Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Siege / Platynowe medale

Cutler

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako, że wróciłem sobie też do Aiona po dość długiej przerwie i jestem nastawiony tylko i wyłącznie na grę twinkiem / altem czy jak kto tam woli, to mam w zasadzie 2 główne pytania. Nim napiszę pytania, to nie interesuje mnie, jeśli ktoś ma zamiar mi tłumaczyć, że gra Twinkami nie ma najmniejszego sensu, bo dla mnie tylko i wyłącznie taka gra ma sens aktualnie w Aionie, gdyż zwyczajnie nie stać mnie na siedzenie przed kompem na 65 lvl'u xxx godzin, by cokolwiek '' osiągnąć '', dorobić się eq itp. itd. Grę na 65 skończyłem szybciej niż ją w ogóle zacząłem z tego co zauważyłem i choćbym się zesrał nie dorównam innym na tym lvl'u by z nimi się bić i też nie ma opcji by mnie ktoś brał na insty, bo pewno nie spełniam wymogów -> czytaj brak odpowiedniego eq. Także sprawa 65 lvl'a w tym temacie jest zamknięta i nie ma opcji by brać ją pod uwagę. 

Teraz parę informacji: 

Moje alty / twinki mają 55 lvl'e i na tym samym koncie z twinkami mam 2x 65, ale jako, że sprawdziłem wszytkie klasy które mnie interesowały, wybrałem z tych postaci Barda i go mam zamiar tyrać ( nauczyć się nim grać i wyposażyć w miare dobry sprzęt ), więc tak jak mówię - mam Barda 55, aktualnie full set e40 +15, brak GP - tak wygląda stan techniczny. 
Dlaczego chce robić takiego alta, zamiast zbierać eq na 65?  Z bardzo prostej przyczyny, o której już kiedyś w tematach wspomniałem. Na 55 lvl'u jest DLA MNIE znacznie więcej przyjemności z grania. Mogę sobie pochodzić na króciutkie instancje, które nie wymagają zbyt dużo czasu  ( poza DP ) i pomóc nowym na takich instancjach, mogę robić to co na 65 czyli dredy / arenki i normalne pvp, ale dodatkowo mam możliwość przejść na serwer dla początkujących i pograć z masą nowych jak i starych graczy i z twinkami z innych serwerów powalczyć o każdej porze, także nie ma dla mnie takiego argumentu, który by mnie skusił na powrót do 65 lvl'a, bo każdy argument biorąc moją sytuacje i czas pod uwagę - obalę. 

A teraz moje pytania: 

1. Mam zamiar poskładać sobie eq dla tego barda na 55 lvl'u za platynowe medale ( wiem, że będzie mnie to kosztować łącznie chyba ponad 4kk AP, ale spoko tym się nie martwię - jestem cierpliwy. ) i pytanie brzmi skąd je zdobyć?  Wiem, że w akademii kaisinela ( czy jakoś tak ) u npc który daje nam przepustki na arenke, można wymienić medale próby ognia i odznaki za skrzynke z platynowymi medalami... -> czy ktoś tego próbował? w sensie czy warto jest tą skrzynke w ogóle brać? bo jeśli się okaże, że dostaje się z tej skrzynki 1 platynowy medal to nie ukrywam dość słabo, jako, że tych medali potrzebuje koło 350 na same eq bez bizu. Wiem, że to nie będzie szybkie zbieranie tych medali, ale dobrze by było robić wszystko co się da, by jednak przyspieszyć ich zbieranie. Także podsumuje pytanie - czy skrzynke z akademii opłaca się brać? czy są jakieś dzienne q gdzieś na paltynowe medale? 

