_517423891_n-272x

Opublikowano

@Up Zacofanie? Fakt, ale nadrabiaja eventami i jak juz daja update to przeganiaja wszystkie serwery ;^)

Chamskosc? Nie spotkalem od kilku miesiecy czego takiego ;p

Łatwe? Owszem, ale to chyba na plus przypominam, ze to prywatny serwer (jedyny) i grajac juz rok jakos mi sie nie znudziala i 3/4 graczom.

+20? Chcialbym, ale jest to nie mozliwe ;( Void nie bedzie taki glupi i nie zrobi czegos takiego, aby zniechecic graczy. Jak juz to bedzie zachecac masa ciekawych eventow, updejtow i innych rzeczy, ktore wymysla. Void nie jest taki latwy jak myslisz, zeby osiagnac przynajmniej +10, to jest juz wyzwanie. Wendax nie grasz juz od jakiegos czasu, a wypowiadasz sie nie wiedzac co tam sie dzieje. Nie rozumiem Cie ;/

Opublikowano

Pomijając aktualnie wprowadzone weapy +10 za free dla każdego

mvx5Zdt.png

To dobycie +10 i tak jest proste, grałem może z miesiąc na voidzie, a dałem radę uzbierać na tyle kasy (z sprzedawania praktycznie śmieci, + jakieś tam zwoje, acc i inne trochę droższe przedmioty) i uzbierało się sporo kaski, to naprawdę taki trudne? Czy po prostu ja potrafię grać... pominę nędzny poziom pvp (czyt. top 20 to 17 DiE), a tego co niby był na tym #1, pokonałem w 30s moim BMem... wiec... nie wmawiaj mi że Void nie jest dziecinnie prosty, z serwerów typu super easy rzadko kiedy jest zabawa. Z grania na medium/hard przynajmniej jest zabawa i jest ta satysfakcja że zrobiłeś coś samemu, a nie dostałeś to w 5min za free.

Breejgi, może nie gram, ale logi czytam :)

@EDIT: Zapomniałem dodać, że Void jest pełen cheaterów :)

Opublikowano

Okej, więc zaczynamy.

To eq +10 jest tylko dla osób expiących, aby milej im się expiło i nie musieli wydawać kasy na nie potrzebne rzeczy, więc Twój argument jest tutaj inwalidą, bo sądzisz, że ktoś będzie używał na 80lv broni, która jest na 55? Tutaj masz skirna z bronią +9 na 70lv różnica 1,3 i 1,7k jest wielka, a to tylko broń +9 i jeszcze na 70lv.

sssjpg_snawshw.jpg

+10 nie jest tak łatwo uzbierać i trzeba się starać, bo już nie kosztuje 1-2b, tylko 5b+, więc wiesz ;^)

Nie wiem co z tym pvp dalej masz, ale to co mówisz jakoś mija się z prawdą, ale ty wiesz lepiej jak jest szczególnie, że nie grasz ;^)

Void nie jest wcale taki prosty. Prócz darmowych avków i acc, które dają tylko wygląd i niezbyt dobre staty, to nic takie ciekawego nie dostaliśmy (fluory? zwoje jakiekolwiek? ice burnery? Fossile?) Jedynie co dostaliśmy to rekompensaty, ale to akurat bardzo miło z ich strony, że jakoś próbują naprawić swój błąd.

Void jest serwerem medium i czytając tylko logi możesz sobie to inaczej zinterpretować, ale liczy się praktyka jak to wygląda w grze, a nie tylko co jest napisane.

Opublikowano

Void medium? Chyba jak skończyłem na nim grać to poziom trudności się zmienił... nw jak można nazywać priva medium kiedy dostaje się na nim wszystko za free i jest tak prosty, że 5-latek przejdzie henira w 10min solo.

Opublikowano

Nie no taką dyskusję będziemy ciągnąć w nieskończoność i nie ma sensu Ci tłumaczyć czegoś już x raz, bo i tak będziesz na nie i będziesz wiedział lepiej.

Jeżeli chcesz coś jeszcze napisać, to pisz mi na PW.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Void zaczyna być najgorszym serverem:
- Nieustanne bugi (czyt. tablica nigdy nie działa jak powinna po patchu dziala 1-2 dni)
- 90% jak nie wiecej uzywa hackow
- Ogromna ilośc tzw. scammerow
- Eventy nie są jakieś wow, głównie najlepsze dla hackerów.
- Na update czeka sie dość troche czasu
- "Team" voida jest malutki i rzadko kiedy sobie z czymś bardzo dobrze radzi
- Nie banują hackerów
- Drop z burnerow jest troche dziwny bo możesz dostać pod rząd peeeełno najlepszych rzeczy a mozesz wydac 50x wiecej i nic nie dostac(ale to nie tylko na voidzie w sumie)
Sa tez plusy:
- ludzie ktorzy nie spedzaja duzo czasu na gry tez moga sie pobawic
- nie jest az tak bardzo p2w
- void jest easy

Moge w niektorych kwestiach sie mylic wiec prosze o poprawe a nie najezdzanie na mnie :^)

Szczerze polecam juz bardziej NA lub nawet niemiecki server

Opublikowano

FadeInto świetnie wszystko pisałeś :D zwłaszcza "-". A "Void jest easy" dałbym raczej do neutralnych bo to i + i -, dla dzieciaka prosta gra jest najlepsza :), wyjadacze raczej wolą jakieś wyzwanie lekkie, a nie walenie głową w klawiaturę.

Osobiście na niemca często patrzeć nie mogę, bo mnie oczy bolą (pominę ten ich dubbing ._.) dlatego zamieniłbym DE na KR, zwłaszcza że teraz konto na KR kosztuje ok 40zł :/

Opublikowano

Void bo na Pl jest z Gameforgesyfem 

Można pobrać bez gameforgesyfu, lub po prostu zaraz po instalacji go usunąć.

Gadacie, ja tam gram z ekipą na pl'u i jest fajnie xD

Dla niektórych to, że jest mniej itemków i są wyższe ceny to są plusy. Trudniej coś osiągnąć, większa satysfakcja ;d

giphy.gif

Opublikowano

jeżeli chcesz od tak o sobie pograć to śmiało PL. Jeżeli chcesz coś osiągnoć to tylko Void.

A nie na odwrót? xD

Opublikowano

Nie bo na PL słabo z comunity wgl brak sensu tam grać bo na end game nie masz z kim grać. na Void jest 10x wiecej ludzi więc to mówi samo za siebie :)

Opublikowano

Pograć od tak sobie to można na Voidzie, bo jak ty to mówisz "end game" i osiągniecie wszystkiego to kwestia 1 dnia.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...