Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Projekt Itemshop - SmartCraft 2.0

raxon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

smartcraft1.png

SMARTCRAFT

2.0

Witajcie ponownie :) pewnie wielu z was zastanawia się dlaczego nowy temat i nowa wersja?

Odpowiedzi jest kilka, poprzednia wersja jest lekko zbugowana i kod nie był w pełni użytkowy co przekładało się na dalsze problemy z działaniem...

Teraz pora na kilka nowowści co w wersji 2.tak więc od początku:

Do wyboru 3 różne pakiety dostępne w zależności od potrzeb:

[Darmowy]  >>  [+ Pakiet Premium]  >>  [++ Pakiet Ultimate]

[] Możliwość ustawienia własnej nazwy nazwa.smartcraft.pl []

[] Możliwość wyboru jednego z kilku szablonów []

[] Możliwość dodawania modułów do sklepu (Status-serwera, Historia transakcji czy też własny box) []

[] Komendy permamentne, czasowe, ilosciowe, promocyjne []

[] Integracja IFrame i przycisk "Kup Teraz" []

[] Możliwość dodania [10 Ofert] [1 Serwera] [3 Kategorii ] []

[+] Koszt ok 15-25zł/mc [+]

[+] Opłata przy aktywacji lub opłata pobierana automatycznie [+]

[+] Możliwość dodania [ Dowolnej ilości Ofert, Serwerów i Kategorii ] [+]

[+] Brak Reklam [+]

[+] Możliwość edycji arkusza styli CSS  [+]

[+] System Wyprzedaży [+]

[+] System Kuponów [+]

[+] Subkonta do obsługi sklepu dla innych Administratorów [+]

[+] Możlwiość podłaczenia wlasnej domeny metoda CNAME [+]

[+] Prywatne wsparcie w racie problemów [+]

[+] Możliwość podłaczenia nowych systemów płatności na życzenie [+]

[+] Dokładne statystyki sprzedaży i zarobków [+]

[++] Koszt ok 40-65 zł/mc  (w zależności od wielkości serwera) [++]

[++] Brak jakichkolwiek limitów [++]

[++] Priorytetowe Wsparcie 24/7 [++]

[++] Edytor Szablonu HTML i CSS [++]

[++] Możliwość usunięcia "Copyright by" [++]

[++] Szczegółowe inforamcje o Graczach [++]

[++] Dostęp do najnowszych BETA aktualizacji [++]

[++] I więcej już wkrótce.. [++]

Pytania które mogą paść:

Dlaczego tak długo ?

Mam jeszcze inne projekty na boku jak i sesja sie zbliża :P

Może beta testy?

Tak beta testy będą i będzie tutaj dostępna notka na ten temat :D

( Beta tester dostaje wszystkie opcje za FREE ^^ )

Będzie Download?

Nie, sklep będzie hostowany na kilku naszych VPS-ach w kilku częściach świata w celu uzyskania wysokiego Uptime z Anty DDOS.

Będzie xxxSMS?

Jeśli tylko będziesz potrzebował dodam ^^

Kiedy pełna wersja?

Wkrótce będzie więcej informacji

Macie jeszcze jakieś pytania ?

Piszcie poniżej! :D

Kontakt:

email: [email protected]

Jeśli jakiś chętny Frontend-dev chcialby pomóc zapraszam ^^

Changelog:

# v.0.2 #

- Stworzono system ładowania szablonów

- Dodano wartości szablonów {shop_title}{shop_name}{shop_categories}{shop_news_name}{shop_news_content}{server_ipadress}{server_slots}{server_online} {server_icon} 

- Nadal brak podstawowego szablonu  :(

- Obsługa Ajax-Jquery

# v.0.1 #

- Stworzono podstawowy szablon Sklepu

- Panel logowania + system uprawnień

- Dodano automatyczne subdomeny z nazwą sklepu

- Dodano podgląd szablonu v.0.1

Demo podstawowego wyglądu sklepu(nie podłączone jeszcze pod skrypt )

http://demo.smartcraft.pl/ 

Opublikowano

Jako pierwszy się wypowiem :)

Moim zdaniem to jest dobry pomysł dodaj trochę screenshotów jak wygląda ten sklepik.

Opublikowano

Jako pierwszy się wypowiem :)

Moim zdaniem to jest dobry pomysł dodaj trochę screenshotów jak wygląda ten sklepik.

