Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BnS] Optimize for low-end PCs (FULLSCREEN) - Zwiększenie FPS

ostapkowicz15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,

Gdyby komuś z Was brakowało FPS-ów w grze, może w ustawieniach graficznych zaznaczyć opcje:

"Optimize for low-end PCs"
"Optimize for combat"

Jednak wtedy gra działa w trybie okienka z maksymalną rozdzielczością 800x600... co odstrasza :? 
ALE! Można to zmienić poprzez edycję pliku konfigurującego znajdującego się na dysku systemowym (przykład z Win7).

C:\Users\NazwaUżytkownika\Documents\BnS\NCWEST

plik: ClientConfiguration.xml

Wyszukujemy wpis:
<option name='windowed' value='1'/> i zamieniamy jego wartość na "0"

Wyszukujemy również wpis:
<option name='full-screen' value='0'/> i zamieniamy jego wartość na "1"

Powinno to wyglądać tak (edytowane przy pomocy Notepad++):post-357694-0-41334000-1453401767_thumb.jpg
Teraz gra mimo ustawienia "Optimize for low-end PCs" będzie wyświetlać się na całym ekranie :)
Plik edytujemy oczywiście gdy gra jest wyłączona z ustawionym parametrem "Optimize for low-end PCs".
Przy zmianie opcji graficznych operację trzeba powtórzyć ponownie.

Poradnik nie jest mój ja go tylko udostępniam

Orginalny temat: http://forum.bladeandsoul.com.pl/viewtopic.php?f=32&t=554

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kopiuj, wklej. Autor zapewne nawet nie sprawdził czy to w ogóle działa. 

maybenow.png

Opublikowano

@shareh3
Czytać potrafię, nawet bardzo dobrze. Nie przysrałem się o to, że nie jest jego twórcą, ale o zwykłe skopiowanie. Mógł dodać coś od siebie, chociażby tekst "nie testowałem", cokolwiek.
Zresztą, nie będę się użerać z dzieciakiem, który ma problemy emocjonalne, gnij w tym gimnazjum.

maybenow.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dlaczego miałem dodać tekst "nie testowałem" skoro testowałem? i korzystam z tego... sposób jest od mojego znajomego z innego forum pozwolił mi udostępnić go tutaj.. nie czułem potrzeby zmieniania tu czego kolwiek... pokazałem go dla ludzi żeby pomóc.. tym co nie potrzebują niech ominą temat... nie robię tego dla lajków...

Opublikowano

@shareh3

Czytać potrafię, nawet bardzo dobrze. Nie przysrałem się o to, że nie jest jego twórcą, ale o zwykłe skopiowanie. Mógł dodać coś od siebie, chociażby tekst "nie testowałem", cokolwiek.

Zresztą, nie będę się użerać z dzieciakiem, który ma problemy emocjonalne, gnij w tym gimnazjum.

Użerać się z dzieciakiem a sam piszesz pierdoły jak gówniarz, skoro tobie nie działa nie znaczy to że autorowi i innym nie działa więc na jaką cholere ma pisać że nie testował? Pomyśl zanim coś napiszesz Panie dorosły...

+ Jeżeli pomogłem                                    :-]

Jeżeli chcesz się skontaktować zapraszam ts3 : 178.33.168.235:10113

Opublikowano

@Akashii
Pokaż mi w którym miejscu napisałem, że testowałem ten sposób. Czytanie ze zrozumieniem nie boli, wydaje mi się, że w podstawówce tego uczyli. 

maybenow.png

Opublikowano

@Akashii

Pokaż mi w którym miejscu napisałem, że testowałem ten sposób. Czytanie ze zrozumieniem nie boli, wydaje mi się, że w podstawówce tego uczyli. 

Czytając ze zrozumieniem wyciągasz pewne wnioski, skoro piszesz żeby dopisał "nie testowałem" to można pomyśleć że ci nie działa, a skoro nawet nie próbowałeś, tym bardziej cię to nie upoważnia do udzielania się tutaj, napisał że poradnik nie jego czego jeszcze chcesz? Jeżeli lubisz dowartościowywać się na forach udając kogoś kim nie jesteś to za przeproszeniem wypierdalaj na onet a nie na MPC siedzisz :)

+ Jeżeli pomogłem                                    :-]

Jeżeli chcesz się skontaktować zapraszam ts3 : 178.33.168.235:10113

• Biter. zmienił(a) tytuł na [BnS] Optimize for low-end PCs (FULLSCREEN) - Zwiększenie FPS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...