Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet - duża cena a słabe łącze

*UFO*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Posiadam internet 4mb/s, max pobieranie to około 480kb/s. Płacę za niego 60zł i nie mogę zrozumieć jak dostawcy internetu np UPC oferują internet 120mb/s tez za 60zł :O ... Nie mam pojęcia skąd aż taka różnica, dużo pobieram i to 480kb/s mnie strasznie drażni. Możecie mi powiedzieć czym to jest spowodowane i czy istnieje jakiś sensowny dostawca internetu z taką prędkością łącza w Wielkopolsce ( dokładniej Koninie) bo upc mi tutaj nie sięga :/ Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam !

Opublikowano

Ceny zależą od stopnia rozwoju infrastruktury telekomunikacji na danym rozwoju. Jeżeli masz stare linie to nie licz na 120mb/s bo to nie są światłowody a czasami stare linie mają problem poradzić 10mb/s. Musisz się dokładnie dowiedzieć u danych operatorów (teraz za to odpowiada Orange...niestety choć wtedy kolorowo też nie było) ile twoja linia uradzi, tylko też za bardzo nie wierz na słowo bo często mówią to co jest im na rękę np. mój kolega posiadał łącze 10mb/s ale podczas przedłużania umowy odmówili mu takiej prędkości bo rzekomo jego linie tego nie uciągną.

Opublikowano

inea oferuje dużo szybszy internet tylko ciekawi mnie jak to jest z tym połączeniem kablowym. Kabel idzie z routera a router z anteny na dachu czy może trzeba takowy kabel ciągnąć. 

Opublikowano

inea oferuje dużo szybszy internet tylko ciekawi mnie jak to jest z tym połączeniem kablowym. Kabel idzie z routera a router z anteny na dachu czy może trzeba takowy kabel ciągnąć. 

Mam aktualnie neta i telewizje z Inea`i. Kiedy miałem przez wifi to normalnie miałem ochotę wywalić router przez okno, podłączyłem na kabel i się poprawiło. Nadal nie jest jak powinno, ale jest bardzo dobrze. Internet (przez kabel) nie rozłącza się, pobieranie podchodzi na takim Steam do 10MB/s. Kabel z PC do routera z routera do anteny na dachu.

Masz tu z speed testu-

VRgKauv.png 

Podczas testu miałem włączony filmik na Youtube

Ps. mam wykupione 100MB/s

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...