Potrzebuję kogoś od Frontend Dev żeby zrobił to starannie i dopracował wygląd 

Wsparcie HTML CSS dla pakietów Ultimate i Premium tego wymaga :P także jak będzie już wygląd napewno także pojawi się demo pod adresem

demo.smartcraft.pl
Opublikowano

//Jestem na Tak.

Tak jak i pisałem we wcześniejszym projekcie, będe Ciebie wspierał - a więc powodzenia.

Tym razem nie spierdol tak jak ostatnio i postaraj się wyrobić do wyznaczonej przez siebie daty.

Mam sugestie ale musze ją ubrać w słowa [dej mi z 60 godzin, sie zastanowie] (może dam edit/napisze pw), weny teraz nie mam, więc się nie rozpisze....

A może dostane like? <3

</wypowiedź>

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

Czekam, czekam. Aż może się doczekam. 
Tak jak kiedyś mówiłem, tego nie będę hejtował, jeden z najlepszych powstających Sklepów do serwerów minecraft! 

Czekam na sklep, na pewno kupię jakąś wersję by cb wspomóc :)

Tak btw.

Wyprzedaży nie wyprzedarzy :)

Opublikowano

Czekam, czekam. Aż może się doczekam. 

Tak jak kiedyś mówiłem, tego nie będę hejtował, jeden z najlepszych powstających Sklepów do serwerów minecraft! 

Czekam na sklep, na pewno kupię jakąś wersję by cb wspomóc :)

Tak btw.

Wyprzedaży nie wyprzedarzy :)

Dzięki za poprawę :D gdzieś mi umknęło ^^

Czy to będzie darmowy dla wszystkich?

Będzie wersja darmowa dla małych serwerów ale bez dodatkowych możliwości oraz wersja płatna z możliwością dowolnej edycji ^^

Dodam też możliwość przetestowania opcji Premium czy Ultimate za free przez kilka dni ^^

@Edit

PILNIE POSZUKUJE KOGOŚ OD ROBIENIA SZABLONÓW Z BOOTSTRAPA ^^

Opublikowano

Będzie wersja darmowa dla małych serwerów ale bez dodatkowych możliwości oraz wersja płatna z możliwością dowolnej edycji ^^

Dodam też możliwość przetestowania opcji Premium czy Ultimate za free przez kilka dni ^^

@Edit

!! Dobrze ;) 

Nie znam się na bootstrapie, ale na IS czekam :D

Opublikowano

@Edit

A jaka cena pełnej wersji?

Opublikowano

Pełny pakiet zależy od wielkości serwra :)

Więcej informacji będzie już po wydaniu :3

Opublikowano

# v.0.1 #

Demo podstawowego wyglądu sklepu(nie podłączone jeszcze pod skrypt)

Opublikowano

up@ masz w 100% rację.

Co do tego sklepu nie mam wątpliwości, że jest (lub będzie) to wierna kopia buycraft'a. Funkcje poszczególnych pakietów, limity w nich itp. nawet się koleś nie wysilił żeby dodać coś od siebie w opcjach.
W dodatku na stronie demo jest szablon wiernie przypominający ten podstawowy z BC.
Sorry ale jak ktoś to kupi, to dołoży tylko swoją cegiełkę do procederu łamania praw autorskich, bo jak dla mnie to wystarczy ten serwis zgłosić do buycraft a oni już sobie załatwią prawnie usunięcie tej strony za łamanie praw autorskich.
Zresztą co tu dużo mówić, kolejny "profesjonalista" próbujący sprzedać produkt bazujący na wyglądzie i możliwościach, jakie inna firma stworzyła już lata temu.

Mam nadzieję że nikt tego nie kupi. I nie, nie mam bólu dupy, że autor chce coś sprzedać lub ma plan na biznes, ale niech to będzie autorski sklep a nie 99% kopia innego i to w dodatku z takimi cenami.

Opublikowano

up@ masz w 100% rację.

Co do tego sklepu nie mam wątpliwości, że jest (lub będzie) to wierna kopia buycraft'a. Funkcje poszczególnych pakietów, limity w nich itp. nawet się koleś nie wysilił żeby dodać coś od siebie w opcjach.

W dodatku na stronie demo jest szablon wiernie przypominający ten podstawowy z BC.

Sorry ale jak ktoś to kupi, to dołoży tylko swoją cegiełkę do procederu łamania praw autorskich, bo jak dla mnie to wystarczy ten serwis zgłosić do buycraft a oni już sobie załatwią prawnie usunięcie tej strony za łamanie praw autorskich.

