Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sterowniki i czcionka

miliord21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

mam problem, otóż dziś po raz pierwszy uruchomiłem mojego nowego laptopa no i mam 2 następujące problemy:

1. Program GeForce Experience, kiedy chce zainstalować sterowniki wyświetla mi informację, że  nie może się połączyć z serwisem Nvidia...srutututu..., więc muszę instalować sterowniki samodzielnie, lecz jako że będę robił to po raz pierwszy to nie bardzo się ogarniam. Tj. wyszukałem już sterowniki na stronie Nvidii, lecz czy przed ich instalacją muszę odinstalować stare sterowniki jakie znajdują się na komputerze czy system zrobi to automatycznie i nie jest to wymagane? Jeśli jednak muszę to zrobić, to gdzie znajdę sterowniki na win10?

2. Mam problem z czcionką. Problem w tym, że czcionka w systemie jest OK lecz np. w niektórych aplikacjach (np. steam) jest ona rozmazana i strasznie denerwuje :/ Rodzielczość ekranu mam ustawioną na zalecaną (1920x1080). Próbowałem zmieniać czcionkę w ClearType, no i nie ma większych efektów (dodam, że gdy specjalnie ustawiłem gorszą czcionkę w ClearType, to było widać, że tam także się pogorszyła, nie dało się na to patrzeć). Mam nadzieję, że dobrze to wyjaśniłem :/. Jeśli będzie potrzeba to dodam screeny ekranu na PW.

Z góry dzięki za pomoc :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...