2. W dalszym ciągu odnośnie paltynowych medali, ale tym razem chciałbym się dowiedzieć czegoś o siege na lvl'u 55. Czy w ingison w dalszym ciągu z tych siege dostaje się platynki? czy są inne siege na które mozna chodzić po platynki? czy zawsze się dostaje? co trzeba zrobić konkretnie na siege, by dostać te platynki ? Czy na siege trzeba być koniecznie w pt czy można solo ? chciałbym się dowiedzieć po prostu wszytkiego co jest mi potrzebne by wiedzieć odnośnie siege. Wiem, że paltynowych medali nie można kupić / przekładać między postaciami za pomocą magazynu. Nie sprawdzałem jednak czy samo eq kupione za platynowe medale można przekładać, więc jeśli nie to będę je zbierać tylko i wyłącznie Bardem 55. 

Opublikowano

4kk AP kosztuje set AP dla Soldiera 1 na 65 lvl + około 360 ceranium medali, a dziennie bez problemu zrobisz 6 - 12.
Zaledwie miesiąc będzie Cię kosztować zrobienie setu PvP, a potem jedynie zrobienie na +13 kamieniami l5, które wchodzą ZAZWYCZAJ z 65 - 75% skutecznością + wbicie manastones.

Set PvE? 
Set za Ancient Coins wystarczy.

Opublikowano

4kk AP kosztuje set AP dla Soldiera 1 na 65 lvl + około 360 ceranium medali, a dziennie bez problemu zrobisz 6 - 12.

Zaledwie miesiąc będzie Cię kosztować zrobienie setu PvP, a potem jedynie zrobienie na +13 kamieniami l5, które wchodzą ZAZWYCZAJ z 65 - 75% skutecznością + wbicie manastones.

Set PvE? 

Set za Ancient Coins wystarczy.

Velkoz jakbyś przeczytał całość to byś zauważył, że napisałem jak byk, że interesuje mnie tylko i WYŁĄCZNIE set na 55 lvl za PLATYNOWE medale a nie ceranium... 

Opublikowano

Czytałem i nie widzę najmniejszego sensu, aby stać na lvlu 55.
Napisałeś, że nie masz czasu na zrobienie gearu etc. a masz czas na zrobienie gearu na 55, na którego zejdzie Ci tyle samo właściwie?
Wystarczy Ci set AP i będziesz wszędzie latać + na PvE gear za AC także Ci starczy, abyś mógł latać na wszystkie instancje prócz Makarny, więc nie rozumiem, dlaczego blokujesz sobie przyjemność z gry.

Opublikowano

Czytałem i nie widzę najmniejszego sensu, aby stać na lvlu 55.

Napisałeś, że nie masz czasu na zrobienie gearu etc. a masz czas na zrobienie gearu na 55, na którego zejdzie Ci tyle samo właściwie?

Wystarczy Ci set AP i będziesz wszędzie latać + na PvE gear za AC także Ci starczy, abyś mógł latać na wszystkie instancje prócz Makarny, więc nie rozumiem, dlaczego blokujesz sobie przyjemność z gry.

Właśnie przez to, że wiedziałem, iż ktoś napiszę coś podobnego, napisałem na samym początku, że nie interesuje mnie tego typu tłumaczenie. Nie rozumiesz tego z tego co napisałem, to nie zrozumiesz nawet jakbym tutaj elaborat napisał. Nie bierzesz pod uwagę prostych czynników / zmiennych, które ja biorę pod uwagę. Nie bój się o składanie mojego eq i o czas jaki mu poświęce, zadałem jasne pytania, na które odpowiedzi oczekuje bo są mi potrzebne i tylko one, a nie zwracanie uwagi, że dla kogoś nie ma sensu stać na 55 lvl'u. Jeśli dla Ciebie nie ma sensu, nikt Ci stać na tym lvl'u nie każe, ja widzę w tym duży sens przez to chce wiedzieć to o co pytam - proste :) 

Opublikowano

2. W dalszym ciągu odnośnie paltynowych medali, ale tym razem chciałbym się dowiedzieć czegoś o siege na lvl'u 55. Czy w ingison w dalszym ciągu z tych siege dostaje się platynki? czy są inne siege na które mozna chodzić po platynki? czy zawsze się dostaje? co trzeba zrobić konkretnie na siege, by dostać te platynki ? Czy na siege trzeba być koniecznie w pt czy można solo ? chciałbym się dowiedzieć po prostu wszytkiego co jest mi potrzebne by wiedzieć odnośnie siege. Wiem, że paltynowych medali nie można kupić / przekładać między postaciami za pomocą magazynu. Nie sprawdzałem jednak czy samo eq kupione za platynowe medale można przekładać, więc jeśli nie to będę je zbierać tylko i wyłącznie Bardem 55. 

