Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gamingowe słuchawki

GTFO™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Cześć,

Szukam słuchawek gamingowych , nie jestem zawodowym graczem, raczej od czasu czasu chciałbym sobie pograć przy dobrym dźwięku i mocnym wyciszeniu.

Myślę o takich modelach jak:

Hyperx Cloud I/II

Qpad QH-90

Siberia V3 Prism

Na czym mi zależy:

- Dobre wyciszenie

- Bardzo dobre pozycjonowanie

- Wygląd dość uniwersalny (nie chce przesadnie gamingowych)

i prosiłbym o kilka słów na temat dźwięku wielokanałowego. Jak to jest w Qpadach 1339 ?

Przy ewentualnych poleceniach chciałbym też , żebyście powiedzieli jak będą działały z kartą zintegrowaną w laptopie - Czy warto zainwestować w karte dźwiękową USB.

Opublikowano

Najlepiej jak wezmiesz hyperX cloud I (do dwojek nie warto doplacac), potem qpady tj. to samo tylko hyperxy maja chyba pady lepsze w zestawie. Siberie od razu sobie odpusc jak chcesz cos dobrego. Pewnie warto dokupic karte, ale nie jakas tania, przynajmniej maye u5, drozej masz prodigy cube. Co do tego dzwieku, o qpadach 1339 ciezko mi sie wypowiedziec, w nich jest stereo z tego co wiem (jak w wiekszosci sluchawek) nie znam sie, az tak dobrze, zeby napisac co odpowiada za pozycjonowanie w stereo. Ale uwierz mi, ze wszystko 5.1, 7.1 to bullshit malo jest sluchawek, ktore de facto maja w sobie tyle "glosnikow", a nawet jak maja to przeciez zestawy 5.1 np w domu to sie rozstawia, a nie :) 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

­To mówisz , że Cloudy I będą najlepsze ? Qpady 90 odpadają ?

Jaka różnica będzie z/bez karty dźwiękowej ?(Będą szumy, złe pozycjonowanie, gorsza przestrzenność. ?) - Mam zintegrowaną jak na razie

Opublikowano

Minusem Qpadów jest lekko pękający pałąk, a tak to to samo co Hyperx Cloud I. Sam teraz jestem szczęśliwym posiadaczem Cloudów. Słuchawki zrównoważone, z dobrą ilością basu i góry. Scena mogłaby być trochę szersza, ale najgorzej nie jest. Na plus jest jeszcze masa przedłużek, przejściówek i innych pierdół. W zestawie otrzymujesz jeszcze welurowe pady, na które właśnie polecam zmienić (w pudełku siedzą słuchawki ze skórzanymi padami, a welury spoczywają obok). Mikrofon jest w porządku, nie szumi.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Bierz Cloudy I, dobre słuchawki, bardzo chwalone i często wybierane przez graczy. Nie będzie żadnych problemów ani nic, a co do źródła, to z czasem możesz zmienić kartę dźwiękową na coś lepszego. Tutaj polecam coś za czym sam się rozglądałem, a mianowicie Audiotrak Prodigy Cube, lub gorszą MaYA U5. Jeżeli dobrze pamiętam, to w Cube jest możliwość zmiany OP AMP (wzmacniaczy operacyjnych), które wpływają na brzmienie.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

­Dobrze wybiore Cloud'y I.  --- Z czasem gdy sobie odłożę kupie jakieś porządne bbeyerdynamic czy qpady

Temat do zamknięcia, dzięki za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...