Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pitbull_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z racji, że w dziale panują ożywione dyskusje nt. tytułów z aktualnego sezonu chciałem dodać coś z lekka innego, lżejszego. Tak więc zrodził się w mojej głowie pomysł na crossover'y. Dla tych, którzy nie wiedzą co to jest śpieszę z wyjaśnieniem - jest to termin używany w komiksie (analogiczne rzecz biorąc w mandze/anime), kiedy dochodzi do spotkania bohaterów różnych serii. Z racji, iż możemy trochę ponieść się imaginacji chciałbym przeczytać wasze propozycje takich połączeń.  Te najbardziej ciekawe nagrodzę lajkami. Pole do popisu jest spore, bo oprócz "spotykania się" różnych postaci, możecie przeciwstawić je sobie, zjednoczyć przeciwko jakiemuś wielkiemu zagrożeniu, skrzyżować różne uniwersa, albo wyrzucić "bohaterów" na nieznane wody, gdzie będą obcy. Liczę też, że nie będzie żadnych "hentai'owych" połączeń, bo takie będę zgłaszał. Pozwolę sobie też na jedną moją propozycję:

- Light Yagami z "Death Note" kontra Lelouch z "Code Geass" w latach '30 ubiegłego wieku, miejsce akcji: USA. Chciałbym po prostu zobaczyć starcie ich mocy, gdy nie mają do dyspozycji zaawansowanej technologii.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

@"Pitbull !"

Bardzo dobry pomysł z tymi crossoverami ;)

- Na mojej liście też znalazłby się Kira (Lawlieta bardziej polubiłem, ale z Kirą byłoby ciekawiej) vs Lelouch, ale może nie w latach '30, tylko 2010-2015, po środku, nie lata 30-50 ubiegłego wieku i też nie 2050, bez mega zaawansowanej technologii, bez różnych shinigami itp.

Opublikowano

Crossovery zazwyczaj są słabe.

Moim zdaniem dobrze wypada przeteleportowanie graczy SAO razem z drzewem ALO w świat ZnT podczas przyzywania swoich sługuf. Różne języki, magia i inne pierdoły, próba porozumienia negocjacji intrygi innych państw a na końcu połączenie sił i walka z złem zagrażającym światu.

Dobre są też takie gdzie mc jest jakimś OP zwierzątkiem/bestią czy coś ma swój 'gang' sprawuje władze nad światem a tu go teleportuje jakaś bohaterka do podobnego settingu co mahouka czyli szkoły z magią tylko oczywiście więcej fantasy.

Harry poter w krainie hunter x hunter heh

Kiedyś miałem dobre pomysły ale teraz to sobie możesz ten temat zakładać jak już weny nie mam xD

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Afro(Afro Samurai) vs Guts(Berserk) wyglądało by pięknie

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...