Zresztą co tu dużo mówić, kolejny "profesjonalista" próbujący sprzedać produkt bazujący na wyglądzie i możliwościach, jakie inna firma stworzyła już lata temu.

Mam nadzieję że nikt tego nie kupi. I nie, nie mam bólu dupy, że autor chce coś sprzedać lub ma plan na biznes, ale niech to będzie autorski sklep a nie 99% kopia innego i to w dodatku z takimi cenami.

Kolesiu, nie rozumiesz że on szuka designera na strone? Jeżeli masz ból dupy, że umie coś zrb tylko nie ma kogoś co mu w tym pomoże to spier*alaj, za przeproszeniem stąd. :)

Opublikowano

A ty jeśli chcesz to kupić to może napisz że jesteś jego ziomalem i będziesz miał swój % ze sprzedaży, bo po tym co napisałeś widać, że twoja chęć zakupu to tylko marketingowy trik. Piszesz że kupisz, żeby innych tym zmotywować, że są już potencjalni klienci na tą parodię sklepu. Sorry ale znam się na tym trochę i widzę co tu się kreci. Pozytywna opinia jednej osoby to za mało. Tym bardziej że poza szablonem funkcje i pakiety sklepu jakie autor przedstawił nie odbiegają od tych z buycraft. Masz coś jeszcze do powiedzenia?

PS: Jeśli taki z niego programista, że nie potrafi na stronie demo dać szablonu swojego tylko coś zajeb... z neta to powodzenia.
PS2: w szablonie CSS jest coś takiego:

/*!
* Buycraft.net Webstore CSS
* Copyright 2014 Tebex Ltd.
*/

Opublikowano

A ty jeśli chcesz to kupić to może napisz że jesteś jego ziomalem i będziesz miał swój % ze sprzedaży, bo po tym co napisałeś widać, że twoja chęć zakupu to tylko marketingowy trik. Piszesz że kupisz, żeby innych tym zmotywować, że są już potencjalni klienci na tą parodię sklepu. Sorry ale znam się na tym trochę i widzę co tu się kreci. Pozytywna opinia jednej osoby to za mało. Tym bardziej że poza szablonem funkcje i pakiety sklepu jakie autor przedstawił nie odbiegają od tych z buycraft. Masz coś jeszcze do powiedzenia?

PS: Jeśli taki z niego programista, że nie potrafi na stronie demo dać szablonu swojego tylko coś zajeb... z neta to powodzenia.

Durniu, zobacz sobie stary temat ile osób na to czekało. Poza tym ja nawet nie znam go. On mnie raczej też nie. Czekam, bo testowałem ten sklep i znam problemy raxona, sam mówił na początku że szuka designera i dlatego jest taki a nie inny wygląd. 

Opublikowano

Wyzywaj sobie dalej, taki z ciebie kozak bo w necie piszesz. Wyjdź na miasto i powiedz komuś w prost że jest durniem to pewnie bez zębów wrócisz. Zresztą nie zamierzam się wdawać w kłótnie z takimi osobami jak ty. Kupujcie sobie ten badziewny, skopiowany sklep jak wam tak się podoba. W Polsce widać ludzie lubią wspierać takie inicjatywy, to nic że każdy widzi, że to kopia innego sklepu ale u nas wszystko wolno i dlatego inni mają o nas taką a nie inną opinię.

Pozdrawiam  "the dureń of minecraft"

Opublikowano

Kopiujesz BuyCraft'a co nie?

Znalazłem tą strone w Twoim kodzie

http://phanaticmc.buycraft.net/

Tak owszem to jest szablon na bazie tej strony dokładnie, jest używany Bootstrap 

getbootstrap.com

za darmo dla każdego, co do plagiatu nie do końca gdyż specjalnie dałem taki podpis z racji że chce aby is był kompatybilny z szablonami BuyCraft tak wiec podpisy w kodzie zostały i nic w nich nie zmieniałem.

To jest test szablonu i dlatego jest pobranych kilka plików z BuyCrafta "CSS szablonowych" zaby sprawdzić czy wszystko dobrze importuje... :)

up@ masz w 100% rację.

