Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PAYDAY 2 - gra się freezuje

Greew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z Payday 2 - gra się ciągle zawiesza. Jak gram na offline (singleplayer) to się bardzo rzadko zawiesza, a jak wejdę na multi to już bardzo często. Jest nagle lag i nie ma dźwięku i nic nie mogę robić, a odczekanie nic nie pomaga. Nie zawiesza się odrazu jak wejdę na serwer tylko w środku lub pod koniec misji (na multi). Gra działa płaynnie (mój komputer spełnia zalecane wymagania) do momentu, aż się zawiesi. Co jest dziwne; to, że jak włącze (nwm jak się to nazywa) "ctrl+alt+del" i gra jest w tle, ale nie widoczna to wtedy wszystko słyszę co się w grze dzieję i wtedy chyba nawet nie ma laga, a jak anuluję wybieranie z tego "ctrl+alt+del" lub wybiorę menadżer zadań i wrócę do gry to przez jakąłś 1 sec, czasem 2 mogę się normalnie poruszać i jak minie ta 1-2 sec to się spowrotem zawiesza. Czasem (bardzo rzadko) jak zrobię tak kilka razy (z 10-15) to gra się odwiesza - ale to tylko raz tak miałem. Tylko dwa razy mi się udało zrobić całą misję na multi z około 20 :( Na początku miałem też problem z uruchomieniem gry (po zakupie gry [steam]), ale rozwiązałem go pobierają jakiś plik i wrzucając go do folderu z grą.

Ktoś wie jak to naprawić ? :/

Dodakowe informacje:

Windows 10, 4gb ramu - reszta to chyba nie istotna bo spełniam zalecane wymagania.

Wszystkie sterowniki aktualne, wirusów i malware nie ma. Wszystkie gry takie jak cs:go, nfs, bf4, grid, itp. chodzą poprawnie - więc to raczej nie problem z np. kartą graficzną ;) Próbowałem też zmieniać ustawienia graficzne i inne na minimalne/średnie/wysokie i to nie pomagało - normalnie gram cały czas na wysokich.

Znalazłem też jakąłś informację (chyba od admina/pracownika Payday 2) na forum na steam, że ma być jakaś aktualizacja, która naprawi crash gry - ale nwm czy to chodzi o taki crash jak ja mam :/

PS: Jak napisałem w złym dziale to proszę o nie usuwanie tylko o przeniesienie.

Pozdrawiam i liczę na pomoc !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...