Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie o takim serwerze? Działki, gildie oraz wolny świat!

Bartkovsky.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema! Ostatnio nudziło mi się wraz z kolegami i postanowiliśmy zagrać w mc i zrobić serwer. Przedstawię wam parę fotek i opiszę jak miałoby to tam wyglądać.

Krótki opis:

Na serwerze znajdowałyby się gildie, działki i wolny świat ( survival ). Byłyby elementy klasycznego minecrafta czyli bez dropu. Jeśli komuś by się nie chciało zbierać ma szanse uzbierać pieniądze za, które kupi diamenty itp. lecz nie tak łatwo ponieważ będzie trzeba trochę wydać. Oczywiście żeby założyć frakcje trzeba się natrudzić i uzbierać itemy. Jeśli komuś się nie chce osiedlać od razu na survivalu może założyć darmową działkę. Myślę, że na tyle starczy. Czas przejść do zdjęć.

Spawn:

lusrbOf.jpg

Wpisując /spawn znajdujemy się w tym miejscu, które jest wolne od pvp i znajduje się dużo atrakcji.

Darmowe jedzenie:

I8LVvUG.jpg

Wiadomo nowym graczom ciężko znaleźć pożywienie więc na spawnie mogą znaleźć krowę która da pieczoną wołowinę i schabowe. 

Chata maga:

FXu8GU0.jpg

Znajdziemy tam sklepik z potrzebnymi rzeczami by tworzyć mikstury. ( Zdjęcie jest od tyłu budynku )

Tartak:

Zkp6p7K.jpg

Tutaj na pniach drzew znajdziemy tabliczki gdzie możemy sprzedawać i kupować drewno.

Portal i enchant:

bOPYlsQ.jpg

Tutaj znajdziemy portal do netheru i enchant na mały lvl dla graczy.

Mini port:

qrRCSkw.jpg

Tutaj znajdziemy łódź i chatkę rybaków gdzie możemy kupić akcesoria rybackie.

Latarnia:

jKUZ5Jx.jpg

Na razie nie ma zastosowania ale znajdzie.

Do zrobienia:

- Sklep z ogólnymi artykułami

- Arena PvP 

Może jeszcze coś dojść.

ck3iKPN.jpg

Opublikowano

Tryb zapowiada się całkiem super aczkolwiek ja kiedyś próbowałem z takim tradycyjnym sv bez dropu... nie wypalił ;_;

Warto spróbować bo masz na prawdę ładny spawn, dobry pomysł z tymi działkami. Co do tej latarni to śmiało możesz tam walnąć jakieś różne informacje o serwerze itp.

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

­Dodajcie jakieś oryginalne pluginy, autoeventy zróbcie ciekawe. Im więcej własnych pomysłów tym lepiej. Tylko żeby nie było to przesadzone tak jak większość sv dziś :/

Opublikowano

Wszystko fajnie ale jak by dodać coś autorskiego ;p mape sam robiłeś czy nie bo wydaje mi się że jest z neta ;p ­

oDYVDfv.gif
Opublikowano

Moim zdaniem całkiem niezły pomysł, ale nie rozumiem po co komu działki i gildie.. Na działce nikt Ci nic nie zniszczy i możesz ją mieć za darmo, a gildia trochę kosztuje i daje to samo co działka.. nie czaje :v Proszę mi wytłumaczyć.

Ps: Oczywiście to moja opinia :)

Opublikowano

Wszystko fajnie ale jak by dodać coś autorskiego ;p mape sam robiłeś czy nie bo wydaje mi się że jest z neta ;p ­

Mapa jest robiona od podstaw. Nie było nic pobierane z neta i przerabiane. Możliwe, że gdzieś coś widziałeś podobnego ale mapa jest w 100% zrobiona przez nas i jest dalej rozbudowywana. 

Moim zdaniem całkiem niezły pomysł, ale nie rozumiem po co komu działki i gildie.. Na działce nikt Ci nic nie zniszczy i możesz ją mieć za darmo, a gildia trochę kosztuje i daje to samo co działka.. nie czaje :v Proszę mi wytłumaczyć.

Ps: Oczywiście to moja opinia :)

Gildia ma być jako główna część rozrywki czyli interakcja z osobami, które masz w gildii i walki między gildiami. Działki mają spełniać rolę odskoczni od gildii gdzie możesz spokojnie bez obaw hodować swoje rośliny i przetrzymywać najcenniejsze przedmioty.

Serwer ma potencjał ale ten brak dropu... Pomyslcie nad tym.

Co do dropu to jest łatwiej wszystko zdobyć i już prawie na każdym serwerze to jest. Chcemy by ten serwer był oryginalny i przypominał chociaż w małym stopniu dawnego minecraft'a 

ck3iKPN.jpg

Opublikowano

Też chciałem kiedyś coś takiego zrobić, tylko z pluginami typu jazda wagonem, praca itp. jak w prawdziwym życiu. Poza tym gildię nie będą potrzebne na takim serwerze :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nah, takich serwerów było wiele.
Bardzo wiele.
I bardzo wiele nie wypaliło. 
Ale jeśli ten by wypalił, pewnie bym zagrał.

* ------------------------*
| 100 300 500 700 900   |
|
200 400 600 800 1000 |
*-------------------------*

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...