Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stawianie serwera na kompie - opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przegladajac forum, nie zbardzo znalazlem odpowiedzi ktorej szukalem.

A wiec, robie posta i szukam waszej wlasnej opini (mam nadzieje ze probowaliscie to sami)

1. Stawianie serwera na komputerze --> czy komputer by wytrzymal +1000 ludzi? Czy tutaj chodzi o ilosciu RAM, typu Procesora, czy czegos innego? 

----- Pewnie duzo z was napisze ze nie ma co stawiac cos na komputerze, po serwer padnie godzine po starcie. Tylko, (powiedzmy) dlaczego jezeli ma sie komputer x3 lepszy niz dedyki ktore prezentuja dzisiejsze serwery - w czym byl by problem?

----- Czy gdyby skonfigurowalo sie komputer tak jak dedyka - w czym byl by problem?

2. Stawianie serwera na router --> czy router by wyrzymal +1000 ludzi?

(Czy numerek 1 i 2 lacza sie razem?)

3. Czy ktos z was stawial jakis serwerek na tych opcjach? Dla kolegow, do BETA test, czy dla graczy? 

----- Jakie problemy mieliscie z tymi opcjami?

Opublikowano

1. Ram, procesor i dysk to co musisz mieć w miarę dobrego

2. To już zależy od routera, może śmigać ale mogą być obciążenia.

3. Stawiałem serwer dla kolegów ok. 25. Przeznaczyłem 2gb ram a komputer nie jest zbyt mocny ale grało się przyjemnie.

Dziekuje za odpowiedz.

Jak myslisz, ile RAM jest potrzeba do +1000? 

Opublikowano

Proszę oto moja litania  :v  :v  :v parametry na 500-800 osób

-16gb ram minimum / 1gb około 10 osób

-Procek minimalnie 4x2.5 / 2x.30 około 10 osób

-Łącze tak minimalnie wyjebane najlepiej z chin

-Dysk hmm 2TB myślę spoko

Jeżeli chodzi o stawianie na PC to musisz też ponieść koszty odpowiedniej płyty głównej 

Opublikowano

znajdź jakiegoś dedyka w miarę git i zobacz parametry, porównaj i dostosuj ram. pamiętaj, że jak za dużo dasz niż możesz to będą lagi. np max 2gb ram a dasz 1gb lub więcej to pograne ;D

Dzieki bardzo :) jestem na telefonie to mam nadzieje ze lajki wam poszly hehe. Oki, z pc ktory ma 64 gb ramu ile bede mogl dac?

I @Trecu™ jakie to beda wydatki? Ile liczymy k ;p

Opublikowano

20gb mowisz, a jak mamy zamiare miec wiecej ludziska na serwie? :p

I jeszcze nie dorwalem, pracuje na innym ale chce zainwestowac w cos silnego i prawdo podobnie tylko zeby serwer na nim stal. Chce sie upewnic za nim cos kupie :3

Opublikowano

Ram musisz naprawdę mieć dużo. Nie wiem czy się opłaca...

Już lepiej chyba poszukać dedyka. Chyba, że finansów nie ma to nie ma serwera. ;)­

Opublikowano

Sa zawsze sa hehe ;p dobrze dzieki za odpowiedzi, bede musial nad tym pomyslec i to ostro. Up i x2 up macie jakies stronki czy nazwy procesorow czy cos tam kolwiek zeby mi pomoc? Chcial bym wiedziec co dokladnie jest potrzebne :)

Opublikowano

Sa zawsze sa hehe ;p dobrze dzieki za odpowiedzi, bede musial nad tym pomyslec i to ostro. Up i x2 up macie jakies stronki czy nazwy procesorow czy cos tam kolwiek zeby mi pomoc? Chcial bym wiedziec co dokladnie jest potrzebne :)

http://minthost.pl/

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...