Limity i funkcje napewno ulegną zmienie nie da się skopiować BackEndu BuyCrafta więc jakoby się lekko na nim wzoruję, wątpie że ktoś nie nie uieszy jak zobaczy że w necie ma x setek szablonów za free do sklep zmaiast tego by musial robić własne :)
Co do drugiego zdania nie ma tutaj łamania praw autorskich, Bootstrap theme pod stronę główną kupiłem za własne $ a pod itemshop jest podłaczony klasyczny bootstrap z linku powyżej.

kolejne zdanie Zresztą co tu dużo mówić, kolejny "profesjonalista" próbujący sprzedać produkt bazujący na wyglądzie i możliwościach, jakie inna firma stworzyła już lata temu. Tak ale stworzyła własny produkt ja tworzę wąłsny wątpię abyś w BuyCraft znalazł możlwiość płacenia SMS czy dostal chociażby support w tej sprawie :) Ja jestem otwarty na każdego i jeśli ktoś będzie potrzebował inny system oczywiście dopiszę :)

@лорд феникс Kolesiu, nie rozumiesz że on szuka designera na strone? Jeżeli masz ból dupy, że umie coś zrb tylko nie ma kogoś co mu w tym pomoże to spier*alaj, za przeproszeniem stąd. 
Tak szukam własnie poto aby ktoś zrobił kilka szablonóza free pod ten sklep:)

@cycuszek98  Pracuje sam i nikt % nie dostaje pakiety są poto aby było an utrzymanie VPSów, 1 vps 60zł a potrzeba z 4 czyli koszt 240zł/mc + domeny etc, więc dlaczego miałbym ja za to płacic ? i tajk jak wyżej pisałem to jest testowy szablon  BOOTSTRAP, pod 
demo2.smartcraft.pl
 zaraz zobaczysz tez bez implementacji szablonów css, Pozdrawiam

Wyzywaj sobie dalej, taki z ciebie kozak bo w necie piszesz. Wyjdź na miasto i powiedz komuś w prost że jest durniem to pewnie bez zębów wrócisz. Zresztą nie zamierzam się wdawać w kłótnie z takimi osobami jak ty. Kupujcie sobie ten badziewny, skopiowany sklep jak wam tak się podoba. W Polsce widać ludzie lubią wspierać takie inicjatywy, to nic że każdy widzi, że to kopia innego sklepu ale u nas wszystko wolno i dlatego inni mają o nas taką a nie inną opinię.

Pozdrawiam  "the dureń of minecraft"

Sądze że to 98 to nie jest twój wiek bo widać że jeszcze do niego nie dorosłeś(Bez urazy..) To dlaczego grasz na serwerach MineZ, HardCore, EasyHc czy jakichkolwiek innych skoro to są kopie serwerów Amerykańskich? Dlaczego jest Libre Office i Microsoft Office ? Niby to samo a dają całkiem inne możliwości więc Zastanów się 2 razy zanim coś napiszesz :)

@Edit Mała awaria strony :)
Opublikowano

smartcraft1.png

SMARTCRAFT

2.0

Witajcie ponownie :) pewnie wielu z was zastanawia się dlaczego nowy temat i nowa wersja?

Odpowiedzi jest kilka, poprzednia wersja jest lekko zbugowana i kod nie był w pełni użytkowy co przekładało się na dalsze problemy z działaniem...

Teraz pora na kilka nowowści co w wersji 2.tak więc od początku:

Do wyboru 3 różne pakiety dostępne w zależności od potrzeb:

[Darmowy]  >>  [+ Pakiet Premium]  >>  [++ Pakiet Ultimate]

[] Możliwość ustawienia własnej nazwy nazwa.smartcraft.pl []

[] Możliwość wyboru jednego z kilku szablonów []

[] Możliwość dodawania modułów do sklepu (Status-serwera, Historia transakcji czy też własny box) []

[] Komendy permamentne, czasowe, ilosciowe, promocyjne []

[] Integracja IFrame i przycisk "Kup Teraz" []

[] Możliwość dodania [10 Ofert] [1 Serwera] [3 Kategorii ] []

[+] Koszt ok 15-25zł/mc [+]

[+] Opłata przy aktywacji lub opłata pobierana automatycznie [+]

[+] Możliwość dodania [ Dowolnej ilości Ofert, Serwerów i Kategorii ] [+]

[+] Brak Reklam [+]

[+] Możliwość edycji arkusza styli CSS  [+]

[+] System Wyprzedaży [+]

[+] System Kuponów [+]

[+] Subkonta do obsługi sklepu dla innych Administratorów [+]

[+] Możlwiość podłaczenia wlasnej domeny metoda CNAME [+]

[+] Prywatne wsparcie w racie problemów [+]

[+] Możliwość podłaczenia nowych systemów płatności na życzenie [+]

[+] Dokładne statystyki sprzedaży i zarobków [+]

[++] Koszt ok 40-65 zł/mc  (w zależności od wielkości serwera) [++]

[++] Brak jakichkolwiek limitów [++]

[++] Priorytetowe Wsparcie 24/7 [++]

[++] Edytor Szablonu HTML i CSS [++]

[++] Możliwość usunięcia "Copyright by" [++]

[++] Szczegółowe inforamcje o Graczach [++]

[++] Dostęp do najnowszych BETA aktualizacji [++]

[++] I więcej już wkrótce.. [++]

Pytania które mogą paść:

Dlaczego tak długo ?

