Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Update PL Wersja 16.0 - 4 strony eq?

WhyNot.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jak może wiecie lub nie - dzisiaj pojawiły się pierwsze zapowiedzi update'u 16.0, m.in. 4 strony EQ, czego na PL'u zupełnie bym się nie spodziewał. Jednak oczywiście jak to global - pojawiło się to co zawsze:

Dodatkowy ekwipunek zapewne będzie płatny. Wiele wydawców/producentów stosuje taką funkcjonalność. Pytanie, czy funkcja ta będzie adekwatna do ceny za nią ;)
Ta dodatkowa ikona....hm gdzieś już coś kiedyś o tym wspomniałem :P

A co do wiedźmy, to zagadnienie jest nieco trudniejsze. Jestem ciekawy, czy ktoś z Was wpadnie na to jaką zmianę ten obrazek zapowiada.

źródło: http://board.pl.metin2.gameforge.com/board2432-metin2/board833-porozmawiajmy-o-metin2/1175321-zmiany-w-grze-dyskusja/index947.html#post11584254

Co myślicie o tej zmianie? Na plus, czy na minus? Jak dla mnie to trochę przykre, że global łapie trendy od privów, no ale w końcu musiało to nastąpić, nic nie stoi w miejscu.

tenor.gif

Opublikowano
że global łapie trendy od globali

xD

Czy podjebane z prywatnych serwerów? Nie wiem, pewnie był nacisk od strony graczy, aniżeli sami na to wpadli. Chociaż takie rzeczy jak większy ekwipunek, większe stacki to przychodzą naturalnie z czasem do głowy

Opublikowano

Myślę, że to po prostu chwyt na graczy ale nie zdaje mi się żeby to jakoś przyciągnęło ich do gry. No ale niech próbują co im innego zostało.

Opublikowano

xD

Czy podjebane z prywatnych serwerów? Nie wiem, pewnie był nacisk od strony graczy, aniżeli sami na to wpadli. Chociaż takie rzeczy jak większy ekwipunek, większe stacki to przychodzą naturalnie z czasem do głowy

ZMĘCZONY JESTEM NIE WIEM CO PISZĘ OKEJ?

Ja tam nie jestem pewien co do tego, czy to dobra decyzja. Niby zawsze tego miejsca brakowało, ale jak już ma być to wprowadzone... Jak dla mnie to powinni najpierw zająć się takimi rzeczami, jak powiększenie limitu yang na handlu, to 10kk w zwykłym zawsze utrudniało, tak samo limit 2kkk w eq, gdzie niektóre kamyczki do alchemii są warte 6kkk+.

tenor.gif

Opublikowano

Mi się wydaje, że to nie będzie płatne bo byłoby spore zamieszanie jakby np. skończyły się komuś te 4 strony ekwipunku, a miałby na 3/4 stronie jakieś itemki

Wtedy itemy mogłyby być umieszczone w magazynie z którego można tylko wyjmować (coś jak w poe po zakończeniu ligi) , albo po prostu wprowadzą jednorazową opłatę. Moim zdaniem sloty w ekwipunku będą płatne ,wątpię aby gf nie wykorzystał nadarzającej się okazji do wydrenowania naszych portfeli:)

Opublikowano

Powiem wam tak, zmiany = kasa, czy złe czy dobre, i tak  zrobią tak że będa mięc kase,  teraz niedlugo wypuszcza nowy serwer i znowu bedzie nacisk. Przykre, prawdziwe. :(

Fringe

Metin2.PL TORTUGA 

BODY 54lv SKILE -  ON 

Opublikowano

W sumie i dobrze, chociaż nacisk na kupowanie sm jest niesamowity. Pewnie za niedługo wprowadzą bojowca na start, a za kilka lat skille na P na start, albo lv bost w isie xD

Opublikowano

''Lodowa Wiedźma znalazła się w zupełnie obcym jej miejscu'' czyli może być jakaś nowa mapka ;)

4 strony eq pewnie będą za SM'y no i te pole na jakieś ''drugie yangi'' ^^ System osiągnięć czy coś podobnego? :D

...

Opublikowano

Pojawia się wiele nowych rozwiazan z wypowiedzi graczy. 

Natomiast napewno beda 4 strony w ekwipunku, być może za SM, znajac gameforge'a - zrobi to :)

Nowa waluta? są takie powiedzenia, bądź też jak kolega wyzej wspomniał PO :)

co do wiedzmy, jesli naprawde wiele mitów, być może bedzie sluzyla jako NPC? 

Niedlugo sami się dowiemy :)

Fringe

Metin2.PL TORTUGA 

BODY 54lv SKILE -  ON 

Opublikowano

Rifreszink.