Jeśli się nie mylę akutalnie za żadne Siege nie dostaniesz Platynowych medali.

Gelka i Reshanta góra jest już zrobiona na 65lvl + Usunięto Tiamarante gdzie na fortach były platynki + Questy. Tak samo nie ma już dziennych medali na Gelce / Ingni na platynowe medale. Więc zostają Ci dredy i może gdzieś przeniesione Q na ceramki .

A teraz moje pytania: 

1. Mam zamiar poskładać sobie eq dla tego barda na 55 lvl'u za platynowe medale ( wiem, że będzie mnie to kosztować łącznie chyba ponad 4kk AP, ale spoko tym się nie martwię - jestem cierpliwy. ) i pytanie brzmi skąd je zdobyć?  Wiem, że w akademii kaisinela ( czy jakoś tak ) u npc który daje nam przepustki na arenke, można wymienić medale próby ognia i odznaki za skrzynke z platynowymi medalami... -> czy ktoś tego próbował? w sensie czy warto jest tą skrzynke w ogóle brać? bo jeśli się okaże, że dostaje się z tej skrzynki 1 platynowy medal to nie ukrywam dość słabo, jako, że tych medali potrzebuje koło 350 na same eq bez bizu. Wiem, że to nie będzie szybkie zbieranie tych medali, ale dobrze by było robić wszystko co się da, by jednak przyspieszyć ich zbieranie. Także podsumuje pytanie - czy skrzynke z akademii opłaca się brać? czy są jakieś dzienne q gdzieś na paltynowe medale?

Z tego co pamiętam to te skrzynki były nie opłacalne chyba 1 platynka i jakiś mały % na 10 ale mogę się mylić mogli coś zmienić.

Co do Q to jak pisałem Up, GF zmienił system wbijania LvL przez co utrudnił twinkowanie stawiając na Max lvl kiedyś było więcej sposób na zdobycie medali nisko lvl ale już nie.

Dlatego powiem Ci co każdy że to nie ma sensu każdy Patch Aiona stawia na Max lvl przez co coraz bardziej twinkowanie jest utrudniane. Zebranie całego setu za platynki zajmie Ci więcej czasu jak byś wbił 65lvl robił 6q dziennych na ceramki i jedną instancje SWB PvE(w AC już pójdziesz) masz 10 Ceramek dziennie kosztem 2h gry nie całych.

Możesz twinkować i robić ten set ale przy obecnych możliwościach zdobywania platynek to nie złożysz polowy setu przez patchem w którym wchodzi lvl 75. A wtedy sądzę że dadzą jakieś sety PvE ludziom do wbijania lvl i twój Set za Platyny VS ich PvE do wbicia LvL będzie hugo wart :)

Ale decyzja jest twoja, niestety więcej sposób na Platynowe medale nie znam. Ew. instancje ale jakie nie pamiętam ;/

