Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Malo fps

Kapilek122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój laptop : i5 4200u, Nvidia geforce 720m(2gb ), 8gb ram. I na low ustawieniach mam okolo 20fps, czy to normalne? Dodam, ze mam duze zuzycie procesora gdy jestem w grze 90%, dzieje mi się to tylko tutaj . Proszę o odpowiedź.

Opublikowano

@Kapilek122

Ja mam podobnie na 2 kompie tylko procek core i3 1.4 GHz, grafa ta sama, 8 gb ram, a kompa mam z Asusa + jest ice cool, czyli zwiększone chłodzenie i mam w grze do 80*C, ale gram bez lagów :D

Live a life you'll remember.

Opublikowano

@Kapilek122

Ja mam podobnie na 2 kompie tylko procek core i3 1.4 GHz, grafa ta sama, 8 gb ram, a kompa mam z Asusa + jest ice cool, czyli zwiększone chłodzenie i mam w grze do 80*C, ale gram bez lagów :D

To nwm co jest  sterowniki mam aktualne itp, więc nwm w czym jest problem :)

Opublikowano

W sumie ostatniego formata miałem ponad poł roku temu  :D

no twój procesor nie powala taktowaniem więc.... , do tego to laptop , problem może być że jest zakurzony i może temeratury przeszkadzają, ale i tak procek jest słaby 

na turbo 2.6 taktowanie, sprawdz w ogóle czy ci się to turbo odpala w procesorze podczas grania... Ludzie jeszcze pisali że ogólnie mają lepsze procki i tez mają mało fps, podobno wina silnika gry, więc możliwe że ciebie też dotkną ten problem , najlepiej sformatuj kompa i sprawdz jak dalej to samo to poczekaj na update/

Opublikowano

no twój procesor nie powala taktowaniem więc.... , do tego to laptop , problem może być że jest zakurzony i może temeratury przeszkadzają, ale i tak procek jest słaby 

na turbo 2.6 taktowanie, sprawdz w ogóle czy ci się to turbo odpala w procesorze podczas grania... Ludzie jeszcze pisali że ogólnie mają lepsze procki i tez mają mało fps, podobno wina silnika gry, więc możliwe że ciebie też dotkną ten problem , najlepiej sformatuj kompa i sprawdz jak dalej to samo to poczekaj na update/

A jak to sprawdzić, czy mi się odpala turbo?Zielony jestem trochę w tym sprawach

Opublikowano

A jak to sprawdzić, czy mi się odpala turbo?Zielony jestem trochę w tym sprawach

pobierz cpu-z i obciąż komputer jakąś dobrą grą zeby procek miał 100% wykorzystania i sprawdz  na cpu-z taktowanie pod obciążeniem i zobaczysz czy ma mniej wiecej 2600mhz jeśli tak to turbo działa . ale raczej pod obciążeniem ci się automaycznie włącza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...