Mam jeszcze inne projekty na boku jak i sesja sie zbliża :P

Może beta testy?

Tak beta testy będą i będzie tutaj dostępna notka na ten temat :D

( Beta tester dostaje wszystkie opcje za FREE ^^ )

Będzie Download?

Nie, sklep będzie hostowany na kilku naszych VPS-ach w kilku częściach świata w celu uzyskania wysokiego Uptime z Anty DDOS.

Będzie xxxSMS?

Jeśli tylko będziesz potrzebował dodam ^^

Kiedy pełna wersja?

Wkrótce będzie więcej informacji

Macie jeszcze jakieś pytania ?

Piszcie poniżej! :D

Kontakt:

email: [email protected]

Jeśli jakiś chętny Frontend-dev chcialby pomóc zapraszam ^^

Changelog:

# v.0.1 #

Demo podstawowego wyglądu sklepu(nie podłączone jeszcze pod skrypt )

Na pewno nie skorzystam ponieważ:

/*!

*/

/*! normalize.css v3.0.0 | MIT License | git.io/normalize */

To twierdzi że [...]

Jeżeli odpowiadasz na moją odpowiedź użyj opcji "Cytuj" lub oznacz mnie w poście @adam23450

Opublikowano

Na pewno nie skorzystam ponieważ:

/*!

*/

/*! normalize.css v3.0.0 | MIT License | git.io/normalize */

To twierdzi że [...]

Ciągle ta sama gatka :) Niestety wiekszość z was nie wie co mówi, w wersji finalnej nie będzie żanego Copyright-a :)

O nikogo nie proszę o korzystanie kto będzie chciał to sobie zobaczy :)

@ UPDATE 

# v.0.2 #

- Stworzono system ładowania szablonów

- Dodano wartości szablonów {shop_title}{shop_name}{shop_categories}{shop_news_name}{shop_news_content}{server_ipadress}{server_slots}{server_online} {server_icon} 

- Nadal brak podstawowego szablonu :(

- Obsługa Ajax-Jquery

Opublikowano

Ale czy masz zamiar jakies dodatki dodac bo jak narazie nic niekawego mało lecz polecam!

Chcesz współprace?

pisz do Nas!

Napiszemy wszystkie

pluginy!

Opublikowano

Dla mnie to nie ma sensu bo nic ciekawego wizualnie i nic ciekawego funkcyjnie (Przynajmniej tak myślę...)

Dodatkowo wiem że była już rozmowa o tym ale to dla mnie BuyCraft...

Opublikowano

Dla mnie to nie ma sensu bo nic ciekawego wizualnie i nic ciekawego funkcyjnie (Przynajmniej tak myślę...)

Dodatkowo wiem że była już rozmowa o tym ale to dla mnie BuyCraft...

W 100% zgadzam się z tobą 

Jeżeli odpowiadasz na moją odpowiedź użyj opcji "Cytuj" lub oznacz mnie w poście @adam23450

Opublikowano

@adam23450 

@SGPlus

W 100% zgadzam się z tobą 

Nie jest to temat do porównywania sklepów z BuyCraftem skoro nie potraficie pojąć co oznacza słowo "kompatybilność" to trudno, chce dla innych zrobić aby było im łatwiej a wy męczcie się dalej ^^

Liczę na pomysły poprawki ew inne oferty nie potrzebuję tutaj krytyki projektu bo nie oto chodzi :)

Jeśli komuś się nie podoba to kupcie CC czy inny skrypt :P

I małe informacje:

Z racji z mam sesję T_T troszkę zwolniłem z pisaniem, od walentynek <3 wszystko wraca do normy ^^:yay:  :lenny: .

Wkrótce również formularz do rejestracji ALPHA TESTERÓW.

Ps. nadal poszukuję kogoś od stworzenia szablonu sklepu, wszystko co potrzebne kupuje i oczywiście możliwość zlecenia za $. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...