Fringe

Metin2.PL TORTUGA 

BODY 54lv SKILE -  ON 

Opublikowano

@up

Za późno. Zrobili to w Rise of Metin xD

Co masz na myśli ?y

Fringe

Metin2.PL TORTUGA 

BODY 54lv SKILE -  ON 

Opublikowano

zobaczyli że po wprowadzeniu 120lva ludzie zaczęli uciekać to teraz dodają "nowości" które były znane już w 2k9 roku xD

nie polecam gry na Metin2.pl ani żadnym innym globalu od Gameforge

Opublikowano

@UP , my dyskutujemy zmiany w metinie ktore beda najprawdopodobnij przy najblizej aktualizacji, czyli wiedzma i nowa waluta :)

Fringe

Metin2.PL TORTUGA 

BODY 54lv SKILE -  ON 

Opublikowano

Gram sobie na PL od jakiegoś miesiąca, może 1,5 miecha. Przyciągnął mnie event świąteczny, bo jak wiadomo to najlepsza opcja na start.

I) Zawiodłem się na dropie kart okey, pierwsze dni te karty leciały jak poebane... Ale później się zmieniło, co raz gorzej dropiły. Czasem nawet 2h zajmowało zebranie 24szt. kart

II) Liczyłem, że z okazji świąt, innych dupereli będą dropić jakieś kostiumy, nawet słabe, ale że będą dropić.

III)BOTY, świetna akcja z tymi botami. Na każdym CH w m1 po 10 botów. Ticketów administracja dostała chyba z milion, sam wbijałem nieraz na IRC'a (o tak, żeby sobie posiedzieć, bo przecież nikt Ci nie odpisze...)

Przejąłem się tym trochę, bo w końcu to global, ale grałem dalej... Dopóki tego posta nie zobaczyłem.

Jeśli faktycznie wprowadzą te 4 sloty EQ za realne hajsiory, to podziękuję i przejdę na prywatne. PERMANENTNIE 

Dokładnie... Ten cały nowy system zabezpieczeń GameGuard jest zabezpieczeniem od Firefoxa czy notatnika. Przy włączeniu metka i chwile później Firefoxa, gre wywala mi do pulpitu razem z 10 błędami... Boty spamują w m1 o privach na pw i zwykłym chacie, GM stoi obok niego i oczywiście nic nie robi. Napisałem do tego GM'a czy może z tym botem coś zrobić a jego odpowiedź to "Niestety do mnie on nie spamuje, musze mieć dowód w postaci np. ss'a i wtedy się tym zajmiemy'' no super!

Teraz należy czekać tylko na 4 strony eq na miesiąc za 300SM, 250lv, nowe sety ekwipunku dające 1k ataku ;) Znając ich to niedługo z powodu niskiej ilości graczy połączą serwery w 2 lub 1 hehe :P

Co do tematu to global zaczyna rzeczywiście zaczyna z privków ściągać. Brak pomysłów już mają :P

...

Opublikowano

no żenada robi się powoli, zobaczymy co bedzie na nowym serwerze.

Fringe

Metin2.PL TORTUGA 

BODY 54lv SKILE -  ON 

Opublikowano

AlbO punkty osiągnięć :)

Fringe

Metin2.PL TORTUGA 

BODY 54lv SKILE -  ON 

Opublikowano

gdyby wprowadzili PO to juz konkretna beka byłaby :D

Fringe

Metin2.PL TORTUGA 

BODY 54lv SKILE -  ON 

Opublikowano

Hahahhaha, sie usmialem czytajac te posty :) Sloty w eq będą za darmo to raz, dwa .. zadnych punktow osiagniec i waluty nie bedzie, po prostu podzialka bedzie zamiast kropek ( tylko nie wiadomo czy na miliony, czy miliardy. Tak po prostu zeby bylo przyjemnej dla oka i latwiej dla nieogarnietych osob, zeby nie liczyc ilosci cyfr :D . Jakies wielkie zmiany to nie beda, swoja droga gdzie ten nowy dungeon co mial byc dla malych lvli? : >  Moze przy tej aktualizacji cos bedzie, na bank bedzie nowa mapa albo dungeon. z ta wiedzma. Pozdrowy!

Opublikowano

@up, tez sie uśmiałem z Ciebie, iż oficjalnych informacji od administracji nie ma, są tylko różne spostrzeżenia graczy, więc skad u Ciebie taka pewnosc ze sloty w eq beda za darmo? - to jest smieszne, dlatego że nie mozesz tego wiedziec a cwaniakujesz, natomiast Art napisał że gameforge zapewne zrobi sloty za is, takze spłyń.

Fringe

Metin2.PL TORTUGA 

BODY 54lv SKILE -  ON 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...