Opublikowano

Super dzięki, w końcu jakaś sensowna odpowiedź. Szukałem przez ten czas tych q na własną rękę no ale też nie znalazłem nic, więc szkoda kurcze trochę, a więc zostanę przy robieniu na fulla arenkowego secika. Na 65 lvl to wszystko co pisałeś to wiem, bo to cały czas każdy trąbi w grze co i jak, ale chyba macie trochę inne wyobrażenie odnośnie twinkowania niż ja po prostu. Zakładam, że graliście znacznie wcześniej ode mnie i wtedy zupełnie inaczej wygląda twinkowanie niż teraz. Tak czy siak póki co 65 lvl nie jest dla mnie, nie ta rywalizacja, nie te wymogi odnośnie sprzętu. Ale już nawet walić sprzęt, wystarczy ten jeden punkt '' nie ta rywalizacja ''.. Na 55 lvl'u tego problemu nie ma, bo samo eq jest znacząco bardziej ograniczone niż na 65. Fakt faktem, że z tymi 55 które mają porobione eq full za platyny to czuć różnice podczas bicia się, ale idzie się z nimi mierzyć i to co pisałem jest możliwość nie tylko walczenia z ludźmi z mojego serwera, ale wystarczy przejść na serwer dla początkujących i jest MASA ludzi z którymi idzie się mierzyć ( choć ja to raczej zastąpiłbym słowem - bawić ) o każdej porze. 

Ciekawi mnie natomiast czy wraz z podniesiem max lvl do 75 to czy też podniosą lvl dla serwerów początkujących. W sensie czy wtedy na 65 lvl'u będzie można przechodzić na serwer dla początkujących. Nie wiem czy gdzieś już jakieś info było odnośnie tego, ale nie powiem byłoby to ciekawe jeśli chodzi o pvp, bo mogłyby wtedy aktualne 65 rywalizować z innymi z innych serwerów czego teraz robić nie mogą oprócz dredów itp. 

@ghost1310  Jeszcze mam pytanko odnośnie przedmiotu - '' święte serum ulepszenia '' czy jakoś tak. Czy to serum przy nieudanej próbie ulepszenia niszczy item? czy tylko cofa ulepszenie z +1 na 0,  a  w przypadku gdzie nie udało się ulepszyc do +1 to nic się nie dzieje? Bo z tego co widzę, za przejście atrei z tego kalendarza po miesiącu dostaje się takie serum, ale nie wiem czy warto ryzykować na jakichś wartościowych przedmiotach czy lepiej nie ryzykować, bo może zostać item zniszczony? 

Opublikowano

@ghost1310  Jeszcze mam pytanko odnośnie przedmiotu - '' święte serum ulepszenia '' czy jakoś tak. Czy to serum przy nieudanej próbie ulepszenia niszczy item? czy tylko cofa ulepszenie z +1 na 0,  a  w przypadku gdzie nie udało się ulepszyc do +1 to nic się nie dzieje? Bo z tego co widzę, za przejście atrei z tego kalendarza po miesiącu dostaje się takie serum, ale nie wiem czy warto ryzykować na jakichś wartościowych przedmiotach czy lepiej nie ryzykować, bo może zostać item zniszczony? 

Biżuteria cofa się na +0. Czyli ulepszasz z +4 na +5 nie uda się masz +0.

Piórka natomiast palą się czyli jak nie powiedzie się to tracisz item.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

A teraz moje pytania: 

1. Mam zamiar poskładać sobie eq dla tego barda na 55 lvl'u za platynowe medale

Nie ma sensu robić set'a na 55 lvl za AP bo to tak naprawdę nie jest set ale 5 osobnych itemków. Prawdziwy set jest na 50 lvl i ma on dużo lepsze staty, bo po zebraniu 5 elementów masz dodatkowe bonusy

Wiem, że w akademii kaisinela ( czy jakoś tak ) u npc który daje nam przepustki na arenke, można wymienić medale próby ognia i odznaki za skrzynke z platynowymi medalami... -> czy ktoś tego próbował? w sensie czy warto jest tą skrzynke w ogóle brać?(...............)

Także podsumuje pytanie - czy skrzynke z akademii opłaca się brać? czy są jakieś dzienne q gdzieś na paltynowe medale? 

Za skrzynkę dostajesz zawsze 1 medal. Przynajmniej ja tak miałem a wymieniłem do tej pory 10 medali

Co do misji dziennych za platynowe monety do masz ich 4.

Zależy jaka rasą grasz, ale dla Asmo są to misje w Gelkamaros w Twierdzach.

W sumie możesz od 1 NPC dostać 40 platynowych medali co daje w sumie 160 sztuk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...