Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Wybór championa

wrobelekkox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zeszły sezon (5) skończyłem w dywizji S4. Kolega polecił mi, abym wybrał swojego tz. Maina. I w tym problem. Jakoś nie śpieszy mi się grać tylko jednym championem, ponieważ szybko mi się nudzi :/ Proszę was o pomoc w wyborze właściwego dla mnie championa ( wiem, że to powinno być indywidualnie i samemu wybierany champion, ale ja nie mam pomysłu)

Wskazówki: Postac ma być: Tanky, minimum na 2 linie, sporo bić i najwqżniejsze powinna być ciekawa.

Dam naj i limit lajków w profilu jeżeli dana postać mi się spodoba :D

Pamiętajcie na S4 :)

Opublikowano

Irelia

Możesz nią śmigać po topie/midzie nawet czasami jungle i nikt Cię nie zatrzyma w tej dywizji jeśli ją opanujesz. Bije bardzo dużo,jeśli wejdzie combo z masterką Thunderlorda (Grasp też mile widziany na niektóre match upy) po stunie to ... takiego bursta,że Boże uchowaj. Zbierasz trinity,reszta itemów jest tanky,czasami opłacalny też jest botrk,jednak jest coraz rzadziej widywany,bo trinity -> tanky itemy -> Sterak's Gage w zupełności wystarcza. Zależy co masz na myśli,że ma być ciekawa ^^ Jeśli nie Irelia warto też spojrzeć na Renektona,lecz wydaje mi się,że opanowaną Irelią zajdziesz nie tyle co dalej,lecz szybciej :)

Opublikowano

Tahm Kench. 

Dobry Top, jungle, rewelacyjny support. Jest strasznie tankowny. Do tego robi spory dmg. 

1. Tarcza

2. Regeneracja HP z pasywki

3. Ratuje tyłek pożeraniem

4. Dobry engage

5. Ulti

Opublikowano

Jak grajac tankiem ma byc ciekawie , postacie typowe tanki mi przynajmniej sie nudza po wbiciu okolo 150k maesterii . Kazdemu bedzie pasowac co innego , Zeby bylo bardzo ciekawie powinnes zaczac grac cos pod AP. Te postacie sie nie nudza. A tak to strzelalbym w cos fighter/tank zebys mial troche przyjemnosci z gry.

Darius , Fiora , Heca , Gnar ciekawy tez. Jax , Lee sin . Olaf , Pantheon , Riven,Trynda , Voli , Wukong alb Yasou. Moze cos wybierzesz.

Z tym ze : darek i Pantheon z czasem ci sie znudzi , Fiora moze mniej. Heca i reszta raczej fajna . Powodzenia.

Mainowanie postaci na s4 sobie odpusc. Jak bedziesz w wyzszym goldzie /niska platyna to bedziesz znal gre na tyle zeby sobie wybrac co lubisz.

Chociaz i ostatnio trafilem w niskiej platynie dziecko 15 letnie ktore mialo prawie zerowe pojecie o grze farma 30 w 20 min smiechlem  , nie zebym mial cos do wieku. No chyba ze trolowala specjalnie ta linie.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Spoko , chociaz z drugiej strony przechadzac przez silver /gold wiekszosc ludzi idzie pod kille bo mysla ze wtedy wygraja gre a roznie to bywa. Dlatego tankowate postacie mile widziane zawsze, jak sa 2 tankowate w teamie to juz polowa sukcesu . Bo duzo zalezy od tankow wlasnie , wiele ludzi na low elo fokusuja co sie da :P W tf najlepiej to widac jakie bledy sa . Jeszcze moze Mundo fajny tank ktory moze odmienic cala gre dobrze grany. Testuj , probuj, czytaj o postaciach ale przede wszystkim trening to podstawa , stawiaj na praktyke bo nic nie zamieni ilosci spedzonych godzin . Takze przedewszystkim grac duzo , jak chcesz gdzies wyzej dojsc. Powodzenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...